Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedtips Eredivisie dit weekend: FC Utrecht – Ajax een mooie bijna kraker

Eredivisie wedtips
Weddenschappen voetbal 21 -23 december

In de Eredivisie dit weekend is het de laatste keer dat er gevoetbald wordt voor de winterstop. Laten we de eerste seizoenshelft goed afsluiten met een paar leuke weddenschappen!

VVV Venlo – PEC Zwolle

Op vrijdag neemt VVV het op tegen PEC Zwolle. Bij VVV Venlo lijkt men wel redelijk tevreden over het seizoen. Bij PEC is dat totaal niet het geval, afgelopen week werd trainer John van ’t Schip ontslagen na een dikke nederlaag tegen AZ in de beker.

VVV begon dit seizoen uitstekend, ze kregen bijna geen goals tegen en wisten zelf eigenlijk altijd wel te scoren. Vandaar ook dat ze vrij hoog stonden op de ranglijst. De laatste weken gaat het echter een stuk minder. Ze hebben nu al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. In die vijf wedstrijden kregen ze maar liefst tien goals tegen. Terwijl de kracht van VVV juist de defensieve zekerheid was.

PEC scoort veel te weinig

PEC Zwolle won één van haar laatste vijf duels, dat was van De Graafschap. Tegen NAC werd er gelijkgespeeld, maar de rest werd kansloos verloren. Ze incasseerden dertien tegengoals en maakte er zelf vijf. Bij PEC Zwolle gaat het vooral om het aantal doelpunten dat het team maakt – dat is gewoon veel te weinig.

Met zeventien goals uit zestien wedstrijden hebben ze na De Graafschap de minste goals voor. Met de 28 tegengoals staan keurig in de middenmoot boven clubs als Heracles, ADO, Fortuna en Heerenveen.

Gelijkspel voorspellen VVV – PEC

Beide ploegen zijn niet goed in vorm. Ondanks dat VVV Venlo op de negende plaats staat, kan dit wel gezien worden als degradatiekraker. VVV staat immers maar vijf punten boven PEC Zwolle.

Ik verwacht dan ook een spannende wedstrijd, waarin VVV vooral niet wil verliezen. Venlo zal defensief spelen en met de snelheid van Mlapa en Joosten proberen gevaarlijk te worden. Ik verwacht dat ze bij PEC ongeveer het zelfde zullen spelen. Daarom zet ik in op een gelijkspel. Het noteert 3.50 bij de bookmakers.

Fortuna Sittard – FC Groningen

Op zaterdag staat er nog een degradatiekraker op het programma in de Eredivisie: Fortuna Sittard tegen FC Groningen. Fortuna staat weliswaar tiende, maar met maar vijf punten meer dan Groningen. Groningen staat op de zestiende plek.

Fortuna doet het als promovendus meer dan uitstekend. Ze staan verder van de nacompetitieplekken verwijderd als van de play-off plekken. Al zegt dit ook hoe ongelooflijk spannend onze competitie is.

Fortuna wil goed afsluiten

Afgelopen weekend won Fortuna nog in de Kuip van Feyenoord. Waar eigenlijk geen enkel team wint, deed de promovendus het dus wel. Ze wonnen ook in de beker, van Cambuur. Ze zullen ongetwijfeld de eerste seizoenshelft goed willen afsluiten. Een overwinning op toch een concurrent Groningen zou dan natuurlijk geweldig zijn.

FC Groningen heeft het lek nog niet boven. Afgelopen weekend verloren ze van FC Emmen. Terwijl ze in de 87e minuut nog op voorsprong kwamen. Bij Groningen lijkt er totaal geen scherpte of chemie te zijn in het team.

Wedden op Fortuna

In de wedstrijd tegen Emmen kregen ze vanaf de aftrap, na de 1-0, een goal tegen. Uiteindelijk kregen ze ook nog de 1-2 tegen en verloren ze dus. FC Groningen staat nog steeds in de degradatiezone. Het spel lijkt ook nergens op. Het is dat ze nog Mahi en Doan hebben, anders stonden ze misschien wel onderaan.

Fortuna Sittard doet het prima, waar FC Groningen blijft stuntelen. Tegen FC Emmen kwamen ze nauwelijks tot kansen. Ik verwacht dan ook dat Fortuna deze wedstrijd “gewoon” gaat winnen. Gokken op de Limburgers heeft een odd van 2.50 bij Mr Green Sport.

FC Utrecht – Ajax voorspellen

De laatste wedstrijd voor het wedden op Eredivisie dit weekend. In de competitie staat er zondag ook nog een bijna topper op het programma: FC Utrecht krijgt bezoek van Ajax. Een wedstrijd die de laatste jaren vaak garant stond voor spektakel. Van de laatste drie ontmoetingen tussen beide ploegen zijn de punten eerlijk verdeeld. Ajax won één keer, Utrecht ook en er werd één keer gelijkgespeeld.

FC Utrecht heeft het onder Dick Advocaat allemaal weer prima op de rit. Ze staan vierde en doen dus zeker mee om Europees voetbal. Het voetbal wordt ook steeds beter. Van de laatste vijf wedstrijden won Utrecht er drie en verloor het er maar één.

Verdediging FC Utrecht wat minder

Afgelopen weekend wonnen ze nog knap de uitwedstrijd tegen Heerenveen. De verdediging van Utrecht laat de laatste wedstrijden wel wat te wensen over. Ze kregen zes tegengoals in de laatste drie wedstrijden.

Ajax in Eredivisie oppermachtig

Ajax is natuurlijk samen met PSV oppermachtig in de Eredivisie. Voor Ajax zal dit een belangrijke wedstrijd worden. Een traditioneel moeilijke uitwedstrijd. Als ze die ook makkelijk weten te winnen dan lijkt het alsof alleen PSV Ajax nog in de weg kan staan naar de titel.

Ajax had afgelopen week wel zeer veel moeite met Roda JC in de beker. Uiteindelijk wonnen ze de penaltyreeks en zijn ze dus wel door. Dit kan wel een goede wake-up call zijn voor de spelers. Dat ze niet zo maar winnen als ze geen focus hebben.

Prima eerste seizoenshelft

Afgezien van de 1-1 tegen Roda is Ajax echt in bloedvorm. Ze wonnen vorig weekend met 8-0 van De Graafschap, daarvoor werd het 3-3 tegen Bayern München en daarvoor werd er simpel gewonnen van PEC en van ADO. Wanneer Ajax wint van FC Utrecht zullen ze ongetwijfeld spreken van een prima eerste seizoenshelft.

Gokken op Ajax

FC Utrecht zal het Ajax zeker moeilijk willen maken, maar ik verwacht niet dat het heel lastig wordt voor Ajax. Het klassenverschil is gewoon te groot.

Door de moeizame wedstrijd tegen Roda en de voorgaande resultaten tegen Utrecht, zullen de spelers er ook niet in gaan met de gedachte “we winnen dit wel even”. Zeker nu de verdediging van Utrecht wat steekjes laat vallen verwacht ik wederom een overwinning met een aantal goals voor Ajax.

Een goede weddenschap is de -1 goal handicap met een quotering van 2.00 bij bookmaker Mr Green. Je wint de bet als Ajax weet te winnen ondanks een virtuele achterstand van 1-0.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top