Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France: Jumbo-Visma heeft de touwtjes stevig in handen

Jumbo-Visma heeft een perfecte eerste week van de Tour de France 2020 beleefd. Na donderdag zitten er al twee etappezeges in de tas waaronder een van kopman Primoz Roglic, die geen schade heeft opgelopen in het klassement, en het team maakt een hechte indruk.

Onderaan de voorspellingen Tour de France 2020.

Tour de France: Jumbo-Visma heeft de touwtjes stevig in handen

Niet te vroeg in gele trui Tour de France

Het ironische van een grote ronde als de Tour is dat de grootste kanshebbers op de eindoverwinning er helemaal geen trek in hebben om het geel al vroeg te veroveren. Want heb je le maillot jeune om de schouders, dan wordt van je ploeg verwacht dat ze de koers gaan controleren.

Je massaal aan de kop van het peloton laten zien, beslissen welke vluchters wel en niet worden bijgehaald, zaken als lekke banden en plaspauzes van rivalen in de gaten houden. Het kost bakken met energie – en dan hebben we het nog niet eens over de verhoogde media-aandacht gehad.

Grootste rivaal Primoz Roglic is Egan Bernal

Dus vindt Roglic het prima dat eerst Julian Alaphilippe en nu Adam Yates het geel droegen. Ja, dat zijn best gevaarlijke klanten (Alaphilippe was vorig jaar vijfde, Yates vierde in 2016), maar de marge bedraagt slechts seconden. De grootste concurrent van Roglic leek en lijkt toch vooral titelhouder Egan Bernal te zijn en zijn vorm is nog lastig te peilen.

Ineos wacht af in Tour

Wel is helder dat zijn team, Ineos, een heel andere tactiek hanteert dan we van de Britse ploeg gewend zijn. Ineos en voorganger Sky vonden het voorheen wel heerlijk om heel dominant en vooraan in de weer de te zijn. Maar de ploeg liet ex-winnaars Chris Froome en Geraint Thomas thuis, maakt zich minder zichtbaar en lijkt af te wachten tot de derde week van de Tour de France 2020, waarin Bernal zijn klimcapaciteiten moet aanwenden voor een coup – zoals vorig jaar dus.

De tourdirectie kan spannende parcoursen bouwen wat het wil, maar uiteindelijk beslissen teams en renners of er echt wordt gekoerst. En ook in de heuvel- en bergetappes van de eerste week hielden ze zich vrij koest. De klassementsrenners wilden elkaar nog niet testen of pijnigen. Parijs is nog ver en wie nu al zijn reserves aanspreekt, gaat dat aan het einde zelf dubbel en dwars voelen.

Wie wint Tour etappe 8 zaterdag

Dus in dat licht is het verstandig om niet heel opgewonden te worden van het parcours van de achtste etappe. Morgen, zaterdag, gaat het van Cazères-sur-Garonne naar Loudenvielle en onderweg zijn er beklimmingen van de eerste, hoogste en weer eerste categorie. Helaas ligt de streep wel bergaf. Zullen de favorieten voor geel zich als een waaghals naar beneden willen storten? Vermoedelijk niet, want het hoeft nu nog niet. Wie weet liggen er kansen voor Bauke Mollema, Alaphilippe of Benoît Cosnefroy, die op jacht is naar de bollentrui.

Voorspellingen Tour de France

Wedden op Tour de France | Primoz Roglic staat bij de bookmakers voor de eindzege op 1.85 genoteerd, Egan Bernal op 3.75 en Tadej Pogacar @8.50. Denk je dat Tom Dumoulin telkens blijft aanklampen, pak dan de 3.00 op een podiumplek voor de Limburger.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top