Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Boksen: rematch Andy Ruiz – Anthony Joshua zaterdagavond

Voorspelling boksen Andy Ruiz Jr. tegen Anthony Joshua

Zaterdag vindt in Saudi-Arabië deel twee plaats van Andy Ruiz – Anthony Joshua. Op 1 juni van dit jaar won Ruiz in New York in de zevende ronde van de Brit, vier dagen later maakte het team van Joshua deze rematch al bekend.

Joshua is de iets meer behoedzame bokser van de twee en hij zal Ruiz van zich af proberen te houden. De Amerikaan wil juist instappen en dan een cluster van punches uitdelen, terwijl Joshua meer op die ene, genadeloze KO-klap loert. Maar mocht Joshua in de openingsronden een puntenvoorsprong opbouwen, dan zal Ruiz het anders moeten aanpakken. Een lager volume aan lichte klappen (jabs) en meer risico nemen om zwaardere klappen uit te delen – maar is zijn dekking dan nog solide genoeg?

Anthony Joshua - Kubrat Pulev boksen om titel zwaargewichten

Andy Ruiz – Anthony Joshua

Joshua ging de vorige wedstrijd in als favoriet en was destijds al 22 partijen op rij ongeslagen. De dertigjarige bokser werd in dat gevecht liefst viermaal door Ruiz tegen de grond gewerkt. Verliezen is natuurlijk nooit fijn, maar het positieve eraan is dat het kan dienen als wake up call.

Uitstekende voorbereiding

De nederlaag heeft de passie en honger van de Brit aangewakkerd en in de UNESCO World Heritage Site te Al-Turaif, Riyadh zal hij laten zien waartoe hij nog in staat is. Hij heeft in de afgelopen drie maanden tijdens zijn trainingskamp niets aan het toeval overgelaten. Zo liet hij Dereck Chisora invliegen om als sparringpartner te dienen – toch zelf niet de minste bokser.

21 knock outs Joshua

Van de 22 gevechten die Anthony Joshua in zijn loopbaan won, besloot hij er 21 met een knock out. Dat onderstreept de enorme stootkracht van de bokser uit Watford. Vijfmaal kwam die KO er al in de eerste ronde, en de enige tegenstander die het tot en met de slotronde uit wist te houden is Joseph Parker.

Winst Andy Ruiz grootste uit carrière

De eveneens dertigjarige Ruiz, een Amerikaan met Mexicaanse roots, heeft ditmaal langer de tijd gehad om zich op Anthony Joshua voor te bereiden dan in juni. Toen werd Ruiz namelijk vrij laat ingeschakeld als vervanger van Jarrell Miller. De winst op Joshua was ongetwijfeld de grootste uit zijn carrière en heeft zijn leven op de kop gezet, maar niets wijst erop dat hij te veel van de faam is gaan genieten. Ook Ruiz zal in tiptop conditie en gretig in de ring verschijnen.

Voorspelling Ruiz – Joshua boksen

Wedden op vechtsporten | boksen. Anthony Joshua is bij bookmakers de favoriet op 1.45, gelijk noteert 29.00 en winst Andy Ruiz 2.75. Er zijn maximaal twaalf ronden en we verwachten dat er minstens acht gebokst gaan worden @1.78.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top