Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France: strijd Roglic en Pogacar in slotweek om ultieme geel

De Tour de France editie 2020 gaat de laatste week in en van oudsher wordt die loeizwaar: niet alleen hebben de renners al duizenden kilometers in de benen, ook worden er gaandeweg enkele intimiderende bergetappes voorgeschoteld. De strijd om de eindzege lijkt te gaan tussen landgenoten Primoz Roglic en Tadej Pogacar.

Lees verder voor de odds voor de favorieten.

Tour de France: strijd Roglic en Pogacar in slotweek om ultieme geelTour 2020: Primoz Roglic en Tadej Pogacar

Roglic, vorig jaar winnaar van de Ronde van Spanje, heeft een marge van 40 seconden op Pogacar, die in diezelfde Vuelta doorbrak met plek drie. De jonge kopman van UAE Emirates (21 jaar) heeft in de Tour al twee ritten op zak en weet hier en daar wat tellen terug te pakken op Roglic.

Pogacar zit vaak geïsoleerd in het groepje met de gele trui, daar waar Roglic altijd wel meerdere helpers van Jumbo-Visma om zich heen weet. Dat kan een vloek en ook een zegen zijn: Roglic zit nu in dat korset van ploegdiscipline, terwijl Pogacar meer op intuïtie kan koersen.

Morgen een aanval van Pogacar

Pogacar lijkt woensdag aangestreept te hebben als dag om een aanval te plaatsen. “We hebben die aankomst met de ploeg verkend. Als je een goede dag hebt, kun je wel tijd pakken. Maar als je een slechte dag hebt, kan je er een half uur verliezen”, aldus de Sloveen.

Nog kansen in de Tour voor Uran, Lopez en Yates

Maar wat als een van deze twee, of zelfs beide renners, gigantisch door het ijs zakken? Wat als ze worden getroffen door een ‘jour sans’: een dag waarop ze pap in hun benen voelen? Dan lonkt plots het ultieme geel voor Rigoberto Urán, nu derde op 1:34, Miguel Ángel López (1:45) en Adam Yates (2:03).

Egan Bernal en Nairo Quintana verliezers

Richie Porte rijdt ook sinds lange tijd eindelijk weer een (tot nu toe) vlekkeloze grote ronde, en in onze stoutste dromen wagen de Colombiaanse klimgeiten Egan Bernal en Nairo Quintana (samen?!) nog een wanhoopspoging om terug te keren aan de top van het Tour klassement. Maar dat is romantiek: zij weten dat ze deze Tour hebben verloren en kunnen alleen nog hopen op een ritzege.

WK wielrennen met Tom Dumoulin

Overigens is ook de Nederlandse equipe voor het wereldkampioenschap op de weg en tijdrijden samengesteld. Mathieu van der Poel laat het gebeuren aan zich voorbij gaan, hij denkt geen kans te hebben op het parcours te Imola, Italië.

Tom Dumoulin zal de kopman zijn op de weg en wordt bijgestaan door Robert Gesink, Antwan Tolhoek, Pascal Eenkhoorn, Dylan van Baarle, Pieter Weening, Sam Oomen en Martijn Tusveld. Dumoulin gaat ook de tijdrit doen en de andere landgenoot op die discipline is Jos van Emden.

Voorspelling Tour de France 2020

Tips voor het wedden op Tour de France 2020 | Primoz Roglic staat voor de eindzege op 1.25, Tadej Pogacar op 3.75 en Ritchie Porte op 34.00. Wil je het heel safe spelen, dan kan je 1.11 op een podiumplek voor Pogacar kiezen, maar dan moet je inzet hoog zijn om er echt wat aan over te houden. Denk je dat iemand anders dan Rogliz wint, dan ligt de odd 3.50 voor je klaar.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top