Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Giro d’Italia 2021 favorieten: strijd om roze trui gaat beginnen

De Giro d’Italia trekt zich vandaag na de eerste van twee rustdagen weer op gang. In het klassement zijn de verschillen tussen de toppers, zoals in deze fase van een grote wielerronde hoort, nog te overzien. In het komende blok van zes ritten zal er al een stevigere tekening in komen. Egan Bernal noteert momenteel bij de online bookies voor de eindzege 1.72.

Bernal vs Evenepoel in Giro 2021

Egan Bernal heeft de roze leiderstrui om de ranke Colombiaanse schouders en hij heeft die positie bewust opgezocht. Kennelijk voelt de winnaar van de Tour de France in 2019 zich kiplekker, want anders is die druk van het roze helemaal niet gewenst. Wellicht ook besloot hij in de negende etappe in de slotfase een jump te plaatsen, om te kijken hoe Remco Evenepoel zou reageren. De jonge Belg behoort bij het wedden op Giro d’Italia tot de favorieten bij de bookmakers en is vooralsnog prima bezig in zijn eerste grote ronde.

Marge in bergen opvoeren

De 21-jarige renner uit Aalst heeft 14 seconden achterstand op Bernal en gezien deze Giro op de slotdag een tijdrit heeft gepland, zal Bernal in de bergritten zijn marge op moeten voeren. Want tijdrijden, da’s toch echt een specialiteit van Evenepoel (nummer twee van het WK tijdrijden 2019).

Top 10 klassement kan de Giro winnen

De top 9 van het Giro klassement staat binnen een minuut van elkaar. Kortom: alles kan in de tijdspanne van een stevige bergrit totaal worden omgegooid. Dat weet ook Remco Evenepoel: “Zeg maar de volledige top-10 maakt nog kans op eindwinst.” Ook Simon Yates, Ciccone, Vlasov en Caruso hoeven niet te wanhopen.

Klassement Giro 2021

  1. Egan Bernal 38:30:17
  2. Remco Evenepoel +14
  3. Aleksandr Vlasov +22
  4. Giulio Ciccone +37
  5. Attila Valter +44
  6. Hugh Carthy +45
  7. Damiano Caruso +46
  8. Daniel Martin +52
  9. Simon Yates +56
  10. Davide Formolo +1:02

Drie maanden terug was de Vlaming nog aan het revalideren van een zware crash. Nu voelt hij dag na dag zijn weerstand groeien. “Of mijn vorm verbetert, weet ik niet. Maar mijn explosiviteit in elk geval wel”, constateert hij, en die punch zal nodig zijn als klimgeit Bernal in het hooggebergte weg wil schieten.

Ook Simon Yates staat er prima voor

Simon Yates rijdt tot nu toe onopvallend, maar de Britse Vuelta-winnaar staat er gewoon prima voor op plek negen. Vergelijk dat eens met drie jaar terug, toen hij dik twee weken lang de Giro in een wurggreep hield, en toen het smijten met energie moest bekopen en het roze verloor. “Ik sta binnen een minuut van de roze trui, en ik denk dat dat goed is na tien dagen”, constateert hij tevreden.

Voorspellingen Ronde van Italië

Egan Bernal is zoals gezegd bij de bookmakers favoriet @1.72, Remco Evenpoel noteert 3.40 en Simon Yates 10.00. Denk je dat Evenepoel gezien zijn zware voortraject een terugval krijgt, dan tippen we 2.05 op dat hij niet op het podium eindigt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top