Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK wielrennen: Odds Tom Dumoulin tijdrit en favorieten wegwedstrijd

Voorspellingen WK tijdrijden en wegwedstrijd

Vandaag, vrijdag 25 september om 14:30 uur, start bij het WK wielrennen de tijdrit en zondag vindt de wegrace plaats. Namens Nederland is bij beide disciplines Tom Dumoulin de grootste troef. Lees verder voor de favorieten en de noteringen bij de bookmakers.

WK tijdrijden en wegwedstrijd 2020

WK Wielrennen: parcours tijdrit

Wat voor parcours krijgen de deelnemers van het WK tijdrijden voorgeschoteld? Kennelijk vond de organisatie het Italiaanse Imola niet zo heel pittoresk, want de lengte van de time trial is slechts 31,7 kilometer. Er zijn amper momenten waarop de coureurs flink moeten schakelen vanwege hoogteverschillen: het totale aantal hoogtemeters is 138. De eerste 15 km is het een vals plat opwaarts, daarna is er een zeer lichte daling. Start en finish van de tijdrit zijn op het plaatselijke racecircuit.

Ganna favoriet bookmakers WK tijdrijden

Voor een nagenoeg vlak parcours is amper 32 kilometer echt behoorlijk kort. Vermoedelijk hebben de parcoursbouwers eerst bedacht wat zou passen bij de kwaliteiten van hun landgenoot Filippo Ganna. Hij was baanwielrenner en reed onlangs in de Tirreno-Adriatico iedereen op de tijdrit van 10 km aan gort. Op basis daarvan is hij de grootste favoriet.

Tijdrit hét doel van Rohan Dennis

Titelhouder Rohan Dennis was in 2019 oppermachtig en evenals in 2020 had hij in de aanloop naar de tijdrit een belabberd seizoen. Voordeeltje voor de Australiër is dat hij niet deelnam aan de Tour de France, de benen kon sparen en van deze race zijn enige grote doel heeft gemaakt.

Weinig kans voor Tom Dumoulin

Tom Dumoulin was wel present in Frankrijk, eindigde als zevende en was tweede in de enige tijdrit. Die was slechts acht dagen eerder dan deze rit tegen de chrono – het lijkt te kort dag voor een wielrenner die nog bezig is aan zijn comeback na dik 1,5 jaar blessureleed.

Andere mannen die op het podium kunnen komen zijn Europees kampioen Stefan Küng, de Belgische hoop Wout van Aert, zijn landgenoot Victor Campenearts, Kasper Asgreen en Rémi Cavagna.

Winst Ganna voor 2.25 x de inleg, Dumoulin @9.00. Onderaan meer

Wegrace WK Wielrennen 2020

De kans op verrassingen is in de tijdrit veel kleiner dan in de wegrace – waar tactiek, de kracht van de landenploeg en de grilligheid van het koersverloop een veel grotere rol spelen dan “hoe goed” iemand is. Want het cliché is waar: iedereen die deelneemt kan de wegrace winnen, wat in de tijdrit simpelweg niet zo is. Want wie had Mads Pedersen zelfs in de top 30 van zijn favorieten voor 2019 gezet?

Parcours wegwedstrijd

Het parcours voor de wegwedstrijd is iets spannender dan die voor de tijdrit. De lengte is 258,2 kilometer en er zijn 4500 hoogtemeters. Het zijn negen rondjes van 28,8 km met per rondje tweemaal een heuveltje op en af. Wil je het met een bestaande koers vergelijken, dan komt Luik-Bastenaken-Luik in de buurt.

Dus: wie heeft een punch bij de finishlijn, verteert de klimmetjes prima, trekt graag ten aanval en lijkt de juiste vorm te hebben? Dan komen we uit bij Tadej Pogacar, Marc Hirschi, Jakob Fuglsang, Wout Van Aert, Primoz Roglic en toch ook wel Julian Alaphilippe, al zakte hij na de eerste Tourweek wat weg.

Winst Wout van Aert voor 4.50 x de inleg, Alaphilippe @6.50

Voorspellingen WK Wielrennen

Wedden op wielrennen | Filippo Ganna is favoriet voor de tijdrit op 2.25, gevolgd door Rohan Dennis op 3.00 en Wout van Aert op 8.00. Tom Dumoulin op het podium noteert 2.25 bij de bookmakers. Van Aert staat voor winst in de wegrace op 4.50, gevolgd door Julian Alaphilippe op 6.50 en Jakob Fuglsang op 10.00.

Programma wereldkampioenschap wielrennen

Vrijdag 25 september
WK tijdrijden mannen (31.7 km)
Start 14.30 uur, finish: 16.35 uur

Zaterdag 26 september
Wegwedstrijd vrouwen (143 km)
Start 12.35 uur, finish tussen 16.30 en 17.00 uur

Zondag 27 september
Wegwedstrijd mannen (258,2 km)
Start 09.40 uur, finish tussen 16.20 en 17.05 uur

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top