Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Grand National paardenrace 2019: De favorieten van de bookmakers

Grand National wedden
Aintree paardenraces voorspellen

Komende zaterdag vindt de 172e editie van ‘s werelds grootste paardenkoers plaats. Het is de slotdag van de Grand National, het driedaagse paardensportfestijn op de Aintree Racecourse nabij Liverpool. Het is een steeplechase, dus de paarden zullen ook over objecten heen moeten springen.

Paardenrace met handicap

Aan de race doen alleen paarden van zes jaar of ouder mee. Ook belangrijk om te weten is dat het een handicap race betreft. De historische prestaties van paarden worden bekeken, waarna sterk presterende paarden meer extra gewicht krijgen omgehangen dan de zwakkere broeders of paarden met een leeg palmares. Het doel is dus om de kans op winst te nivelleren, zodat wellicht de vaardigheid van de jockey van grotere invloed wordt.

Grand National voorspellingen 2019 | Getty

Deelnemers Grand National 2019

Dit jaar zijn er 112 paarden aangemeld, vooral uit Groot-Brittannië natuurlijk, maar ook 47 uit Ierland. Maar niet elke entry krijgt ook het recht om te starten. Medio maart bleven er nog 89 kandidaten over, op 4 april wordt de definitieve startlijst gepubliceerd. Daar zullen veertig namen op prijken plus vier reserves.

Wedden op Grand National 2019

De winnaar van een paardenrace voorspellen is een lastig klusje, dat wordt ook meteen duidelijk uit de noteringen bij de bookmakers voor Grand National. Lagere noteringen dan onder de 4.00 zie je niet zo snel, wat al aangeeft dat zelfs de topfavoriet volgens bookies slechts een kwart kans heeft op de zege.

Tiger Roll ijzersterk

Dit jaar is dat ook zo, ondanks de ijzersterke prestaties en reputatie van Tiger Roll. De Grand National winnaar van vorig jaar heeft ook viermaal het Cheltenham Festival gewonnen. Bloedstollend was het wel bij Grand National paardenraces van vorig jaar. Het verschil met de rap aanstormende Pleasant Company was minimaal, het scheelde zogezegd een paardenkop.

Voorspellingen Grand National

Aintree is een loodzwaar parcours en niet elk paard kan dat aan. Het is dus verstandig om een paard te kiezen die zichzelf al eens heeft bewezen. Bestudeer dus zeker ook de vorm van Pleasant Company, Bless The Wings en Anibale Fly, de nummers twee, drie en vier van 2018. Vijf van de tien laatste winnende paarden kregen minstens elf stone als handicap.

Wedden op Paarden dit weekend? Tiger Roll is bij de bookmakers favoriet op 5.00 gevolgd door Rathvinden op 11.00. Gokken op  Vintage Clouds levert je 13.00 x je inleg op en Anibale Fly heeft odds van 15.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top