Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Glory 70 kickboksen Murthel Groenhart – Troy Jones: Doumbé zegt af

Kickboksen Glory | Bij het kickboksgala Glory 70 vecht Murthel Groenhart zaterdag in Lyon tegen Troy Jones. De winnaar mag zich interim-kampioen bij de weltergewichten noemen.

Glory kickboksen Murthel Groenhart – Troy Jones

Aanvankelijk zou Groenhart kickboksen tegen Cedric Doumbé. Zoals wel vaker in de wereld van de vechtsport werd ineens de stekker uit de clash getrokken. Waarom? Groenhart weet het niet. Tegen de camera’s van De Telegraaf speculeerde hij dat Doumbé “gewoon bang” voor hem is. De officiële lezing is dat de Fransman een blessure heeft.

Jones vervangt Doumbé

Nu is Jones dus de opponent en de Amerikaan had door de late oproep veel minder voorbereidingstijd dan Groenhart. Bij Glory staat Jones op vier zeges tegenover nul nederlagen en was hij tweemaal goed voor een knock out. Hij geeft gemiddeld 12 klappen per minuut en ontvangt er 8,9, terwijl bijna 54% van zijn pogingen om de ander te raken succesvol is. Zijn totale record, bij alle bonden, is 13 zeges en 1 nederlaag.

Glory 70 kickboksen Murthel Groenhart - Troy Jones: Doumbé zegt af

Statistieken Murthel Groenhart

Murthel Groenhart heeft veel meer ervaring (totale record 86 zeges, 24 nederlagen, driemaal gelijk, 39 KO’s) en de nummer drie van de weltergewichten bij Glory vindt het maar raar dat Cedric Doumbé plots verstek laat gaan. ‘The Predator’ had naar eigen zeggen in 2017 een meniscusblessure, maar besloot toen toch om het titelgevecht met Doumbé aan te gaan – en te winnen.

Bij Glory staat Groenhart op elf zeges en acht nederlagen (7 knock outs). Hij heeft 7,5 strikes per minuut en ontvangt er 7. Zijn zuiverheid ligt een stuk lager (40 procent), wat niet per se een teken van zwakte is. Het geeft juist aan dat als hij wel contact maakt, zijn strike gelijk stukken effectiever zal zijn dan die van Jones.

Glory Collision Rico Verhoeven – Badr Hari

Ondertussen maakt de wereld van de vechtsport zich op tussen het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari op 21 december. Twee van de grootste Nederlandse kickboksiconen ooit nemen het tegen voor de tweede keer tegen elkaar op. Verhoeven won de eerste editie. En hoe dat gebeurde, daar herinnerde hij Badr tijdens een persontmoeting fijntjes aan: “Jij hebt je Badr Army. Ik ben een eenmansleger. En niet opgeven dit keer.”

Natuurlijk was het allemaal opgeklopte show met vooraf ingestudeerde oneliners. Maar da’s precies wat de fans willen. Opwinding, trash talk, voorpret. “Nu na drie jaar is het over. Op 21 december laat ik zien wat Verhoevens echte niveau is. Slecht,” aldus Hari. Op wedden op vechtsporten zie wat bookmakers ervan verwachten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top