Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Vos en Van Aert favorieten wegwedstrijd WK wielrennen

Zaterdag en zondag worden bij de WK wielrennen in Australië de wegwedstrijd voor vrouwen en mannen gehouden. Marianne Vos, Tadej Pogacar en Wout van Aert zijn bij Unibet de grootste favorieten voor de winst.

Favorieten wegwedstrijd WK wielrennen

Marianne Vos
Wout van Aert
Top 3 Van der Poel

De vrouwen krijgen zaterdag 164,3 kilometer voor de wielen. De mannen moeten liefst 266,9 km op het zadel blijven. De startplek is beide dagen Helensburgh, de finish ligt in de kustplaats Wollongong, wat het epicentrum is van dit WK wielrennen.

Parcours wegrit WK wielrennen

Onderweg, voordat er een criterium door Wollongong wordt gereden, komen de deelnemers een klim tegen: Mount Keira. Het gemiddelde stijgingspercentage is 5 procent, met een paar uitschieters van 15 procent. De kans dat die klim de scherprechter is lijkt klein, want het is voor veel renners prima te doen en het ding doemt al vrij vroeg in de koers op.

Mount Pleasant cruciaal

Er worden in ‘The Gong’, zoals de aankomstplaats ook wel wordt genoemd, 12 rondjes gereden, elk van 17,1 kilometer. Ook dat rondje telt twee klimmetjes: Dumfries Avenue (700 meter, 6,7 procent) en Mount Pleasant (1,1 km, 7,7 procent). Ook geen onoverkomelijke obstakels, maar gezien ze dus een dozijn keer opduiken, kunnen ze de kuiten best pijn gaan doen.

Mount Pleasant lijkt echt iets voor de Belgische renners te zijn en tijdens de sprint naar de klim zullen alleen de besten standhouden. Wout van Aert is favoriet bij Unibet. Van Remco Evenepoel wordt wat minder verwacht, hij moet het wat betreft wedden op wielrennen doen met een torenhoge quotering.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Marianne Vos topfavoriet wegwedstrijd vrouwen

Bij de vrouwen waren er de laatste tien jaar vooral Nederlandse kampioenen, al was in 2021 een dame uit een ander land de sterkste in de wegwedstrijd: Elisa Balsamo. Marianne Vos gaat in 2022 van start als topfavoriete, zeker nadat Annemiek Van Vleuten bij de mixed relay ten val kwam en geblesseerd raakte. Of Van Vleuten zaterdag opstapt is nog onduidelijk.

Andere kanshebbers zijn Elisa Balsamo, Katarzyna Niewiadoma, Demi Vollering, Lotte Kopecky en Elisa Longo Borghini.

Wout van Aert grootste kanshebber WK wegrit mannen

Bij de wegwedstrijd van de mannen is Wout van Aert de te kloppen man, met als grootste rivalen Tadej Pogačar, Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel, Michael Matthews, Biniam Girmay en Julian Alaphilippe. Laatstgenoemde won de twee vorige edities.

De Belgen Van Aert en Evenepoel zullen het elk met een andere tactiek moeten aanpakken. Van Aert kan het best op een sprint aan laten komen, maar de Vuelta-winnaar zal eerder kiezen voor een solo. De vraag is of ze elkaar willen steunen bij deze scenario’s.

Mathieu van der Poel in top 3

Mathieu van der Poel heeft nadat hij afstapte in de Tour de France weinig gerenommeerde koersen gereden. Hij koos voor een alternatief programma met veel stages, criteriums en won nog wel de GP de Wallonië. Onze tip oor het wedden op wielrennen is een top 3 finish voor Van der Poel bij Unibet.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top