Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Giro d’Italia voorspellingen: Roglic blijft favoriet bookmakers

Voorspellingen wielrennen
Wedden op Giro d’Italia 2019

Tom Dumoulin had de troefkaart van Nederland moeten zijn in de Giro d’Italia. Helaas kwam de Giro winnaar van 2017 in de vierde etappe ten val en moest hij als gevolg van zijn verwondingen, vooral aan de knie, de dag daarop in de ploegleiderswagen stappen. Einde Ronde van Italië. Maar laat daardoor niet je aandacht voor de misschien wel zwaarste van de drie grote wielerrondes verflauwen. Onderaan Giro weddenschappen. Hier is de stand van zaken in de Giro 2019.

Giro: Roglic is en blijft favoriet bookmakers

Toen de karavaan op zaterdag 11 mei aan werd gezwengeld met de proloog in Bologna, was Primož Roglič al de grootste Giro favoriet. Door het wegvallen van Dumoulin, zijn voornaamste rivaal, is de kans dus nog groter geworden dat de Sloveen voor het eerst een drieweekse ronde wint. Sinds de proloog, die hij met enorme overmacht won, was hij in de roze leiderstrui gestoken. Dat is helemaal geen voordeel, want het brengt verplichtingen met zich mee, waar een wielrenner die na de etappe vooral veel rust wil pakken helemaal niet op zit te wachten.

Wisseling roze trui

Kortom, zijn ploeg Jumbo-Visma zette een plannetje in elkaar om de loop van de week het kleinood weer te verliezen. Dat lukte donderdag, toen aanvaller Valerio Conti het roze greep. Hij vormt verder geen bedreiging, dus gaf Roglic zijn teammakker de opdracht om de boel in de gaten te houden, maar om genoeg afstand te houden. Roglic kwam in het begin van de rit nog ten val en het zal de komende dagen moeten blijken of hij daar hinder van ondervindt.

Giro tijdrit zondag ideaal voor Roglic

Na donderdag staat Roglic elfde in het Giro klassement, nog achter Sam Oomen, die na het wegvallen van Tom Dumoulin voor zijn eigen kansen kan gaan. Simon Yates en Vincenzo Nibali hebben sinds de proloog niets meer prijsgegeven aan Roglic. Komende zondag komt er een interessante clash tussen de girofavorieten, want dan staat een heuveltijdrit van 34,8 kilometer op het programma. Het is een ideaal parcours voor Roglic, want de twee beklimmingen zijn niet van het allerzwaarste soort.

Boeiende slotfase?

Yates lijkt zich echter dit jaar te hebben verbeterd als tijdrijder en Nibali kon in het verleden als het echt moest ook een behoorlijke tijdrit afleveren. Blijven zij in het spoor van Roglic, dan maakt het de twee weken daarna des te boeiender.

Wedden op Giro d’Italia 2019

Wedden op wielrennen? Primoz Roglic staat op 1.85 voor de eindzege, gokken op Simon Yates levert je 3.00 x je inleg op en Vincenzo Nibali 6.50. Denk je dat Oomen nog wat moois laat zien, pak dan de 8.50 om het jongerenklassement te winnen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top