Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Parijs – Roubaix 2021: Mathieu van der Poel en Wout van Aert favoriet

Voorspellingen Parijs-Roubaix 2021 | Zondag wordt de Hel van het Noorden gereden en gaan we wedden op wielrennen. De bijnaam van deze klassieker heeft te maken met de veeleisende kasseistroken, die een aanslag vormen op de banden van de fietsen en veel meer nog op de lichamen van de renners. Behalve dat ze flink door elkaar gehusseld worden, vergt het parcours veel van hun stuurmanskunst. Alle kasseistroken bij elkaar opgeteld hebben een lengte van 50 kilometer.

Favorieten Parijs – Roubaix

Het parcours Parijs – Roubaix heeft een lengte van 257,5 kilometer en deze 118e editie begint in Compiègne. Na een kilometer of 100 wordt het pas echt zwaar, want dan doemen de eerste kasseienstroken op. En in de laatste 120 km is het een en al wiebelen op de kinderkopjes geblazen: dan volgen nog 20 stroken. Enkele stroken zijn berucht vanwege de slechte staat waarin ze verkeren, zoals de Mons-en-Pévèle.

En dat is nog niet alles. Na al dat fraais is er een andere traditie, namelijk dat de finish ligt op de piste van de plaatselijke wielerbaan van Roubaix. De laatste editie (2019) werd gewonnen door Philippe Gilbert. De Belg mocht, heel toepasselijk, een trofee in de vorm van een kei optillen. Dit keer is Wout van Aert de grootste kanshebber.

Odds Parijs – Roubaix 2021

We hebben nog maar net een weekje geleden het WK Wielrennen gehad, nu staat alweer deze zware beproeving te wachten. Wout van Aert was op het WK in eigen land de grote favoriet, maar hij wist het niet te bolwerken en zag Julian Alaphilippe zijn regenboogtrui prolongeren. Ook Mathieu van der Poel redde het dus niet en de vraag is of hij, gezien de rugklachten in de zomer, nu wel heel goede papieren heeft om deze beproeving door te komen.

Wout van Aert bookmakers favoriet

Zdenek Stybar bloeit op in de Parijs – Roubaix. Hij eindigde bij zes van de vorige zeven edities in de top tien en tweemaal was hij tweede. De oud-winnaars die er ook bij zijn op zondag zijn Philippe Gilbert (2019), Peter Sagan (2018), Greg Van Avermaet (2017), John Degenkolb (2015) en Niki Terpstra (2014).

Wout van Aert staat bij de bookmakers op 4.00 genoteerd, Mathieu van der Poel noteert 6.00, Peter Sagan 13.00, Mad Pedersen 15.00, Stybar 23.00 en Alaphilippe noteert 26.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top