Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK voetbal 2022: kan Van Gaal weer ijzersterk Oranje smeden?

Nog nooit won Nederland het WK voetbal maar twaalf jaar geleden kwam Oranje er wel heel dichtbij. Bij de bookmakers staan ze op een zevende plek en kijken we naar de odds Unibet.nl dan is Nederland ook dit jaar zeker geen favoriet voor de eindzege op het WK 2022.

Met andere woorden: denk je dat het Nederlands elftal gaat winnen dan maak je met WK voorspellen een dikke winst als Nederland inderdaad wereldkampioen wordt. Maar de kans is erg klein.

Louis van Gaal kan sterk Nederlands elftal maken

Als we kijken naar de selectie van Nederland is het zeker niet gek dat Oranje niet tot de WK favorieten gerekend wordt. Maar dat hij van een matige selectie een hele sterke ploeg kan maken, heeft Louis van Gaal als eerder bewezen. Op het WK van 2014 werd Oranje derde, met een mindere selectie dan die Nederland nu heeft. Van Gaal weet van Oranje een echt team te maken én is tactisch erg sterk.

Oranje rendeert in 5-3-2 systeem

Op het toernooi in 2014 introduceerde Van Gaal het 5-3-2 systeem, wat nu ook gehanteerd zal gaan worden. In dit systeem rendeert Oranje normaal gesproken erg goed én kan het zich makkelijk aanpassen op de tegenstander.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Nederland gaat op WK 2022 niet veel scoren

Het Nederlands elftal heeft een vrij eenvoudige groep op het WK 2022. In een poule met Senegal, Qatar en Ecuador hoort Nederland gewoon eerste te worden. Wij verwachten dat Nederland niet per se veel zal scoren dit toernooi. Het systeem van Van Gaal is toch bedacht vanuit defensieve zekerheid. De individuele kwaliteiten die de ploeg heeft zal zeker in de groepsfase genoeg moeten zijn om goals te maken, zonder erg aanvallend te moeten spelen.

De toppers in de WK selectie Nederland

Natuurlijk heeft Nederland wel een aantal grote spelers. Neem aanvalsleider Memphis Depay. Voor het Nederlands elftal is hij top, maar Memphis maakt een lastig seizoen door bij FC Barcelona en moet vooral met invalbeurten genoegen nemen. Verder beschikt Louis van Gaal uiteraard over Virgil van Dijk, de aanvoerder en grote leider van het team. Van Dijk is natuurlijk een topverdediger, maar heeft nog geen geweldig seizoen. Hij lijkt niet in de topvorm te zijn die we van hem kennen.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is misschien wel de meest opvallende speler bij Oranje, maar ook hij heeft lang niet altijd een basisplaats en werd aan het begin van het seizoen zelfs bijna weggepest. Uiteindelijk hield Frenkie voet bij stuk, maar echt een gelukkig huwelijk lijkt het tussen de Jong en Barca niet te zijn. Deze drie spelers zijn echt de dragende spelers en hun vorm zal veel bepalen voor hoe Nederland het gaat doen op het WK.

Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay zijn dé spelers van het Nederlands elftal en het zal vooral van hun vorm afhangen hoe Oranje het op het WK voetbal in Qatar gaat doen.

Weinig creativiteit op middenveld

Naast de drie meest bepalende spelers heb je natuurlijk nog een hele selectie. Maar de Nederlandse selectie is niet te vergelijken met de ploegen van WK favorieten Frankrijk en Brazilië. Je kon dit goed zien in de wedstrijd van Nederland tegen België in de Nations League toen Frenkie de Jong en Depay er niet waren. Vooral De Jong werd gemist, zonder hem is er op het middenveld een tekort aan creativiteit en het spel gaat een stuk langzamer. Oranje heeft met Davy Klaassen, Marten de Roon en Teun Koopmeijners gewoonweg te weinig creativiteit. Maar Van Gaal heeft verder ook weinig keus.

Voorin is het ook niet dik bezet. Meestal start Louis van Gaal met Depay en Bergwijn. Dit duo weet elkaar goed te vinden en is vaak dodelijk voor de goal. Als vervangers heeft Van Gaal Gakpo, Vincent Janssen en De Jong. Alleen Gakpo is een beetje hetzelfde type als de andere twee spitsen.

Oranje zit ruim in centrale verdedigers

Met Virgil van Dijk, Mathijs de Ligt, Stefan de Vrij, Jurriën Timber en Nathan Aké zit het team van Louis van Gaal ruim in de centrale verdedigers. Qua backs is het alweer wat minder. Blind zal op linksback spelen, puur om z’n opbouwende kwaliteiten. Op rechts speelt Dumfries normaal gesproken. Voor de linksback positie heb je met Malacia een goede vervanger en Aké zou er ook kunnen spelen. Voor de rechtsback is er minder keuze en ga je met bijvoorbeeld Hateboer een flinke stap achteruit.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top