Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Primoz Roglic en Egan Bernal grootste favorieten Vuelta a Espana 2021

De grootste kanshebbers? Check hier de odds wedden op Vuelta a Espana 2021| De Vuelta start dit jaar bij de kathedraal in de historische stad Burgos met een 7,1 kilometer lange proloog waarin moet worden geklommen. De wielerronde eindigt drie weken later bij de kathedraal in de bedevaartstad Santiago de Compostela met een individuele tijdrit van 33,8 km. De 75ste Ronde van Spanje heeft dan ook de bijnaam ‘La Vuelta de las Catedrales’ gekregen. Behalve het rijke Spaanse erfgoed staan er natuurlijk weer 21 mooie etappes door het afwisselende Spaanse landschap op het programma. Check hieronder de odds voor de Vuelta kanshebbers van 2021, het parcours en meer.


Vuelta a Espana wedtips 2021

La Vuelta start op zaterdag 14 augustus 2021 en er wordt gereden tot en met zondag 5 september 2021. Anders dan andere jaren eindigt de Spaanse wielerronde niet in Madrid, maar in Santiago de Compostela in het groene Galicië. De ronde bestaat uit 21 etappes en de totale afstand bedraagt 3.417 kilometer.

  • 8 vlakke etappes (waarvan 2 met aankomst op hoogte)
  • 4 heuvelritten
  • 7 bergetappes
  • 45 beklimmingen met categorie
  • 2 individuele tijdritten
  • 2 rustdagen
  • 3 bergaanskomsten op een buitencategorie: Alto de Velefique, Lagos de Covadonga and the Altu d’el Gamoniteiru

Vuelta 2021: De route door Spanje

De eerste dagen blijft de Vuelta in de omgeving van Burgos waar het terrein vlak tot heuvelachtig is met volop kansen voor de puncheurs. Pas op vrijdag, als de Vuelta door de regio Valencia gaat, is er de eerste echte bergrit die eindigt op het Balcón de Alicante. De dag erna komen de sprinters aan bod met een rit die eindigt op de landtong van La Manga del Mar Menor en kunnen de klimmers zich een dag later opmaken voor de eerste aankomst op een buitencategorie, de Alto de Velefique, waarna de renners een dagje rust krijgen in Almería.

In de tweede week rijdt de Vuelta terug naar het noorden door Andalusië, waar steden als Jaén en Cordoba worden aangedaan, naar Extremadura waar de tweede week zal eindigen met een lastige, geaccidenteerde rit naar de aankomst in El Barraco. Daarna is er een rustdag in de stad Santander aan de Golf van Biskaje.

Laatste week voor klimmers

De laatste week wordt de week van de klimmers. De Vuelta gaat dan verder in Cantabrië richting Asturië, waar een finish op hoogte wacht bij de Lagos de Covadonga, er in etappe 18, de koninginnenrit, wordt geklommen op de Puertu de San Ḷḷaurienzu, de Cobertoria met een aankomst op de buitencategorie l’Altu del Gamoniteiru. Daarna volgen nog twee heuvelritten en de laattse etappe bestaat uit een glooiende tijdrit over 33,8 km die eindigt op het plein voor de bedevaartskathedraal van Sint Jacobus in Santiago de Compostela.

Kanshebbers Vuelta a Espana 2021

Afgelopen jaar werd er een relatief korte Vuelta van 18 etappes gereden. Primož Roglič werd voor het tweede jaar op rij winnaar en Wout Poels werd de beste Nederlander met de zesde plaats en de Belg Tim Wellens werd tweede in het bergklassement – dat werd gewonnen door de Fransman Guillaume Martin.

Primož Roglič (odds 1.85) rijdt ook dit jaar de Vuelta met Jumbo-Visma en is topfavoriet met als persoonlijk doel: de hattrick volbrengen. De Colombiaan Egan Bernal (6.00) won eerder dit jaar de Giro de Italia en zijn doel is om een van die renners te worden die alledrie de Grand Tours op zijn naam schrijft. Ook Richard Carapaz (10.00), Olympisch kampioen op de weg en tweede in de laatste editie van de Vuelta, is volgens de bookmakers een serieuze kanshebber.

Rode trui voor Landa?

De Spanjaard Mikel Landa (17.00) heeft vooral veel pech gehad in de aflopen jaren maar zijn team Bahrain Victorious beleeft een topjaar en kan hem aan de rode trui helpen. Enric Mas (26.00) is de andere Spanjaard met kansen – die wellicht meer in dienst zal rijden van zijn Colombiaanse Movistar-teamgenoot Miguel Ángel López (23.00).

Kansen Nederlanders Ronde van Spanje

De Fransman Romain Bardet (41.00) is een van die klimmers die een streepje voor heeft op de rest van het peloton en zijn Team DSM heeft de renners in huis die hem naar de eindzege kunnen begeleiden. Onder de Engelstalige renners zijn Adam Yates (15.00) en Hugh Carty (13.00) de kanshebbers. Steven Kruijswijk (81.00) is de Nederlander met de beste kaarten en Wout Poels die vorig jaar nog zesde werd blijft een renner waarmee je in de Vuelta altijd rekening moet houden.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top