Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedtips voetbal dit weekend: Ajax – AZ bet en Genoa – Parma

Betting tips voetbal dit weekend | de beste weddenschappen

Er staan een paar leuke competitieduels op ons te wachten met Ajax – AZ in de hoofdrol. Ajax wist eerder deze week een knap resultaat te behalen in de Champions League. Zijn de mannen van Erik ten Hag hersteld of weet AZ eindelijk een keer te winnen van een topploeg?

Ook Genoa – Parma (Serie A) gaan we voorbeschouwen. Dit is natuurlijk geen spectaculaire wedstrijd maar bij dit duel heb ik wel een goede weddenschap gevonden die je niet kan laten liggen. Lees verder voor de voetbal wedtips voor deze zondag. $ucces!

Wedden op Ajax – AZ

Na het goede resultaat van dinsdagavond tegen Bayern in de Champions League, mogen de Amsterdammers proberen de week goed af te sluiten tegen AZ. Zondag 7 oktober om 16:45 uur nemen ze het in eigen huis op tegen de nummer 5 van de Eredivisie.

Vorige week kende Ajax een mindere week in de competitie toen er met 3-0 werd verloren van PSV. Begin deze week waren de kaarten alweer heel anders geschud en wist Ajax zich te revancheren in de Champions League. Er werd met lef gevoetbald en dat resulteerde in een gelijkspel.

Door dit resultaat kan Ajax de nederlaag van afgelopen week vergeten en zich focussen op de wedstrijd tegen AZ.

AZ scoort ook dit seizoen

AZ doet het dit seizoen vooralsnog niet onaardig. Er werd nog maar één keer verloren. Opvallend is dat het doel ook dit seizoen weer vaak genoeg gevonden wordt ondanks het vertrek van Eredivisie topscorer Jahanbaksh en spits Weghorst.

Eind vorig seizoen was de vraag hoe AZ het vertrek van deze twee belangrijke spelers zou gaan opvangen – ze waren samen goed voor 40 goals.

Jahanbaksh en Weghorst prima opgevangen

Er kan inmiddels worden gezegd dat de club uit Alkmaar daar helemaal geen moeite mee heeft. Na zeven wedstrijden heeft AZ er al weer 17 in liggen. En dat is, op twee clubs na, het meeste aantal goals voor in de competitie.

AZ heeft Jahanbaksh en Weghorst dus prima kunnen opvangen en de kans is groot dat zij zondag wederom het net weten te vinden. En dan de wedden op Eredivisie tip voor deze wedstrijd:

Voorspellingen Ajax – AZ

Ondanks dat AZ het prima doet, schat ik Ajax kwalitatief stukken beter in dan de subtopper. De Alkmaarders gaan het erg lastig krijgen in de Arena. Ik verwacht dat Ajax de vorm van afgelopen wedstrijd weet vast te houden en dat gaat AZ de kop kosten.

Ook het thuisvoordeel voor de Amsterdammers speelt AZ parten. Maar AZ zal wel degelijk een poging wagen om te punten mee naar Alkmaar te nemen en ik verwacht dan ook dat ze gaan scoren. Daarom raad ik jullie aan om ‘beide teams scoren en Ajax wint’ te spelen, wat je 2.32 keer je inzet oplevert bij een goede voorspelling.

Genoa – Parma voorspelling

Zondag 7 oktober om 12:30 uur. Parma, dat vorig seizoen nog een divisie lager speelde, mag het dit jaar op het hoogste niveau van Italië proberen. Tot nu toe weten zij zich aardig te redden in de Serie A en bevinden zij zich op een keurige 10de plek.

Vier weken geleden wist Parma zelfs te stunten tegen het grote Inter. De hele wedstrijd konden zij Inter tegenhouden en wisten ze zelf 10 minuten voor tijd te scoren. Er werd met 0-1 van Inter gewonnen, wat ze hiervoor alleen in 1999 lukte.

Wereldprestatie Parma

Een wereldprestatie waar natuurlijk wel een hele hoop geluk bij kwam kijken. De week daarna werd er uit bij Napoli met 3-0 verloren.

Daarnaast is te zien dat Parma dit seizoen in eigen huis prima presteert maar op andere bodem (behalve bij Inter) geen punt weet te pakken. Het zal daarom zondag wederom een lastige opgave worden om zoiets als tegen Inter neer te zetten.

Wedden op winst Genoa

Genoa daarentegen is in eigen huis amper te verslaan, waardoor zij zondag in het voordeel zullen zijn. Genoa heeft dit seizoen al drie thuiswedstrijden gespeeld en won die alle drie. Bovendien doen zij het in het algemeen ook zeker niet onaardig en staan zij drie plekken hoger dan Parma op de ranglijks.

Grotendeels vanwege de thuisvorm van Genoa tegenover de slechte uit-prestaties van Parma raad ik jullie aan om Genoa zondag op winst te zetten. Een quotering van 1.83 wanneer de thuisploeg wint kan je naar mijn idee niet laten liggen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top