Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Eurovisie Songfestival: Nederland gaat halve finale winnen

Voorspellingen Eurovisie Songfestival 2019
Wedden op Nederland

Donderdag worden er weer tien landen gekozen die vanuit de halve finale doorstromen naar de finale van het Songfestival  zaterdagavond. Nederland zal daar zo goed als zeker bij zitten. Duncan Laurence is met ‘Arcade’ immers al wekenlang de grootste favoriet bij de bookmakers om het Songfestival te winnen. Vanavond komt hij wel zijn grootste concurrent tegen: Zweden. Onderaan voor het wedden op Songfestival de quoteringen bij de bookmakers.

Halve finale Eurovisie Songfestival

Dinsdag kregen we al zeventien andere landen te zien en horen en er sprongen er maar twee uit, Australië en IJsland. Die niet-Europese deelnemer had een feeërieke show rondom een Kate Bush-achtige, dromerige song, de IJslanders kwamen met een lompe bak herrie en een zanger met een vervormde schreeuwstem.

De inzending van IJsland lijkt wat te extreem om hoog te eindigen en Australië kampt met het nadeel dat er geen buurlanden op gaan stemmen, want die doen immers niet mee.

Zweden concurrent Duncan ESF

Zweden presteert dit decennium ijzersterk en gaat ook in 2019 hoge ogen gooien. Ditmaal is John Lundvik afgevaardigd en hij brengt een gospelachtige song met het bijbehorende koortje dat op het einde inhaakt.

In zes van de vorige acht edities van het Songfestival schopten de Zweden het tot de top vijf. Ook de Russen kunnen de droom van Duncan verstoren. Zij brengen Sergey Lazarev op de planken die op zijn ballad flink wat octaven van zijn vocale bereik laat horen.

Favorietenrol deert Duncan niet

Hoe gaat het ondertussen met Duncan Laurence? Dinsdag ontving hij de OUTmusic Award van OUTtv, een tv-zender voor de LGHBT-gemeenschap. Acht van de vorige negen winnaars eindigden uiteindelijk in de top drie van het Songfestival, dus da’s een goed teken.

Hij gaat soepel om met zijn favorietenrol, staat de pers ontspannen te woord en lijkt er niet door te worden gehinderd dat hij eigenlijk nog maar een beginneling is: vorig jaar studeerde hij af aan de Rockacademie.

Winnen Songfestival niet belangrijkste

En het gaat hier in Tel Aviv natuurlijk alleen maar om winnen, ook al vloekt dat met de opvatting van de artiesten zelf, die steevast benadrukken dat het ze om de artistieke waarde en emotionele expressiviteit gaat. Wat dat betreft heeft Duncan ook zijn gelikte zegje klaar: “Ik vind het zelf vooral geslaagd als het me lukt het verhaal van mijn lied te vertellen, zoals ik het in mijn hoofd heb: puur en eerlijk.”

Klinkt sympathiek maar is natuurlijk onzin, want zijn sobere act is net zo goed een act als het vuurwerk van pakweg IJsland en daar is dus weinig puur en eerlijk aan.

Voorspellingen Songfestival 2019

Nederland staat met Arcade op 2.75 om het hele Songfestival te winnen en 2.25 om in de tweede halve finale de meeste stemmen te krijgen. Wil je liever een ander land steunen, pak dan de 1.75 op een uiteindelijke podiumplek voor Zweden. Bij een juiste voorspelling krijg je voor iedere ingezette euro het vetgedrukte bedrag terug.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top