Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Tour 2020: Bernal favoriet, Tom Dumoulin kans op podium

De Tour de France 2020 begint zaterdag 29 augustus in Nice en finisht zondag 20 september in Parijs. In tegenstelling tot de afgelopen jaren vindt de Ronde van Frankrijk ook echt alleen in Frankrijk plaats – en dat hangt natuurlijk samen met de maatregelen omtrent corona.

Check onderaan de favorieten voor de winst bij de bookmakers. Na Bernal en Roglic volgt Tom Dumoulin met Pinot in zijn kielzog

Tour de France 2020: direct vol gas

De Tour had eind juni al moeten beginnen maar is, zoals zoveel sportevenementen, een stukje opgeschoven. En om het publiek te belonen voor het geduld is het Tour parcours op papier behoorlijk aantrekkelijk. Traditioneel is de eerste week van ‘le grande boucle’ van weinig invloed op het uiteindelijke klassement. Hoogstens zorgt de ploegentijdrit al voor belangrijke consequenties voor de klassementsrenners. Maar in de Tour van 2020 is de eerste week direct eentje vol bergen en heuvels, zodat de mannen die dromen van de ultieme gele trui zich direct moeten laten zien.

Etappes veelal in de bergen

En daar blijft het niet bij. Van de 21 etappes kunnen er hoogstens vijf echt helemaal vlak worden genoemd. Dat hangt ook weer samen met de keuzes die vanwege corona gemaakt moesten worden: deze Tour de France speelt zich grotendeels af in het oosten van Frankrijk, want het was voor de tourorganisatie lastiger te verkopen als de karavaan echt overal door het land zou reizen. En in dat deel van het land zijn er nu eenmaal veel bergpartijen. Negen etappes kunnen een bergrit genoemd worden en zes etappes eindigen bergop, waaronder een individuele tijdrit.

Minder kansen voor Tom Dumoulin

Kortom, wil je voorspellen wie de Tour wint, dan zul je meer dan normaliter het geval is naar de beste klimmers moeten kijken. Dat is slecht nieuws voor Tom Dumoulin, die in zijn topjaren (2017 en 2018) eerder het type aanklamper dan aanvaller was zodra de hellingspercentages toenemen.

Roglic kan de Tour winnen

Primoz Roglic liet door de Vuelta vorig jaar te winnen zien dat hij de taaiheid en allround kwaliteiten heeft om een grote ronde te winnen. Wel kon hij daar in Spanje aan de bergritten beginnen met een lekkere marge op zak door zijn sterke optreden in de tijdrit.

Egan Bernal favoriet Tour 2020

Al met al lijkt het parcours van de Tour de France dit jaar vooral geschikt voor de titelverdediger, Egan Bernal. De Colombiaan is pas 23 jaar en heeft een team om zich heen, Ineos, dat door de absentie van Chris Froome en Geraint Thomas echt voor de volledige honderd procent voor hem zal werken. En mocht Bernal falen, dan heeft Ineos nog Richard Caparaz achter de hand, de winnaar van de Giro in 2019.

Voorspellingen Tour

Op wie moet je nog meer letten? Thibaut Pinot, de thuisrijder die tot de beste klimmers en aanvallers behoort, maar ook zo vaak pech heeft of een zwakke dag meemaakt. Tadej Pogocar, de piepjonge nummer drie van de vorige Vuelta Espana. Nairo Quintana, die als hij weer klimt zoals een jaar of zeven geleden een serieuze kanshebber voor een podiumplek is. Of kan Julian Alaphilippe zoals vorig jaar op pure adrenaline en aanvalslust ineens weer mee met de klassementsrenners?

Wedden op Tour de France | Egan Bernal noteert bij de bookmakers 3.00 voor de winst en is daarmee favoriet. De odds voor Primoz Roglic zijn 3.25 en Tom Dumoulin krijgt een notering van 6.00 van de bookies mee. We gaan voor een podiumplek voor good old Quintana @6.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top