Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Eurovisie Songfestival: In eerste halve finale geen concurrenten Duncan

Dit is geen oproep om de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2019 te missen, maar veel vuurwerk zal er dinsdagavond vermoedelijk niet zijn: alle concurrenten voor Nederland treden op in de tweede halve finale van donderdag. Of de Eurovisie Songfestival bookmakers moeten de bijdragen van onder meer Griekenland, Australië en Cyprus volledig verkeerd hebben ingeschat.

Maar laten we hopen van niet, want dan berust de topstatus van Duncan Laurence en zijn lied ‘Arcade’ wellicht ook op drijfzand. Hij is al wekenlang de favoriet om het Songfestival te winnen.

Eerste halve finale Songfestival 2019

Voornoemde drie landen zijn de drie grote favorieten om vanuit die eerste halve finale naar de eindstrijd door te stromen. Het recept van het Eurovisie Songfestival is bij de kenners en liefhebbers bekend: elke halve finale levert tien finalisten op en de ‘grote vijf’ (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) zijn vanwege hun financiële bijdrage direct geplaatst. Gastland is Israël, dat als ESF winnaar 2018 uiteraard ook een artiest afvaardigt.

Maar 2 liedjes in top tien bookmakers

Van alle deelnemers aan de eerste halve finale staan er maar twee in de huidige top tien van de bookmakers. Australië wordt als negende ingeschaald, IJsland als tiende.

Toeval of niet, maar dinsdag zullen er meer artiesten in hun moerstaal zingen dan donderdag. Een tekst in pakweg het Pools of Hongaars komt in de rest van Europa toch wat minder lekker aan dan een Engelse. Alhoewel: twee jaar terug won Portugal nog met een Portugeestalig liedje. Maar vorig jaar bewees Israël dat een simpel en kinderlijk Engels rijmpje wel degelijk een voordeel is: “I’m not a toy, you stupid boy”.

Repetities optreden Duncan

Inmiddels heeft Duncan twee repetities achter de rug en lijkt er nog geen besluit te zijn genomen over hoe zijn emotionele ballad in beeld wordt gebracht. Twistpunt is onder meer of er wel of geen lichtgevende bol op het podium komt en zo ja, hoe intens dan het licht daarvan moet zijn.

Het lijken details, en dat zijn het ook, maar als regisseur Hans Pannecoucke precies op het juiste moment een krachtig shot samenstelt – dat vervolgens in alle overzichten keer op keer wordt herhaald – kan dat zomaar een hoop extra punten opleveren.

Voorspellingen Eurovisie Songfestival

Wedden op Songfestival? Griekenland is met een quotering van 2.00 favoriet om de eerste halve finale te winnen. Gokken op winst Australië levert je 4.50 x je inleg op, Cyprus volgt @6.00 en IJsland @7.50.

Nederland staat momenteel voor de winst genoteerd op 3.25 en Zweden is met odds van 5.00 de grootste concurrent. Check later deze week onze preview van de andere ESF halve finale, met ook een update van de notering voor Duncan Laurence met Arcade.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top