Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France 2020: hou vrijdag en zondag vrij voor de bergritten

De tweede week van de Tour de France kent een rustige aanloop. Traditioneel is maandag een rustdag, dinsdag en woensdag zijn vlakke ritten, donderdag komt de langste etappe van de Tour 2020 (de enige van boven de 200 kilometer). Hopelijk komt het vuurwerk op vrijdag en zondag: dat zijn zware bergritten, met ertussenin op zaterdag een vlak parcours met een lastige aankomst.

Onderaan de Tour favorieten en de bookmakers odds

Tweede week Tour de France 2020

Primoz Roglic mag van de eerste van twee rustdagen genieten met een gele trui in zijn koffer – zijn eerste ooit. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma heeft 21 tellen voorsprong op titelhouder en huidige nummer twee Egan Bernal. Zijn landgenoot Tadej Pogacar maakt wat klimmen betreft ook een beresterke indruk en staat zevende op 44 seconden. Nederland kan een nieuwe tourwinnaar uit het hoofd zetten: Bauke Mollema heeft al 2:31 aan de broek en Tom Dumoulin 3:22.

Primoz Roglic oogt soeverein

De verschillen tussen de drie grootste favorieten voor de eindzege (Roglic, Bernal en Pogacar dus) zijn nog klein. Bernal is van die drie vermoedelijk de zwakste tijdrijder, maar wel de meest explosieve klimmer. Pogacar is de jongste (21) en meest onervaren renner, al heeft hij al een podiumplek in de Vuelta (2019) op zijn cv. Roglic oogt tot nu toe soeverein, al verschenen er de laatste dagen na een perfect begin wel enkele scheurtjes in het Jumbo-bolwerk.

Primoz Roglic Tour de France 2020Fout Tom Dumoulin

Zo heeft Dumoulin zaterdag een tactische fout gemaakt door onderweg naar Loudenvielle op kop te sleuren en zichzelf als het ware op te roken. De ex-winnaar van de Giro voelde aan dat hij niet sterk genoeg zou zijn om echt mee te doen in het Tour klassement en besloot dan maar om een tikje overdreven Roglic te gaan helpen. Gevolg: na zijn gesleur viel hij terug en kwam de Sloveen alleen te zitten. “Dat was op dat moment niet nodig en niet slim, aangezien we daarna de controle verloren”, erkende de Limburger de dag erna.

Roglic vs Pogacar in Tour de France

Voor tv-kijkers is het wel prettiger als Jumbo geen ijzeren greep op het koersverloop uitoefent. Wat we willen zien zijn man-tegen-mangevechten, niet urenlange processies van een geelzwarte trein, zoals we jarenlang een wurgende optocht van de Sky-Ineostrein moesten verteren.

Wat dat betreft worden we verwend met de rappe opmars van het Sloveense topduo: de strijd tussen Roglic en Pogacar (Sloveens kampioen tijdrijden) kan nog heel boeiend worden. Ze lijken elkaar wel te mogen, maar als zij weldra echt om het geel strijden, gaan die nationale sentimenten ook meespelen.

Energie bespaard

Maar voor Pogacar was het een veel turbulentere week van voor Roglic. Het toptalent verloor tijd, pakte ook weer wat terug en trok enkele keren ten aanval. Voor Roglic was de openingsweek een kwestie van zijn knechten volgen, geen gekke dingen doen en een beetje opletten wat de concurrentie uitvreet. Ideaal dus: geen trapje te hard of te veel hoeven doen. Energie bespaard die in de slotweek aangewend moet worden.

Favorieten bookmakers Tour de France

Wedden op Tour de France | Primoz Roglic noteert 1.65, Tadej Pogacar 3.75 en Egan Bernal 4.00. Wil je liever inzetten op een outsider, dan is het gezien de bergritten die nog komen interessant om voor een podiumplek van Nairo Quintana te gaan @3.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top