Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Alles nog open in Giro d’Italia en de rentree Tom Dumoulin

De Giro d’Italia is vijf dagen onderweg en vandaag, donderdag 13 mei, staat de eerste bergrit op de agenda. Ook zondag is een dag dat de renners het flink in de kuiten zullen voelen, maandag is een rustdag en vervolgens zijn in week twee zes van de zeven ritten of heuvelachtig of in de bergen. Kortom, dit is nog niet het moment voor de klassementsrenners om heel diep te gaan. Favoriet voor de etappezege vandaag is Egan Bernal (odds 8.50), gevolgd door Bauke Mollema (13.00).

Roze trui Giro d’Italia voor De Marchi

De leiderstrui is momenteel in handen van Alessandro De Marchi. Een 34-jarige Italiaan die nog nooit hoog eindigde in een grote ronde. Van de favorieten bij de bookmakers Giro staan Remco Evenepoel (zevende), Hugh Carthy (negende) en Egan Bernal (tiende) in de top tien.

Axel Merckx, ex-wielrenner en zoon van Eddie, merkt dat het 21-jarige wonderkind Evenepoel de andere toppers nerveus maakt. Maar na zijn lange afwezigheid mogen we geen wonderen verwachten. “Ze weten dat hij weinig wedstrijdritme heeft, ze weten dat hij sterk is, maar tegelijk niet de meest explosieve renner is”, signaleert hij.

Rentree Tom Dumoulin

Tom Dumoulin heeft de afgelopen vier maanden doorgebracht als anonieme nobody, althans, dat is wat de Limburger wilde proberen. De voormalige winnaar van de Giro d’Italia (2017) was de druk en verwachtingen zat, wist niet meer zo goed of hij nou wel genoot van wielrennen en wilde niet alleen maar gezien worden als ‘Tom de fietser’.

Sinds hij zijn pauze aankondigde heeft de renner van Jumbo-Visma geprobeerd een zo normaal mogelijk leven te leiden. Boodschapjes doen, door het park lopen, tv kijken, tijd doorbrengen met zijn gezin. Allemaal prettig en rustgevend, maar vermoedelijk bleef er toch een bepaalde honger in hem zitten om prestaties te leveren. En dat is wat hij wilde ontdekken: sport ik omdat mijn omgeving het verwacht, of wil ik het echt zelf?

Weer wielrennen in juni

Dat laatste lijkt het geval, want Tom Dumoulin heeft zijn rentree aangekondigd. We gaan hem zien in de Ronde van Zwitserland, die op 6 juni start en die geldt als ideale voorbereidingskoers op de Tour de France. Ook het NK Tijdrijden en het NK Weg die in juni op de wielerkalender staan wil hij rijden. Toe maar!

Maar het echte doel is de Olympische tijdrit van 28 juli. Bondscoach Koos Moerenhout wil Tom als een van de Nederlandse deelnemers aanwijzen, ondanks deze rommelige aanloop. Vijf jaar terug behaalde hij zilver op de Zomerspelen in Rio.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top