Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France 2021: de kanshebbers naast Tadej Pogacar

Normaal brandt de strijd om het geel in de Tour de France pas diep in de tweede week los. Dan is er een reeks zware bergritten, dan dunnen de ploegen geleidelijk uit, dan beginnen de sleur en vermoeidheid toe te slaan. Maar de Tour 2021 is al in de openingsweek in een strakke plooi gekomen: niemand kan Tadej Pogačar bedreigen. De Sloveen staat bij de bookmakers voor de eindzege op 1.06 genoteerd: uitzonderlijk laag met nog twee weken te gaan. De overige (zogenaamde) kanshebbers Tour de de France 2021 zijn Richard Carapaz met odds van 21.00, Ben O’Connor @23.00, Enrico Mas @34.00 en Rigoberto Uran @34.00.


Pogacar heeft in Tour de France geen concurrenten meer

De Tour winnaar van vorig jaar, toen hij slechts een dag in het geel reed na zijn magnifieke coupe in de tijdrit op de voorlaatste dag, ziet stuk voor stuk de eventuele concurrenten wegvallen. Zijn landgenoot Primoz Roglic? De Sloveen is al naar huis. Geraint Thomas, winnaar in 2018? Ging tegen het asfalt en staat op enorme achterstand. Richard Carapaz: ja, de ex-winnaar van de Giro is wel in de top 5 van de Tour de France te vinden, maar staat al 5:33 minuten achter. Richie Porte? Dik een half uur aan zijn Australische broek. Steven Kruijswijk, nummer 3 in 2019, lag ook al meerdere keren van z’n fiets en moet mikken op een dagsucces.

Zwakkere dag in bergen is nog te fixen

Dus dan moeten we maar hopen dat Richard Carapaz, nummer 3 Rigoberto Urán en nummer 6 Enric Mas ergens kans zien om zich los te wurmen uit de wurggreep van Pogacar en zijn ploeg UAE. In de wetenschap dat zelfs als Poggie een zwakkere dag heeft in de bergen, de Sloveen op de laatste zaterdag nog een tijdrit heeft om de boel te repareren.

De kaarten in de Tour 2021 zijn geschud

INEOS-ploegleider Servais Knaven hoopt op een inzinking bij Pogacar, maar als je dat nog als enige redding ziet, dan erkent hij dus eigenlijk ook al dat de kaarten zijn geschud. Maar inderdaad, Simon Yates verloor ooit als leider in de Giro op 1 dag 39 minuten. Maar deze wishful thinking gaat twee kanten op: het kan ook zijn kopman Carapaz overkomen…

Gaat Tadej Pogacar Tour de France domineren?

Dominantie verveelt snel, ook nu Tadej Pogacar pas 22 jaar is, nog geen 5 dagen in zijn leven het geel heeft gedragen en vorig jaar nog bejubeld werd en tot het rijtje met frisse, jonge alleskunners met ook Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Remco Evenepoel werd geschaard. De vrees is dat hij de komende dik 10 jaar de Tour voorspelbaar gaat maken. Pogarstrong, die bijnaam ligt al klaar voor hem, naar veelvraat Lance Armstrong (die uiteindelijk 0 van zijn tourzeges overhield: ze zijn afgepakt vanwege dopinggebruik).

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top