Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Ronde van Vlaanderen 2021 start met Wout van Aert als favoriet

Wielrennen | Zondagmiddag 4 april wordt de Ronde van Vlaanderen 2021 gereden. In de 105e editie van De Hoogmis zijn er drie topfavorieten: Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Julian Alaphilippe. Inderdaad, het drietal dat keer op keer de buit verdeelt in de belangrijkste eendaagse ritten.

Onderaan meer over de beste Ronde van Vlaanderen weddenschap voor dit weekend.

Ronde van Vlaanderen 2021 voorspelling

Het parcours van deze editie van Vlaanderens Mooiste vertoont weinig verschillen met die van de afgelopen jaren. De start is in Antwerpen, onderweg kan de Koppenberg als scherprechter dienen en sowieso zullen de Oude-Kwaremont en de Paterberg niet geruisloos gepasseerd gaan worden. Dit jaar zijn er negen hellingen, twee meer dan vorige keer. En natuurlijk zal er weinig tot geen publiek langs de kanten staan, want de organisatie heeft, met het oog op de pandemie, wielerfans opgeroepen om thuis voor de buis naar het fietsen te kijken.

Wout van Aert grootste favoriet voor de winst

De start van de Ronde van Vlaanderen is om 10:00 uur en de eindstreep komt naar verwachting tussen 16:00 en 16:45 in zicht. Op wiens lijf is deze tocht van 254,3 kilometer geschreven? Het deelnemersveld is sterk: dit is een WorldTour-wedstrijd en ‘s werelds beste ploegen zijn present. Thuisrijder Wout Van Aert mogen we toch wel als grootste favoriet bestempelen. De Belg van Jumbo-Visma won Gent-Wevelgem recent en beschikt over sterkere ploegmaten dan Van der Poel.

Mathieu van der Poel

Laatstgenoemde heeft al vuurwerk laten zien in de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, maar speelde een minder grote rol in Milaan-Sanremo en de E3 Classic. Woensdag had hij bij Dwars door Vlaanderen last van de warmte, maar zondag zal het kwik stukken lager staan.

Wat gaat Julian Alaphilippe doen?

En dan is er nog Fransman Julian Alaphilippe van Elegant-Quick-Step. De wereldkampioen wielrennen debuteerde vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen, zat in de finale mee en ging toen tegen de grond. Wie weet gaat hij al vrij snel de koers keihard maken, of waagt hij een snelle jump, terwijl hij ook zijn krachten kan sparen om op de Oude Kwaremont wat te forceren. Hij en het duo uit de lage landen zal elkaar constant in de smiezen houden.

Favorieten bookmakers

Wat weer kansen geeft aan pakweg Dylan van Baarle, winnaar van Dwars door Vlaanderen, of ex-wereldkampioen Peter Sagan, die na zijn covid-besmetting geleidelijk terug in vorm is gekomen. Trek-Segafredo-troef Jasper Stuyven is in de vorm van zijn leven (hij won Milaan-Sanremo) Ook pakweg Zdeněk Štybar, Kasper Asgreen en Greg Van Avermaet zullen zich niet kansloos achten.

Weddenschap Ronde van Vlaanderen

Wat betreft het wedden op wielrennen zijn dit de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen bij de bookmakers: Wout van Aert @3.75, Mathieu van der Poel @4.00 en Julian Alaphilippe @8.50. Asgreen noteert 5.00 op een podiumplaats, Stybar 6.50 en de kansen van Van Avermaet lijken met een notering 11.00 op een top 3 finish al met al klein.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top