Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Olympische Spelen atletiek: favoriet 100 m mannen en vrouwen

Zaterdag 31 juli 2021 om 14:50 uur is de finale van de 100 meter sprint bij de vrouwen en zondag om 14:50 uur zien we acht man op de atletiekbaan in Tokio voor de finale van de 100 meter sprint voor mannen. Wie treedt in de voetsporen van de legendarische sprinter Usain Bolt? Check wedden op Olympische Spelen voor de favorieten en odds bij de bookies.


Finale 100 meter atletiek Olympische Spelen 2021

De Jamaicaanse sprintlegende was de beste op de Olympische Zomerspelen van 2008, 2012 en 2016. Een ongekende hattrick op een nummer waarop de concurrentie normaliter moordend is. Het is immers het koningsnummer van de atletiek en op elk atletiek- of Olympisch toernooi het best bekeken nummer. Maar Bolt is met pensioen, dus er is een vacature voor nieuwe sprintkoning.

Wereldkampioen Coleman absent

De regerend wereldkampioen gaat in elk geval niet Tokio verlaten met goud in de koffer. Chris Coleman is namelijk niet welkom: hij miste enkele dopingcontroles, kon niet goed verantwoorden hoe dat kon gebeuren en is daarom geschorst. Sprinten en dopingkwesties: ze zijn maar niet los te weken van elkaar.

Justin Gaitlin geblesseerd

Een andere ex-wereldkampioen zien we ook niet: Justin Gaitlin is geblesseerd, en is met zijn 39 jaar wellicht ook wel toe aan pensioen. Het betekent dat de kampioenen van de 4 vorige wereldkampioenschappen 100 meter ontbreken. Yohan Blake, winnaar in 2011, is wel van de partij. De Jamaicaan is 31 jaar en werd 5e op het laatste WK atletiek, in 2019. Maar een grote favoriet voor goud op de 100 meter? Nee, de beste jaren liggen al achter hem.

Favorieten 100 meter atletiek Tokio 2021

Deze namen kunnen we wel op het podium in Tokio verwachten: Andre de Grasse, Akani Simbine en Trayvon Bromell en Ronnie Baker. Bromell won de Amerikaanse trials Met 9.77 heeft hij de beste seizoenstijd op zijn naam. Simbine volgt met 9,84. Bij Grasse moet er wat meer gas op, hij liep dit seizoen amper onder de 10 seconden (9,99).

Bij de vrouwen zijn Shelly-Ann Fraser-Pryce, Elaine Thompson, Marie-Josée Ta Lou en Dina Asher-Smith de sterkste sprinters. Dafne Schippers heeft zich afgemeld voor de kortste sprintafstand. Fraser-Pryce is viervoudig en regerend wereldkampioen, Asher-Smith is de coming woman (tweede op vorige WK) en Ta Lou stond tweemaal achtereen op het WK-podium.

Fraser-Pryce heeft de beste seizoenstijd (10,63), gevolgd door Thompson (10,71) en Sha’Carri Richardson, maar de Amerikaanse is absent in Japan: ze had wiet gerookt en dat mag niet als atlete.

Odds bookmakers 100 meter

De favorieten voor de 100 meter bij de vrouwen zijn Fraser-Pryce met een quotering van 1.85, Thompson-Herah met 3.25 en Asher-Smith met 6.50. Bij de heren is op het moment van schrijven Trayvon Bromell topfavoriet @1.85. Ronnie Baker volgt met een notering van 5.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top