Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Luik-Bastenaken-Luik: Tom Dumoulin in laatste voorjaarsklassieker

Zondag vindt Luik-Bastenaken-Luik plaats, de traditionele afsluiter van de voorjaarsklassiekers. Niet alle Nederlandse troeven in eendaagse wedstrijden gaan van start – zo ontbreken bijvoorbeeld Mathieu van der Poel en Bauke Mollema. Wellicht krijgen we wel Tom Dumoulin van voren te zien. Hij is in voorbereiding op de Ronde van Italië, die in mei start.

Onderaan meer over de weddenschappen wielrennen en de favorieten.

Parcours Luik-Bastenaken-Luik

LBL staat sinds 1892 op de wieleragenda. Het is naast een klassieker dus ook echt een historisch monument. Vandaar de bijnaam La Doyenne: Frans voor ‘de ouderdomsdeken’. Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik laat zich raden en zit al in de naam verwerkt. Maar natuurlijk vinden er zo nu en dan in die rondrit wel wat verschuivingen plaats en Luik was zelfs niet altijd de aankomstplaats. De vorige jaren werd de eindstreep bijvoorbeeld getrokken in de voorstad Ans, maar in 2019 keert het circus terug in Luik. Wel is de meet aldaar verlegd van de Boulevard de la Sauveniere naar de Boulevard d’Avroy.

Kans op massasprint

Welke renners voelen zich thuis op het heuvelachtige parcours in de Ardennen? Het peloton krijgt 256 kilometer voor de wielen en de routekaart vertoont elf hellingen, met de Col du Rosier als langste (4,4 km) en de Stockeu als steilste (12%). In de laatste veertig kilometer zijn er twee hellingen. Door de verhuizing van Ans als finishplaats naar Luik (zoals het natuurlijk hoort) komt in de slotfase de Côte de Saint-Nicholas te vervallen. Daardoor neemt de kans op een (massa)sprint toe.

Alaphilippe favoriet Luik-Bastenaken-Luik

De onbetwiste topfavoriet bij de bookmakers voor deze Luik-Bastenaken-Luik is natuurlijk Julian Alaphilippe. Hij is de man in vorm en deinst niet terug voor dit parcours. Hij won afgelopen week de Waalse Pijl en het weekend daarvoor liet hij de overwinning in de Amstel Gold Race door de handen glippen door het achtervolgende groepje (met Van der Poel) nog een kans te geven. Al tweemaal zat hij bij Luik-Bastenaken-Luik bij de laatste vier.

LBL geen doel voor Tom Dumoulin

Viervoudig winnaar Alejandro Valverde kunnen we niet afschrijven, maar hij lijkt nu toch een tikkeltje te oud te zijn om weer zijn stempel te drukken. Eerder verwachtten we dat Alaphilippe zal moeten afrekenen met Jakob Fuglsang en Michal Kwiatkowski, terwijl het ook geen grote schok is als bijvoorbeeld Michael Matthews, Daniel Martin en Adam Yates zicht op de ereplekken krijgen. Tom Dumoulin is in alle eerlijkheid nog niet eens een outsider voor LBL, het is simpelweg geen doel voor hem.

Wedden op wielrennen? Julian Alaphilippe staat bij de bookmakers genoteerd op 3.25, Jakob Fuglsang op 4.50 en Michal Kwiatkowski op 13.00. Wil je het iets veiliger spelen, zet dan in op een podiumplek voor Fuglsang voor 2.00 x je inleg bij een goede voorspelling.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top