Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Royal Ascot Gold Cup weddenschappen: gokken op Stradivarius

Wedden op Royal Ascot 2019
Voorspellingen Gold Cup

Donderdag wordt gestreden om de Gold Cup tijdens Royal Ascot, een van de grootste evenementen voor de liefhebbers van paardenraces. Dinsdag ging het evenement van start, uiteraard op de Ascot Racecourse in het Engelse graafschap Berkshire. Het geldt als het grootste race-evenement ter wereld.

Royal Ascot 2019

Royal Ascot is het Wimbledon van het paardenrennen. De aandacht gaat niet louter uit naar de sport, maar ook naar de mode, het voedsel, de traditie, de cultuur. In deze week zullen dik 300.000 mensen de racebaan bezoeken. Elke van de vijf dagen begint met een koninklijke optocht.

Gold Cup tijdens Ladies Day

Donderdag is omgedoopt tot Ladies Day en dan worden vrouwelijke bezoekers uitgenodigd om met hun mooiste hoedje en fraaiste kleren de races te komen bekijken. De Gold Cup vindt dus op die dag plaats, te weten om 16:20 uur lokale tijd (17:20 in Nederland). De prijzenpot bevat 500.000 Britse pond.

De Gold Cup is voor paarden van minstens vier jaar oud. De te overbruggen afstand is iets meer dan 4 kilometer en dat geldt als een lange afstand. Het winnende paard van vorig jaar is Stradivarius en hij en zijn jockey verschijnen ook in 2019 aan de start.

Wedden op Stradivarius

Dat Stradivarius, vernoemd naar de befaamde violenbouwer, het winnen nog niet is verleerd bleek vorige maand bij de Yorkshire Cup. Met drie lengtes verschil versloeg het paard Southern France. Daarmee hebben we gelijk een andere blikvanger genoemd. Southern France debuteert in de Gold Cup, want vorig jaar voldeed de viervoeter nog niet aan de leeftijdsgrens.

Maar de Yorkshire Cup was niet zo lang als de Gold Cup en het valt te betwijfelen of Southern France al klaar is voor een race over 4 km.

Voorspellingen Gold Cup bookmakers

De bookmakers zien Cross Counter als grotere bedreiging voor Stradivarius. Vorig jaar won Cross Counter de Melbourne Cup en afgelopen maart kwam daar de Dubai Gold Cup bovenop, die ruim 3 km lang was. Check wedden op paarden voor de laatste Gold Cup odds en favorieten.

Kew Gardens geniet ook veel aanzien, maar zoals bij wel meer paarden het geval is, zal Kew tijdens Royal Ascot niet alleen de Gold Cup rijden. Zo is hij ook ingeschreven voor de Hardwicke Stakes op vrijdag en daar lijkt hij wat meer kans te maken – wat wellicht ook meespeelt in de aanpak van de jockey.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top