Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Anthony Joshua – Oleksandr Usyk boksen

Zaterdagavond boksen Anthony Joshua en Oleksandr Usyk om de wereldtitel in het zwaargewicht. Het betreft de gordel bij de bonden WBA (Super), IBO, IBF en WBO. Het gevecht begint om ongeveer 23.00 en je kan gratis live kijken bij RTL7. Wedden op boksen bij de bookmakers? Joshua is met odds van 1.38 favoriet, een stunt van de Oekraïner noteert 3.20. Inzetten op onbeslist kan ook nog: 21.00.

Anthony Joshua – Oleksandr Usyk boksen

Joshua (1989), een van de populairste Britse sporters van het moment, is 198 centimeter groot en heeft een reach van 208 cm. AJ heeft 24 keer gevochten en liefst 21 keer deelde hij een knock out uit, slechts eenmaal verloor hij, namelijk van Andy Ruiz in 2019.

Usyk (1987) is geboren op de Krim, is 1,91 m lang en heeft een bereik van 1,98 meter. Hij won al zijn 18 profpartijen en 13 keer was het via een KO. Hij was al eens Europees kampioen halfzwaargewichten en wereldkampioen zwaargewichten, terwijl hij in 2012 olympisch goud pakte bij het zwaargewicht. Daarna werd hij profbokser en werd hij bij de bonden IBF, WBA, WBO en WBC wereldkampioen cruiserweight.

Relaxte staredown

De persconferentie en staredown eerder in de week, in het Tottenham Hotspur Stadium te Londen, verliepen redelijk relaxed. De heren hebben niet zoveel behoefte aan trash talk en de meeste aandacht ging nog uit naar de stijlvolle kleding van Oleksandr Usyk. De Oekraïner verklaarde dat hij zich liet inspireren door de Joker, uit de Batmanfilms. En Usyk is in zijn taal het woord voor snor, vandaar dat hij die liet groeien.

Usyk steelt de show

Voor Usyk wordt het pas zijn derde gevecht als zwaargewicht. Maar ook daar had hij nog wel een grapje over: ‘Heb je wel mijn straatgevechten meegeteld?’ Eigenlijk stal hij gewoonweg de show, want terwijl Anthony Joshua niet heel geïnteresseerd overkwam, vertelde Usyk ook nog dat hij vroeger naar de theaterschool wilde en nu nog gedichten schrijft en gitaar speelt.

Volgend gevecht Joshua tegen Tyson Fury?

Het stadion zal zo’n 60.000 toeschouwers tellen en ze zijn vooral op de hand van thuisvechter Anthony Joshua. De inschatting van velen is dat dit AJ’s zwaarste opponent tot nu toe zal zijn. Zijn wens is om deze het gevecht te winnen en dan in aanmerking te komen voor een zogeheten unification fight: een gevecht tegen een bokser van een andere bond, namelijk Tyson Fury (WBC).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top