Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bet tip UFC Stipe Miocic – Francis Ngannou: winst op punten

MMA | Bij het vechtsportgala UFC 260 stappen de zwaargewichten Stipe Miocic en Francis Ngannou in de ring voor een titelgevecht. Wil je het gevecht vanuit Nederland zien, dan kun je in de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart 2021 om 4:00 uur inschakelen bij de  streamingsdienst Kijk. Onderaan onze voorspelling en betting tip.

Stipe Miocic – Francis Ngannou UFC rematch

De Amerikaan en Kameroener kwamen elkaar eerder tegen bij UFC 220, toen Stipe Miocic na vijf ronden tot winnaar werd uitgeroepen. Miocic heeft sindsdien twee van de drie ontmoetingen met Daniel Cormier gewonnen en wordt alom gezien als het beste MMA zwaargewicht in de UFC geschiedenis. Maar de Amerikaan van Kroatische afkomst is inmiddels 38 jaar en Francis Ngannou is ook geen jonkie meer (34), maar kan wellicht van het verschil profiteren.

De ongeëvenaarde klappen van Ngannou

Ngannou heeft sowieso het voordeel dat hij hardere klappen uitdeelt. Hij staat bekend als de man met de hardste mokerslagen in de UFC. En dan vraag je je natuurlijk af: waar is dat op gebaseerd? UFC president Dana White weet er echter een getal op te plakken: 96 paardenkracht. En waar je dat dan mee moet vergelijken? “Het is alsof je wordt geraakt door een Ford Escort op maximale snelheid en het is krachtiger dan een sloophamer van 6 kilo die op je kop wordt geslagen.”

Allrounder Miocic strategisch slimmer

Maar is brute kracht genoeg, want Miocic zal misschien dan wat minder pk in huis hebben, maar als hij zijn vuist tegen iemands lijf of gezicht krijgt, is de schade natuurlijk ook niet gering. Hij is meer allround dan Ngannou, een betere atleet en strategisch slimmer. Bij Ngannou moet, even overdreven gezegd, alles snel en vol gas. Zie zijn recente zeges op Curtis Blaydes, Cain Velasquez, Junior dos Santos en Jairzinho Rozenstruik: allemaal in de eerste ronde. Maar wat als het UFC gevecht langer duurt?

UFC voorspelling Miocic – Ngannou

En wat als het niet alleen aankomt op instappen en stoten, maar ze elkaar ook regelmatig vastgrijpen en ze elkaar naar de grond proberen te trekken? Dan prevaleert Miocic: hij was als student een fanatieke worstelaar (op NCAA Division 1-niveau) en heeft in de UFC een takedown succespercentage van 34 procent. Bij Francis Ngannou is dat nul procent, simpelweg omdat hij nooit probeert een opponent neer te halen en er op te landen.

Tip MMA

Stipe Miocic noteert bij de bookmakers 2.15 en Francis Ngannou 1.75. Het UFC gevecht duurt maximaal vier ronden. We tippen voor het wedden op MMA dit weekend dat Miocic wint op punten (dus niet via een KO) @5.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top