Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Giro favorieten: Tom Dumoulin moet afrekenen met Roglic en Yates

Voorspellingen Giro d’Italia 2019
Beste weddenschappen wielrennen

Zaterdag 11 mei begint de 102e editie van de Giro d’Italia, met oud-winnaar Tom Dumoulin als een van de grote favorieten – zie onderaan odds wedden op Giro. Titelhouder Simon Yates stapt ook op de fiets in startplaats Bologna en een andere gevaarlijke klant is Primoz Roglic, de Sloveen in Nederlandse dienst (Jumbo-Visma).

Alles nog open in Giro d'Italia en de rentree Tom Dumoulin

Giro d’Italia zwaarste wielerronde

De Giro is van de drie grote wielerrondes wellicht de zwaarste. De weersomstandigheden zijn onvoorspelbaar: het kan bijvoorbeeld in de Dolomieten flink spoken, terwijl het in het zuiden verschroeiend heet kan zijn. Ook schroomt de organisatie er niet voor om de ene na de andere loodzware col in het parcours op te nemen en tot slot lijken er in de Ronde van Italië vaker man tegen man gevechten te ontstaan, terwijl in de Tour de France het ploegenspel een grotere rol speelt.

Langere tijdritten Giro voordeel Tom Dumoulin

Aan de Giro 2019 doen achttien ploegen in de categorie World Tour mee plus vier wildcards. Jumbo is dus de Nederlandse troef, al is de kopman een Sloveen, en Tom Dumoulin rijdt al jarenlang voor Sunweb.

Tussen de 21 etappes bevinden zich weinig vlakke ritten, terwijl het aantal tijdritkilometers (de proloog plus twee ritten tegen de chrono) ten opzichte van 2018 is opgekrikt van 44 naar 60. Da’s gunstig voor Dumoulin, de nummer twee van het afgelopen WK tijdrijden en de Olympische Spelen.

Winnaar Giro moet allround zijn

Iets minder positief voor de Limburger is dat er acht aankomsten heuvel- of bergop zijn. Hij mist de explosiviteit om de versnellingen van de echte klimgeiten te pareren. En dat is niet het enige: liefst negen Giro etappes zijn minstens 200 kilometer lang. Wil je een grote ronde winnen, dan moet je allround zijn, constant, een lange adem hebben en een sterke ploeg om je heen hebben. Wie hebben dat naast Dumoulin nog meer?

Simon Yates kanshebber

We kunnen niet om de Brit Simon Yates heen, die vorig jaar tot aan de 19e etappe de beste papieren in handen had. Hij had echter te energieverslindend gereden, te vaak aangevallen, te gretig drie etappes gepakt. Tijdens de laatste twee bergetappes viel hij terug van de roze eerste plek naar 22. Later dat jaar ging het in de Vuelta wel goed en hij staat hier dus aan de start als de meest recente grote-ronde-winnaar.

Wedden op Giro 2019

Primoz Roglic is 29 jaar en start toch pas aan zijn vierde grote wielerronde. Vorig jaar was hij vierde in de Tour de France en dit jaar heeft hij al diverse kleinere rondes gewonnen, waaronder de Ronde van Romandië. Hij is aanvalslustig, beschikt ook over een toptijdrit en is vergeleken met Tom Dumoulin wat flexibeler in het hooggebergte – niet zo gek voor een voormalige schansspringer.

Zijn er nog andere vermaarde ronderenners? Jazeker: Vincenzo Nibali, Miguel Angel Lopez en Mikel Landa kunnen zomaar op het podium belanden, al lijkt winst te hoog gegrepen.

Roglic en Tom Dumoulin favoriet

Wedden op wielrennen. Primoz Roglic noteert bij de bookmakers 2.65 voor de winst. Gokken op Tom Dumoulin levert je 3.50 x je inleg op en Simon Yates 4.25. Wil je het veiliger spelen, dan is 1.45 voor een podiumplek voor Dumoulin geen gekke keus. Hij eindigde bij zijn laatste drie grote rondes op het schavot.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top