Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen WK Wielrennen 2021: odds en favorieten wegwedstrijd

Deze week vindt in België het WK Wielrennen plaats en zijn er bij de bookmakers volop opties voor het wedden op wielrennen. Inmiddels zijn de tijdritten gereden, is er gestreden in de ploegenrit en in het weekend volgen de klapstukken: de wegwedstrijd voor de vrouwen op zaterdag en de wegwedstrijd voor mannen op zondag.

WK Wielrennen voorspellingen wegwedstrijd

De mannen hebben zondag 268 kilometer voor de boeg in de wegwedstrijd. De start is op de Grote Markt in Antwerpen en de finish ligt in Leuven. De route is dezelfde als voor de vrouwen (zie verderop), maar de circuits worden vaker en in een andere volgorde gereden. Eerst wordt het Leuven-circuit anderhalf keer gerond en daarna de Flandrien-circuit voor de eerste keer. Daarna rijden de mannen terug naar Leuven en doen het circuit daar 3,5 keer. Dan volgt een nieuw rondje Flandrien-circuit en wordt de race afgesloten met 2,5 rondjes over het Leuven-circuit.

Wout van Aert favoriet bookmakers WK Wielrennen

Wout van Aert, Mathieu van der Poel, huidig wereldkampioen Julian Alaphilippe en Sonny Colbrelli zijn de grootste favorieten voor de titel. De Belgische wielerheld Van Aert (odds 2.90) won dit jaar al Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, drie etappes in de Tour de France en een zilveren medaille op de Olympische Spelen.

Daarna nam hij even rust om in volle hevigheid terug te keren in de Ronde van Groot-Brittannië. Van Aert is ook een formidabele sprinter, kan uit de voeten op de kasseien en hij rijdt een thuiswedstrijd, plus hij heeft een geweldig team om zich heen met bijna net zo gevaarlijke sprinters als hijzelf, waaronder Jasper Stuyven (41.00), Yves Lampaert (201.00) en Remco Evenepoel (19.00).

Rug Mathieu van der Poel spelbreker

Mathieu van der Poel (2.90) is in elk geval op papier een goede kanshebber maar veel hangt af van hoe zijn rug het houdt. Na de val met de MTB in Tokio heeft hij last van die blessure en in een rit van 268 km kan dat natuurlijk gaan opspelen. Met Mike Teunissen (201.00) en Dylan van Baarle (151.00) heeft hij wel twee topknechten, maar veel hangt af van de rug.

Odds wereldkampioen wielrennen Alaphilippe

Julian Alaphilippe (13.00) is de heersende wereldkampioen wielrennen en ook hij heeft het afgelopen jaar vorm laten zien. Toch is het de vraag of hij zijn titel goed kan verdedigen. De Fransman is een goede klimmer maar de Belgische colletjes zijn net te kort voor hem. Hij krijgt hulp van o.a. Benoît Cosnefroy (81.00) die ook tot de mogelijke verrassingen mag worden gerekend.

De Slovenen Primož Roglič (29.00) en Tadej Pogačar(29.00) zijn natuurlijk heersend op de weg, maar ze hebben nul ervaring op de kasseien en kunnen daarom alleen maar verrassen. Hun teamgenootje Matej Mohorič (23.00) heeft dat wel.

Verder zijn de Denen Kaspar Asgreen (19.00) en Magnus Cort Nielsen (23.00) goede kanshebbers en de Italiaan Sonny Cobrelli (15.00) is de best genoteerde Italiaan.

Wegwedstrijd WK Wielrennen vrouwen

Zaterdag gaan de vrouwen de weg op voor de wereldtitel in de wegwedstrijd. Team NL bestaat uit de regerende wereldkampioen Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal van den Broek-Blaak, Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Demi Vollering en drievoudig wereldkampioen Marianne Vos

Anna van der Breggen regerend kampioen

Vorig jaar, toen het WK wielrennen in het Italiaanse Imola werd gereden, werd Anna van der Breggen wereldkampioen en Annemiek van Vleuten tweede. De derde plaats was voor de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Voor Van Vleuten was het haar derde wereldtitel op rij en ook dit jaar doet ze mee en kan ze daar een vierde overwinning aan toevoegen. Omdat ze eerder deze week al alles heeft gegeven in de tijdrit kan het ook zijn dat ze knecht voor een van haar teammaatjes.

Parcours WK Wielrennen 2021

Het parcours voor de vrouwen is 157,7 kilometer lang. De start is in Antwerpen, op de Grote Markt, en de finish ligt in Leuven. De vrouwen moeten ook in de benen om te klimmen want er zitten 20 hellingen in het parcours.

Het eerste stuk van 56 km van Antwerpen richting Leuven is relatief vlak, waarna de koers voor het eerst het Leuven-circuit oprijdt. Dit is een stratencircuit van 15,5 km dat om en door Leuven loopt. Er zitten vier korte maar steile klimmetjes in, waaronder de Wijnpers, de Sint-Antoniusberg, de Keizersberg en de Decouxlaan die stukken van 14% heeft. De langste klim telt 975 meter. Het circuit wordt later in de race opnieuw aangedaan maar nu wordt het anderhalf maal gerond. Daarna draaien de vrouwen weer de weg op richting het tweede circuit, het Flandrien-circuit.

Flandrien-circuit

Het Flandrien-circuit zelf is 32 kilometer lang en telt zes Vlaamse ‘cols’ die vlak op elkaar volgen waaronder de Overijse, Tervuren en de Huldenberg. Geen een van deze Vlaamse colletjes ligt helemaal onder de 10%. De zwaarste helling ligt op de kasseien van de Moskesstraat – een klim van 550 meter met een gemiddelde stijging 8,9% en richting top zit er zelfs een stukje van 17% in. Na dit rondje voert het parcours terug naar het Leuven-circuit dat nog 2,5 keer wordt gerond waarna er wordt gefinisht.

Favorieten bookmakers wegwedstrijd

Het circuit is heuvelachtig en daarmee op het lijf geschreven van Annemiek van Vleuten, maar dat is het ook voor de oude Vos, die in 2013 haar laatste wereldtitel veroverde. Anna van der Breggen die afgelopen jaar tweede werd is een hele grote kanshebber en ook Demi Vollering is een renster die goed uit de verf komt in dit soort ritten. De Vlaamse Lotte Kopecky is een grote kanshebber, om de wereldtitel voor eigen publiek te winnen en de Duitse Lisa Brennauer wordt getipt als kanshebber op een podiumplek.

De bookmakers hebben ten tijde van dit schrijven nog geen odds voor de vrouwen online staan. Zodra die beschikbaar zijn, vind je ze op deze plek.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top