Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Olympische Spelen 2024

Gids Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn het grootste sportevenement ter wereld. Elke twee jaar verzamelen atleten uit bijna alle landen zich om uit te maken wie de beste is. Eens in de vier jaar is het genieten van de Zomerspelen en eens in de vier jaar van de Winterspelen. De eerstvolgende editie zijn de Olympische Zomerspelen in Parijs, Frankrijk. In deze gids check je het programma, de favorieten, deelnemers en meer. Het lijkt een prachtige sportzomer voor Nederland te worden!

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Olympische Spelen

Wie gaan er met het brons, zilver en goud aan de haal? Op de pagina Medailles Nederland Olympische Spelen vind je de actuele medaillespiegel en alle Nederlanders die op de Spelen wonnen.

Voor alle sporten zijn er medailles te winnen. Aangezien de ene sport meer disciplines kent dan de andere wisselt het aantal te verdelen medailles. Vergelijk bijvoorbeeld het zwemmen en voetbal; bij het zwemmen zijn er talloze onderdelen en kunnen de deelnemers dus meerdere medailles winnen, bij voetbal is er maar 1 toernooi en 1 medaille te winnen. Hetzelfde geldt voor wintersporten als schaatsen en ijshockey.

Het programma Olympische Spelen

Welke sporten er allemaal op de agenda staan check je eenvoudig in het programma Olympische Spelen waarbij je desgewenst nog door kunt klikken naar de officiële website van de organisatie voor een meer gedetailleerd overzicht. Dagelijks vermelden we op onze programmapagina de sporten van de dag en natuurlijk de belangrijkste wedstrijden van de Nederlanders. In een oogopslag zie je wat er elke dag speelt en hoe laat.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Zomerspelen – winterspelen

Een greep uit de sporten die tijdens de Zomerspelen op het programma staan: hockey, judo, open water zwemmen, zeilen en natuurlijk heel veel atletiek waarbij de 100 meter sprint voor velen het hoogtepunt van de Olympiade is. Olympische sporten die tijdens de Winterspelen op het menu staan zijn bijvoorbeeld skiën, curling, ijshockey en schaatsen. Nederland blinkt traditiegetrouw uit in het schaatsen en keert gewoonlijk met heel wat medailles huiswaarts.

Wedden op Olympische Spelen: de favorieten

Bookmakers gaan tijdens de Spelen helemaal los. Met zoveel sporten en wedstrijden die dagelijks worden afgewerkt is het aantal weddenschappen die je op goksites aantreft enorm. Met wedden op Olympische Spelen kun je uiteraard wedstrijdwinnaars en toernooiwinnaars voorspellen, maar zet ook eens in welk land de meest medailles wint of wie er op het podium eindigt. De bookies zullen tijdens de Zomerspelen met name voor de atletiekfinales veel weddenschappen beschikbaar hebben.

De beste voorspellingen

Voor meer kans op een succesvolle weddenschap zou je van tevoren wat onderzoek moeten doen. Ga eens hoe deelnemers tijdens recente kampioenschappen presteerden. Zijn er blessures is er trammelant met de trainer of in de privésfeer? Het zijn allemaal zaken die meetellen bij het al dan niet goed presteren. Des te meer je weet over de achtergronden, des te beter kun je bij de bookmakers zogenaamde value bets vinden. Op Onlinewedden.com vind je tijdens de Olympische Spelen geregeld voorbeschouwingen, tips voor de beste weddenschappen en altijd actuele noteringen.

Wedden op Olympische Spelen – alles wat je moet weten

Nederlanders Olympische Spelen

Zowel tijdens de Zomerspelen als de Winterspelen ziet de equipe van Nederland er doorgaans puik uit. Zoals we al eerder aanstipten presteert de ploeg van Nederlandse schaatsers altijd uitermate goed en worden er heel wat medailles binnen gesleept. Zo behaalden de Nederlandse sporters tijdens de vorige Olympische Winterspelen (die van Beijing) maar liefst 17 medailles. Goud was er zelfs twee keer voor Irene Schouten.

De afgelopen Zomerspelen in Tokio waren goed voor maar liefst 36 medailles. Daarvan waren er 10 goud (bij onder meer het baanwielrennen, roeien, wielrennen, zeilen en zwemmen), 12 zilver en 14 brons.

Van de Nederlanders op de Olympische Spelen in China verwachten databureaus veel. Zij voorspellen een flink aantal medailles voor TeamNL (21 stuks, waarvan maar liefst 12 goud) en die moeten uiteraard met name verdiend worden bij schaatsen.

Nederlanders atletiek

Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina zijn bekende Nederlandse sporters binnen de atletiek. Schippers kwam in Tokio uit op de 100 en 200 meter, Hassan op de 1500, 5000 en 10000 meter en Martina in de 4 x 100 estafette en mogelijk op de 200 meter. Verder zagen we onder meer Khalid Choukoud en Frank Futselaar in de marathon, Jessica Schilder bij het kogelstoten en Nadine Visser bij de horden.

Nederlanders wielrennen

Team NL moest bij het baanwielrennen scoren, en dat deden ze. Goud werd er gewonnen door Harrie Lavreysen (sprint), Shanne Braspennincx (keirin) en de teamsprinters. Jeffrey Hoogland pakte zilver in de sprint. En dan hadden we bij het wielrennen op de weg troeven als Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Anna van der Breggen. Annemiek van Vleuten knalde in de tijdrit.

De geschiedenis van de Olympische Spelen

Presteren, dat wil op de Olympische Spelen iedereen. De eer om mee te doen is groot en het winnen van een medaille zorgt voor eeuwige roem. De geschiedenis van de Olympische Spelen gaat ver terug; er is documentatie te vinden die teruggaat naar 776 voor Christus. Ook de oude Spelen vonden eens in de vier jaar plaats en waren ook toen al bedoeld om mensen met elkaar middels sport te verbinden. De klassieke spelen gingen door tot bijna 400 na Christus. Daarna waren ze zo’n 1500 jaar uit beeld.

Tot 1896 toen een Franse baron de Olympische Spelen nieuw leven inblies. Vanaf dat moment spreken we van de moderne Spelen en wordt het mondiale sportevenement eens in de vier jaar door een ander land georganiseerd. De klassieke Spelen vonden altijd in Athene, Griekenland, plaats.

Olympische Spelen Nederland 1928

In 1928 werden de Olympische Spelen in Nederland gehouden. Zestien disciplines binnen veertien sporten stonden er toen op het programma: atletiek, boksen, gewichtheffen, hockey, moderne vijfkamp, paardensport, roeien, schermen, turnen, voetbal, wielersport, worstelen, zeilen, zwemmen, schoonspringen en waterpolo. Aan de Zomerspelen in Amsterdam deden 46 landen mee en de Verenigde Staten wonnen de meeste medailles (56) waarbij Johnny Weissmuller goed was voor twee keer goud bij het zwemmen.

Fanny Blankers – Koen

De beste Nederlandse atleet ooit is Fanny Blankers – Koen. Zij won tijdens de Olympische Spelen van Londen 1948 vier gouden medailles. Bovendien won zij vijf keer goud tijdens de EK’s tussen 1946 en 1950. De IAAF riep De Vliegende Huisvrouw in 1999 uit tot Internationaal Atlete van de 20e eeuw. Is zij ooit nog te overtreffen?

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
Back To Top