Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips en odds kanshebbers Tour de France 2021

Voorspellingen Tour 2021 | Krijgen we net als afgelopen jaar in de Tour te maken met de suprematie van de Slovenen Pogacar en Roglic? Of mogen we kilometerkanonnen als Thomas, Porte, López, Carapaz, Urán, Hart of onze eigen Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk tot de favorieten Tour de France 2021 rekenen? De strijd om de gele trui gaat zaterdag van start en vooralsnog maakt Pogacar volgens de bookmakers een goede kans om zijn titel te verlengen.

Allrounders kanshebbers Tour de France 2021

De 108ste Ronde van Frankrijk begint in Bretagne en deze editie heeft een stevig parcours in petto tussen Brest en Parijs en is afwisselender dan ooit. Meteen al in de eerste week moeten de renners alle registers opengooien met bijvoorbeeld de Mûr de Bretagne op de tweede dag. Rustig in het ritme komen met wat vlakke ritjes en een tijdritsprintje in de aanloop naar de zwaarste bergen pas vlak voor het einde is er dit jaar niet bij. Het zwaartepunt ligt in rit 17 en 18 in de Pyreneeën en dan is Parijs nog best wel ver.

De etappes

Om dit jaar kansen te houden in het klassement, moet je van alle markten thuis zijn. Er is een handvol echte bergritten (waarvan de etappes door de Alpen niet echt heel zwaar zijn), er zijn slechts enkele aankomsten bergop, veel ritten voor de puncheurs, drie lange ritten van meer dan 200 km, slechts enkele echt vlakke ritten en twee tijdritten die samen goed zijn voor 58 km. En dat alles in een goede afwisselende mix.

Roglic en Pogacar favorieten Tour 2021

Vorig jaar reed Primoz Roglic namens Jumbo-Visma 12 dagen in het geel en leek op een tourzege af te stevenen, Op het laatste moment werd hij ingehaald door zijn landgenoot Tadej Pogacar die hem de eindzege ontnam. Ook dit jaar zijn beide mannen in bloedvorm en het parcours is hen op het lijf geschreven. Roglic was er in de voorjaarsklassiekers steeds bij, maar haalde eigenlijk nergens het podium. De laatste tijd heeft hij zich vooral in stilte voorbereid op de Tour de France en wat hij precies gaat doen is dus een beetje een verrassing.

Bookmakers odds Pogacar

Wat betreft vorm en kunnen zijn de twee Slovenen de topfavorieten voor de Tour van 2021. Maar omdat Pogacar afgelopen jaar heeft laten zien net dat beetje meer over te hebben aan het eind, plus dat hij het verschil maakt in de tijdrit en omdat hij dit jaar al de UAE Tour, Tirreno-Adriatico, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Slovenië won, staat hij er bij de bookmakers met odds van 2.40 net ietsje beter voor. Roglic noteert 3.00.

Richard Carapaz belangrijke uitdager

De Ecuadoriaan Richard Carapaz won de Giro in 2019, was afgelopen jaar tweede in de Vuelta op slechts 20 seconden van winnaar Roglic en hij is een ongenadig goede aanvaller in de bergen. Met de nodige successen in het middelgebergte en wat hulp van zijn team is Carapaz absoluut een belangrijke uitdager. Carapaz noteert bij de bookmakers 10.00 en heeft 2.50 staan voor een podiumplek.

Gaat Tao Geoghegan Hart vlammen in Frankrijk?

Thomas Geraint (5.50) is typisch zo’n allrounder die met dit parcours zijn voordeel kan doen, en dat geldt ook voor Julian Alaphillipe en Rigoberto Uran die van alle Zuid-Amerikanen een van de beste alleskunners is. Dat geldt ook voor Ritchie Porte de vorig jaar derde werd. Tao Geoghegan Hart is 26 jaar en won de Giro reeds. Ook hem zal dit parcours bevallen. Omdat zijn voorjaar niet op rolletjes liep, zou deze Brit wel eens onverwacht kunnen vlammen.

Miguel Ángel López moet het vooral van de bergritten en Movistar-collega’s hebben om een goede Tour te rijden.

Kansen Tour de France Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk

Wilco Kelderman heeft een goed voorjaar gereden en heeft dit jaar de kracht om een heel sterk Tour klassement te gaan rijden. Zijn grootste vijand zijn niet zijn verzuurde benen, maar is vooral zijn fiets. Als het hem lukt dit keer tot het einde in het zadel te blijven zijn er zeker kansen voor hem. Kelderman is bij de bookmakers met 67.00 de best genoteerde Nederlander en heeft 12.00 staan voor een plek bij de beste drie.

Mathieu van der Poel dark horse?

Steven Kruijswijk heeft géén goed voorjaar gereden maar dat neemt niet weg dat hij tijdens de Tour de France opeens zijn bloedvorm kan vinden. Dit parcours had ook geknipt geweest voor Tom Dumoulin, maar die heeft zich inmiddels afgemeld. Wout Poels, Bauke Mollema en Mathieu van der Poel doen mee maar zijn geen echte kanshebbers, hoewel Van der Poel erg sterk reed in Zwitserland en zeker als dark horse kan verrassen. Maar omdat hij zich ook wat moet sparen voor de Olympische Spelen in Tokio is de kans dat hij de kas grijpt vrij klein.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top