Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bookmakers odds WK Hockey Nederland – Australië

Odds WK Hockey: voorspellen Nederland – Australië

Zaterdag 16 juli 2022 om 18.30 uur spelen de Nederlandse hockeyvrouwen tegen Australië in de halve finale van het WK Hockey. De locatie is het Spaanse Terrassa, nadat de groepsfase deels is afgewerkt in Amstelveen. Twee kwartfinales zijn ook nog in Nederland, de rest van het hockeytoernooi is in Terrassa.

De andere halve finale gaat tussen Duitsland en Argentinië. Kortom, het is een echt klassieke line-up bij de laatste vier. De Argentijnse vrouwen hebben de topscorer tot nu toe rondlopen: Agustina Gorzelany (6). De Belgische Stéphanie Vanden Borre staat ook op zes, maar zal daar niks meer aan toevoegen.

Halve finale WK Hockey Nederland – Australië

De Nederlandse vrouwen zijn de titelhouder en wonnen het WK Hockey ook in 2014. Met elf wereldtitels zijn de Oranje hockeyvrouwen met enorme afstand het succesvolste hockeyland bij de vrouwen ooit. Duitsland, Argentinië en Australië volgen met elk twee titels. In 15 van de 16 wereldkampioenschappen bereikte Nederland de finale en altijd haalde Nederland een medaille.

Australië telt in hockey nog steeds mee

Die twee keer dat de Australische dames de sterkste waren, was in 1994 en 1998. In 2006 en 2014 bereikten The Hockeyroos de finale, die ze verloren van Nederland. Bij het vorige WK Hockey, in Londen, kwamen de twee elkaar in de halve finale tegen en was Nederland na de 1-1 in de shoot-out sterker: 3-1.

Australië is kortom een land dat nog steeds echt meetelt in de hockeywereld. Zo waren ze bijvoorbeeld de laatste winnaar van de Champions Trophy, in 2018. Bij de Olympische Spelen in Tokio domineerden de Aussies de groepsfase, maar in de kwartfinale ging het mis tegen India (0-1).

Zuinige zeges WK Hockey 2022

In de groepsfase op dit WK Hockey waren er drie zuinige zeges: 2-0 tegen Japan, 2-0 tegen België en 2-1 tegen Zuid-Afrika. Daarna werd het co-gastland Spanje met alweer 2-0 opzij gezet. Dat ziet er dus solide uit bij de nummer 3 van de wereldwijde hockeyranking.

Nederland scoort tot nu toe wat vaker dan Australië, maar krijgt ook meer tegengoals. Beide landen hebben geen toernooi-topscorers in huis; in de twee teams zit niemand die tot nu toe vaker dan tweemaal scoorde.

Hockey odds Nederland – Australië

Wedden op sport dit weekend? Nederland is bij de bookmakers favoriet voor de winst in de halve finale.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top