Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Fabio Quartararo favoriet bookmakers MotoGP TT Assen 2021

Voorspellingen MotoGP TT Assen 2021

Deze 90e editie van de Motul TT Assen is zondag 27 juni live op tv te zien op NPO2 en de website van NOS. Ook de Moto3 en Moto2-races worden uitgezonden. Favorieten bij de bookmakers voor het MotoGP wedden zijn: Fabio Quartararo met een notering van 3.50 en Marquez, Miller en Oliveira met allen odds van 5.00.


MotoGP TT Assen 2021

Zondag om 14:00 uur begint de TT Assen en in Drenthe mag in het raceweekend 11.500 racefans verwelkomen. Dat is een stukje minder dan het aantal mensen dat normaliter op de MotoGP in Nederland afkomt, namelijk dik 100.000, maar er is in elk geval weer een evenement, nadat in 2020 vanwege de pandemie er een rode streep door de TT Assen heen ging.

Het gaat natuurlijk om de strijd op de racebaan zelf, maar het helpt om meer in de spanning meegesleurd te worden als er rondom de baan ook het nodige gebeurt. En wat dat betreft wordt dit een wat meer sobere editie. Zo zullen de staantaluds gesloten zijn en is er geen videowall langs het circuit aangelegd.

Fabio Quartararo aan de leiding kampioenschap

Ondanks dat er in Assen dus geen MotoGP was in 2020 werd het wereldkampioenschap wel verreden. Het aantal races kwam uit op 14 en na afloop bleek Joan Mir de meeste punten verzameld te hebben. Hij stak er niet enorm bovenuit – hij won maar één race – en het duurde tot de vierde GP tot hij op het podium kwam. Franco Morbidelli kwam 13 punten te kort.

Dit MotoGP seizoen is acht races onderweg en Mir is op zijn Suzuki terug te vinden op plek 5, met al een kleine 50 punten achterstand op koploper Fabio Quartararo. De Fransman van Yamaha won drie races en vond vijfmaal de weg naar het podium. Daarachter zijn het drie coureurs met een Ducati onder de bips: Johann Zarco, Jack Miller en Francesco Bagnaia.

Marc Márquez moet realiteit onder ogen zien

De GP van Duitsland werd door geen enkele van bovenstaande namen gewonnen. Het was good old Marc Márquez die misschien het startschot gaf van een duurzame comeback. De Spaanse ex-wereldkampioen MotoGP (zesmaal zelfs) was lange tijd uit de roulatie door een armblessure. In Duitsland vierde hij zijn eerste zege in 1,5 jaar.

“In Nederland zullen we de realiteit weer onder ogen moeten zien, maar ik hoop dat we daarna wel een paar goede races kunnen hebben”, zegt de Spanjaard. Die realiteit is dat het circuit in Duitsland bijna alleen bochten naar links kent, wat het makkelijker maakt om zijn Honda RC213V onder de knie te krijgen, want dat was de races ervoor nog wat onwennig.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top