Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Kickboksen Glory Utrecht: titelgevecht Jason Wilnis tegen Pereira

Voorspellingen Glory kickboksen Utrecht
Wedden op Jason Wilnis titelgevecht

Vrijdag 17 mei strijdt Jason Wilnis in zijn thuisstad Utrecht tijdens het vechtsportgala Glory 65 tegen Alex Pereira met als inzet de titel bij de middelgewichten. De Braziliaan, bijgenaamd ‘Po Atan’, stapt in de Central Studios in de ring als titelverdediger.

Jason Wilnis kickboksen Glory titel

De 28-jarige Wilnis komt uit Lombok, een veelkleurige wijk in Utrecht. Als jochie al was hij gefascineerd door kickboksen, want zijn vijf jaar oudere broer Jahfarr Wilnis nam hem op sleeptouw. Trainend vanuit kickboksschool The Colloseum werkte hij zich omhoog in het wereldje. Heel hoog: hij bemachtigde zelfs de Glory titel bij de middelgewichten, maar raakte die dus kwijt aan Pereira.

Psycho veelzijdig en agressief

Psycho, zoals Wilnis zich ook laat noemen, is 1,85 meter lang, wordt gevreesd om zijn snelheid van bewegen en weet tegenstanders van zich af te houden met low kicks. Hij is kortom een veelzijdige en agressieve vechter, precies het type waar kickboks-fans graag de tv voor inschakelen. En hij is het helemaal eens met zijn bijnaam psycho, want alhoewel hij buiten de ring geen vlieg kwaad doet, erkent hij dat zodra de eerste bel klinkt hij een rode waas voor zijn ogen krijgt.

Zeges Pereira en Wilnis

Pereira was al eens kampioen kickboksen bij de bonden WGP en WAKO en zit sinds 2014 aangesloten bij Glory. Inmiddels heeft hij al diverse keren met succes zijn kampioensgordel verdedigd. Bij Glory heeft hij een erelijstje opgebouwd van zevenmaal winst en driemaal verlies, waarbij hij vier keer een knock out uitdeelde. In zijn hele loopbaan staat hij op 29 zeges en zes nederlagen.

Wilnis heeft acht van zijn vijftien Glory gevechten gewonnen en heeft een totale conduitestaat van 31 zeges, negen nederlagen en eenmaal onbeslist (negen KO’s).

Sitsongpeenong – Grigorian

Eerder op de avond is er een ander titelgevecht, namelijk bij de lichtgewichten. Ex-kampioen Marat Grigorian krijgt de kans om zijn titel te heroveren, maar moet dan afrekenen met Sitthichai Sitsongpeenong. Dat is hem bij vier eerdere pogingen nooit gelukt.

Alhoewel Grigorian vecht onder de Armeense vlag heeft hij een sterke band met de lage landen: hij groeide op in België en traint bij Hemmers Gym in Breda.

Programma Glory Utrecht

 • Titelgevecht middengewicht: Alex Pereira – Jason Wilnis (odds voor het wedden op kickboksen op dit moment nog niet bekend. Volgen later).
 • Titelgevecht lichtgewicht: Sitthichai Sitsongpeenong – Marat Grigorian
 • Featured fight middengewicht: Eyevan Danenberg – Yassine Ahaggan
 • Featured fight middengewicht: Yousri Belgaroui – Donovan Wisse

Superfight Series

 • Beztati – Jauncey
 • Tafa – Kepenek
 • Sugden – Fairtex
 • Gershon – Whelan
 • Olofsson (v) – Brereton (v)

Premlims

 • Baker – Van Heeckeren
 • Traoré – Diedrick
 • Van Belzen – De Maeyer
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top