Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Odds Giro d’Italia 2021 favorieten Egan Bernal, Yates en Evenepoel

Voorspellingen Giro d’Italia 2021

Het is nog maar zeven maanden geleden dat de Giro d’Italia eindigde, maar het is alweer tijd voor de editie van 2021. Het thuisland leverde 69 maal de eindwinnaar, maar dit jaar is de kans zeer klein dat een Italiaanse renner hoge ogen gooit in het klassement. De drie favoriete coureurs bij de Giro bookmakers zijn Egan Bernal, Simon Yates en Remco Evenepoel.


Voorbeschouwing Giro d’Italia 2021

De komende drie weken worden er 3.479 kilometer gereden. In totaal wordt er 47 km geklommen en er zijn twee individuele tijdritten. De titelhouder, Tao Geoghegan Hart, verschijnt niet aan de start waardoor er hoe dan ook geen titelprolongatie komt – en dat is sowieso al sinds Miguel Indurain dat deed in 1992 en 1993 niet meer voorgekomen.

Egan Bernal favoriet bookmakers

Hart is deel van het team Ineos Grenadiers en dat is ook de broodheer van Egan Bernal. De Colombiaan, ex-winnaar van de Tour de France in 2019, kampte vorig jaar met rugklachten. De tekenen zijn hoopvol, want hij haalde het podium in de Tour de la Provence, the Trofeo Laigueglia, Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Heeft Bernal de benen van twee jaar terug, dan kan hij tijd pakken in de bergritten. Wat nodig zal zijn ook, want in tijdrijden blinkt hij niet uit.

Simon Yates al eerder succesvol in Ronde van Italië

Simon Yates van BikeExchange heeft al fraaie dingen laten zien in de Ronde van Italië, zoals drie ritzeges in 2018, toen hij ook 13 dagen het roze droeg. De Brit is een complete renner, zoals blijkt uit zijn Vuelta-eindzege in 2018. Maar zijn team is vergeleken met Ineos minder rijk voorzien van meesterknechten. Anderzijds is hij een avonturier die het ook prima alleen kan oplossen – al was hij in het verleden, zeker in de Giro 2018, iets te onstuimig en smeet hij met krachten die hij later nodig had.

De kansen van Evenepoel in de Giro d’Italia

De 21-jarige Remco Evenepoel van Deceuninck-QuickStep debuteert in een grote ronde. De Belg kwam vorig jaar ten val in de Ronde van Lombardije en het herstel vergde veel tijd. Hij rijdt in dienst van kopman João Almeida, maar is de Portugees wel echt de kopman? QuickStep heeft startnummer 1 namelijk op de rug van Evenepoel gespeld. Voor de blessure was Evenepoel hard op weg om de wielerwereld te bestormen. Hij was al winnaar van San Sebastián, won zilver op het WK tijdrijden 2019 en werd in die discipline Europees kampioen in 2019.

Mocht het dit drietal niet lukken om de koers naar zich toe te trekken, dan biedt het hoop aan Hugh Carthyn, Mikel Landa, Aleksandr Vlasov, João Almeida, Pello Bilbao, Jai Hindley en Daniel Martin. Ook doen er elf Nederlanders mee, waaronder sprintkanon Dylan Groenewegen, die een schorsing heeft uitgezeten.

Voorspellingen en odds Giro d’Italia 2021

Egan Bernal noteert bij de bookmakers 3.75, Simon Yates 4.00 en Remco Evenepoel 4.75. Wil je een hogere notering, dan tippen we een podiumplek voor Vincenzo Nibali op 11.00. De Italiaan won de Giro al twee maal en is precies op tijd hersteld van een polsblessure. De Haai van Messina is naar eigen zeggen echter niet in topvorm.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top