Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Odds Songfestival 2021 favorieten bookmakers Frankrijk en Italië

Zaterdagavond 22 mei gaan we weer de douze points en andere rapportcijfers bij elkaar optellen: de finale van het Eurovisie Songfestival 2021 vindt plaats, ditmaal in Rotterdam. Namens gastland Nederland, de winnaar van 2019, verschijnt Jeangu Macrooy op het podium. Bij de bookmakers Songfestival staat hij er helaas beroerd voor: Nederland gaat volgens hen mogelijk niet eens in de top 20 eindigen.

Voorspelling Songfestival 2021 Nederland

Wat kan de reden zijn voor deze somberheid? Het gastland heeft toch altijd een streepje voor, omdat het publiek wellicht extra benieuwd is naar wat de titelhouder dit keer heeft bedacht. Onze bescheiden en totaal niet op enige muziektheoretische kennis geschoolde inschatting is dat ‘Birth Of A New Age’ na 55 seconden te abrupt de percussie wegdraait. Dan komt er ruim 20 seconden zonder drums en het inmiddels fameuze stukje sranangtongo (Surinaams), en volgt het tweede couplet. Die delen klikken niet naturel in elkaar.

Frankrijk favoriet bookmakers

De titelfavoriet Frankrijk, oftewel Barbara Pravi met ‘Voilà’, laat in zijn drie minuutjes horen hoe je wel van begin tot eind een coherent verhaal vertelt. Soepele overgangen, geleidelijke opbouw naar de climax, zulke zaken. En geen acrobatische dansers of malle jurken, al is Pravi wel heel druk bezig met dramatisch gesticuleren. De tempoversnelling en draaierige camera op het eind zorgen voor een uitsmijter met impact. En Voilá, ook het slotwoord, is natuurlijk een fantastisch woord: op en top Frans, lekker om mee te zingen.

Italië en Malta kanshebbers Songfestival 2021

Italië, normaal een land van canzones, probeert het eens met een rocksong. Måneskin maakt van ‘Zitti E Buoni’ een bezweet potje glamrock, eigenlijk helemaal geen Eurovisie Songfestival genre. Hij heeft podiumpresence en een schorre strot, maar we horen er geen winnaar in. Malta is derde favoriet bij de bookmakers en stuurt Destiny naar Ahoy. Haar ‘Je Me Casse’ is wel erg geïnspireerd door de winnaar van drie jaar terug, Israel. Ook dit is een chubby dame met feministische kreten (‘I’m not your honey, I don’t want your money, I’m not into dummies’).

TIX uit Noorwegen in top 10?

Dan hier nog een theorietje: de halve finales op dinsdag en donderdag kwamen te laat voor schoolgaande kinderen en jongeren die de dag erna weer vroeg op moesten. Als ze zaterdag inschakelen, stuiten ze op de Noor TIX. Zijn ‘Fallen Angels’ sluit het meest aan op de populairste muziek van het moment: trap, oftewel hiphop met een nadruk op langgerekte bassen en constant tikkende hihats. Gaan zij massaal op TIX stemmen, dan is zijn notering erg interessant.

Songfestival odds bookmakers

Italië is de favoriet op 3.40, gevolgd door Frankrijk op 3.50 en Malta op 4.75. Onze tip is Noorwegen, dat liefst 101.00 noteert voor winst. De tip is een plek in de top tien met een notering van 4.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top