Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Glory kickboksen met Grigorian – Beztati en boksen met Witherspoon – Usyk

Dit weekend is er voor liefhebbers van boksen en kickboksen een propvol programma. Zaterdag 12 oktober bokst Oleksandr Usyk tegen Chazz Witherspoon in Chicago. In eerste instantie was Tyrone Spong Usyks tegenstander, maar Spongs naam werd drie dagen geleden van het affiche geschrapt. Ook staat het kickboks event Glory 69 voor de deur. In Düsseldorf nemen onder meer Harut Grigorian en Tyjani Beztati het tegen elkaar op.


Boksen: geen Spong maar Witherspoon – Usyk

De Oekraïner Usyk maakt zijn debuut bij de zwaargewichten. Hij heeft bij de halfzwaargewichten zestien partijen gebokst, er geen enkele verloren en twaalfmaal een knock out uitgedeeld. Zoals gezegd was oorspronkelijk Tyrone Spong als tegenstander geboekt. Spong liep echter bij een dopingtest tegen de lamp en mag nu een schorsing uitzitten.

Dat nu Witherspoon als vervanger is geboekt is prettig voor Usyk. Dat hij de kwaliteiten bezit om het ook ver te schoppen bij de zwaargewichten in het boksen is wel duidelijk: hij heeft het atletisch vermogen, de lengte en inmiddels dus ook de vereiste massa. Witherspoon is toch van een ander kaliber dan Tyrone Spong en dat geeft Usyk de gelegenheid om geleidelijker zijn weg te vinden bij de zwaargewichten.

Kickboksen Glory 69: Grigorian – Beztati

Sinds Glory 65 is de titel bij de lichtgewichten kickboksen in handen van Marat Grigorian. In Utrecht was hij toen een maatje te groot voor de Thai Sitthichai Sitsongpeenong. De 28-jarige Armeense Belg staat bij kickboksbond Glory op zeven zeges en twee nederlagen (drie KO’s). Hij kwam in die partijen per minuut tot gemiddeld 12,5 strikes en moest er in die tijdspannen 10,7 incasseren. Van zijn pogingen om de tegenstander te raken waren er 45 procent accuraat.

Tyjani Beztati jongste kampioen Glory?

Ook Tyjani Beztati heeft al eens een titelgevecht meegemaakt. Tijdens Glory 53 in Lille moest hij echter wel het onderspit delven tegen Sitthichai. De Amsterdammer met Marokkaanse en Surinaamse roots is 21 jaar. Wint hij deze match, dan is hij bij Glory de jongste kampioen ooit.

Zijn record bij Glory is negen zeges versus twee nederlagen (2 KO’s), 9,3 strikes per minuut en 7,8 ontvangen strikes per minuut. Zijn zuiverheid is vergelijkbaar met die van Grigorian. Beztati, de ‘Wonderboy’, heeft driemaal achter elkaar gewonnen. Het kickboks gevecht gaat over vijf ronden.

Voorspellingen boksen

Wedden op vechtsporten | Oleksandr Usyk staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 1.01 en Chazz Witherspoon op 17.00 (gelijk noteert 34.00). Daar valt niet zoveel eer mee te behalen. Maar in welke ronde maakt Usyk de klus af? We tippen ronde vier (@6.00) of vijf (@7.00).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top