Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Baanwielrennen Olympische Spelen: de Nederlandse favorieten

De Nederlandse afvaardiging aan het olympische baanwielrennen is duizelingwekkend sterk – er zitten vele (voormalige) wereldkampioenen in de selectie. De odds bij de bookmakers check je op wedden op Olympische Spelen, verder stellen we hieronder een paar medaillekandidaten voor en check je het programma voor het baanwielrennen.

Baanwielrennen Olympische Spelen 2021

Toen databureau Gracenote de inmiddels befaamde en wat achterhaalde prognose deed dat TeamNL 16 keer goud, 16 keer zilver en 14 keer brons zou behalen in Tokio, werd een belangrijk deel van die plakken-oogst toegeschreven aan de baanwielrenners. Zo is Nederland bijvoorbeeld bij de teamsprint mannen met afstand de grote favoriet. Het team bestaat uit Roy van den Berg, Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, de houders van het wereldrecord.

Goud voor Lavreysen?

Op de individuele sprint is Lavreysen de te kloppen man, hij werd tweemaal achter elkaar wereldkampioen. Ook is Lavreysen bedreven in de keirin, waarbij in een groepje 2 km afgelegd moet worden, waarvan 1.500 m achter een brommertje dat steeds sneller gaat. Hij maakt dus jacht op ‘Harrie’s hattrick’.

Favorieten baanwielrennen Nederland

Bij de vrouwen gaan Kirsten Wild en Amy Pieters het voor Nederland doen op de koppelkoers (madison) terwijl ook van Jan Willem van Schip mooie dingen verwacht mogen worden bij het omnium. Zij schitterden in juni 2020 bij het wereldkampioenschap baanwielrennen, waar Nederland in totaal zes keer goud pakte: de teamsprint, de individuele sprint, de keirin en de kilometertijdrit bij de mannen; de koppelkoers en de scratch bij de vrouwen.

Maar te vroeg juichen is natuurlijk ook hier gevaarlijk. Nederland heeft een veel kleiner budget voor het baanwielrennen dan de concurrentie: Duitsland, Frankrijk, Australië en vooral Groot-Brittannië. Daar is na de oranjedominantie op het WK natuurlijk een strijdplan gemaakt om het tijdens de Olympische Spelen in Tokio beter te doen.

Programma baanwielrennen Tokio 2020

Teamsprint Olympische Spelen 2020
Maandag 2 augustus 11.00 uur: Vrouwen finale
Dinsdag 3 augustus 11.00 uur: Mannen finale

Ploegenachtervolging
Dinsdag 3 augustus 10.05 uur: Vrouwen finale
Woensdag 4 augustus
10.45 uur: Mannen finale

Keirin
Donderdag 5 augustus 10.37 uur: Vrouwen Finale
Zondag 8 augustus 04.51 uur: Mannen finale

Sprint
Vrijdag 6 augustus 11.03 uur: Mannen finale
Zondag 8 augustus 04.23 uur: Vrouwen finale

Koppelkoers
Vrijdag 6 augustus 10.15 uur: Vrouwen finale
Zaterdag 7 augustus 09.55 uur: Mannen finale

Omnium
Donderdag 5 augustus
08.30 uur: Mannen scratch
09.27 uur: Mannen temporace
10.07 uur: Mannen afvalkoers
10.55 uur: Mannen puntenkoers

Zondag 8 augustus
03.00 uur: Vrouwen scratch
03.45 uur: Vrouwen temporace
04.26 uur: Vrouwen afvalkoers
05.25 uur: Vrouwen puntenkoers

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top