Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Roglic begint als favoriet aan laatste week Vuelta 2021

De Vuelta a España begint aan haar laatste week. Met daarin nog enkele stevige bergritten die het hele klassement nog op zijn kop kunnen zetten, zoals de koninginnenrit op donderdag die eindigt op de Gamoniteiru, de buitencategorie die zijn debuut maakt in deze 76ste Ronde van Spanje. Op wedden op Vuelta a Espana check je de grootste kanshebbers en de odds bij de bookmakers.


Laatste week Vuelta a Espana

Gisteren was er een rustdag. Zondag won de Pool Rafał Majka de vijftiende etappe die 197,5 km lang was met een solo van 80 km. De rit eindigde op hoogte in El Barraco en Steven Kruijswijk, die wel probeerde het gat dicht te rijden maar dat niet kon, werd tweede. De Noor Odd Christian Eiking is bij het ingaan van de laatste Vuelta week leider in het algemeen klassement. Primoz Roglic blijft echter favoriet om de Vuelta te winnen. De Sloveen van Jumbo-Visma staat momenteel derde in het algemeen klassement.

Roman Bardet voert het bergklassement aan en blijft ook favoriet om het te winnen. De Nederlander Fabio Jakobsen is de huidige leider en favoriet van het puntenklassement.

Etappe 16 Vuelta vandaag

Vandaag wordt er in Cantabrië gestart in Laredo aan de Golf van Biskaje. De zestiende etappe van Vuelta is een tamelijk vlakke rit met slechts een klim van de derde categorie (Alto de Hijas) van 180 km naar Santa Cruz de Bezana. Op woensdag ligt de start in het Cantabrische stadje Unquera waarna de rit al snel de grens met Asturië oversteekt en op weg gaat naar de Picos de Europa. Er wordt geklommen over de Altu de Hortigueru (3e categorie) en daarna is er een lus over de La Collada Llomena (1e categorie) die twee keer wordt beklommen waarna de rit eindigt bij de Lagos de Cuadonga/Covadonga.

Koninginnenrit Ronde van Spanje 2021

De koninginnenrit op donderdag vertrekt uit het stadje Salas, is 162,6 km lang en heeft amper vlakke meters. Er zitten vier cols in, de Puertu de San Ḷḷaurenzu (1e categorie), de Altu de Cobertoria (1e categorie) de Altu de Sega o del Cordal (2e categorie) en de rit eindigt op de buitencategorie de Altu d’El Gamoniteiru. Deze col maakt zijn debuut in de Ronde van Spanje en de renners klimmen in 14,6 km vanaf een hoogte van ongeveer 300 meter naar de top op 1800 meter, over stukken met stijgingspercentages tot 14,5%.

Primoz Roglic dik favoriet

Op vrijdag volgt nog een stevige heuvelrit van 191,2 km door het geaccidenteerde grensgebied tussen Asturias en Galicië. De start ligt in Tapia en de finish in Monforte de Lemos. Ondanks de vele heuvels, 3 cols van de 3de en 2de categorie, eindigt de rit met een stuk van ruim 25 kilometer waarin de renners bergaf rijden. De laatste 10 kilometers zijn vrijwel vlak en bieden ruimte voor een sprintfinish voor de renners die mee kunnen voorin. De dag erna volgt nog een geaccidenteerde heuvelrit met amper vlakke meters en vijf cols die meetellen voor de bergtrui. De rit start in Sanxenxo, is 202,2 km en finisht op de Alto Castro de Herville.

Laatste etappe is tijdrit

De slotrit van Padrón naar het plein voor de kathedraal van Santiago de Compostela en is een tijdrit van 33,8 km lang. Er zitten heuvels in maar echt steil klimmen is er niet bij. Deze rit kan het Vuelta klassement nog een beetje opschudden maar werkt vooral in het voordeel van renners die een goede tijdrit in de benen hebben en niet teveel achterstand op andere renners. Voor favoriet Primoz Roglic is deze laatste rit vooral een kans om zijn superioriteit in de Vuelta nog eens te onderstrepen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top