Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Amstel Gold Race 2021 favorieten: Wout van Aert en Alaphilippe

Wielrennen | Voorspelling Amstel Gold Race 2021

De 55e editie van de Amstel Gold Race vindt zondag plaats en het deelnemersveld ziet er uitstekend uit. Onder meer topfavorieten Wout van Aert, Julian Alaphilippe en Primoz Roglic spelden hun nummer op voor de circuitrace van bijna 220 kilometer met 38 hellingen. Favoriet bij de bookmakers is Van Aert, meer Amstel Gold Race betting odds vind je onderaan.

Wedden op Wielrennen – alles wat je moet weten

Amstel Gold Race 2021 voor aanvallers

Het circuit telt 16,9 km en de route wordt een dozijn keer afgelegd, daarna volgt de slotronde van 15,8 km. Het Amstel Gold Race parcours bevat de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg. In de slotronde is de Cauberg niet opgenomen; na de doorkomst op de Bemelerberg is er nog 6 km te gaan richting de eindstreep. Het is dezelfde slotronde als twee jaar terug, toen Mathieu van der Poel (helaas absent ditmaal) zijn legendarische jump in de laatste 300 meter plaatste.

Geen publiek bij wielerklassieker

Publiek zal er tijdens de Amstel Gold Race niet naast de hekken staan en dat is natuurlijk wel een gemis, zeker nu dit parcours aanvallers beloont, maar zij teren natuurlijk ook deels op luidruchtige aanmoedigingen. In totaal worden twaalf keer de Cauberg en dertien keer de Geulhemmerberg en Bemelerberg beklommen – 38 klimmetjes in totaal! En in de slotronde is gekozen voor smalle weggetjes, wat het voor aanvallers eenvoudiger maakt om weg te blijven. Het peloton erachter kan zich immers lastiger organiseren.

Jumbo-Visma met sterke ploeg naar Limburg

Maar ondanks die hindernis voor ploegen om de touwtjes in de slotfase van de Amstel Gold Race in handen te nemen, zal het ploegenspel daarvoor natuurlijk wel een rol kunnen spelen. En Jumbo-Visma komt met zwaar geschut naar Limburg. Naast Van Aert en Roglic komt de geelzwarte equipe ook op de proppen met bijvoorbeeld Sam Oomen, Robert Gesink en Antwan Tolhoek. Daarmee vergeleken heeft Deceuninck – Quick-Step, de ploeg van Alaphilippe, toch voor iets minder gerenommeerde renners gekozen.

INEOS komt wel met een reeks kleppers afreizen: onder meer Michał Kwiatkowski, Tao Geoghegan Hart, Laurens De Plus, Richard Carapaz en Tom Pidcock gaan van start. Kwiatkowski is de winnaar van 2015, andere oud-winnaars zijn Michael Valgren (2018) en Roman Kreuziger (2013).

Voorspellingen Amstel Gold Race

Wout van Aert noteert bij de bookmakers 4.50, Julian Alaphilippe 8.00, Primoz Roglic 9.50 en Thomas Pidcock (winnaar van de Brabantse Pijl afgelopen woensdag waarin hij Van Aert en Trentin eruit sprintte) op 10.00. Wil je een hogere notering, waarom dan niet Kwiatkowski @51.00? De ex-wereldkampioen won al eens en wordt omringd door een zeer sterk INEOS-blok. Ga je voor een wilde gok op de Pool, houd dan natuurlijk wel je stake laag.

Wedden op Wielrennen – alles wat je moet weten

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top