Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden WK topscorer: voorspellingen en odds bookmakers

Odds WK topscorer favorieten 2022

Na vandaag worden er even twee dagen geen wedstrijden op het wereldkampioenschap voetbal gespeeld, een mooi moment om eens te kijken naar de strijd om de topscorerstitel.

Wie wordt de WK topscorer van 2022 en wie zijn de favorieten bij de bookmakers? Lees verder voor de voorspellingen, de quoteringen bij Unibet.nl en de grootste kanshebbers. Op de pagina wedden op WK voetbal vind je actuele odds.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Mbappé WK topscorer favoriet Unibet

De grote WK topscorer favoriet is op dit moment natuurlijk Kylian Mbappé. Bij Unibet krijg je een iets hogere odd dan bij de andere bookmakers. De Fransman heeft er ook maar liefst al vijf in liggen. Daarmee staat hij twee goals voor op een aantal spelers. Richarlison is zijn grootste concurrent in de strijd om de Gouden Schoen, verderop daarover meer.

Onder andere Gakpo, Morata, Saka en Valencia hebben allemaal drie keer gescoord. Van deze spelers heeft alleen Morata nog een wedstrijd in de achtste finales tegoed. Enner Valencia is al naar huis, dus hij wordt het sowieso niet.

Niet inzetten op topscorerstitel Gakpo

Cody Gakpo scoorde voor Nederland drie keer op rij in de groepsfase, maar in de achtste finale was hij onzichtbaar. Hij schoot niet eens één keer op doel en nu Memphis Depay volledig fit is, zal Gakpo vaker op 10 spelen dan in de spits.

Met een wedstrijd tegen Argentinië in het vooruitzicht, is het maar zeer de vraag of Oranje doorgaat en of Gakpo dus meer wedstrijden krijgt om doelpunten te maken. Gakpo is sowieso geen echte spits of doelpuntenmaker, dus wij zetten ons geld niet in op Gakpo die WK topscorer wordt.

Hoeveel goals nog op WK voetbal van Morata?

Alvaro Morata is een bijzondere spits, hij speelt al jaren bij topclubs en maakt de ene mooie transfer na de andere. Toch is er niemand in de wereld echt overtuigd van zijn kwaliteiten. Niemand, behalve de Spaanse bondscoach Luis Enrique zo lijkt het. Morata is de enige echte spits in de selectie van Spanje. In de eerste wedstrijd van het WK voetbal 2022 moest hij nog genoegen nemen met een invalbeurt.

Marokko – Spanje wordt geen walk over

In de andere twee wedstrijden begon hij wel in de basis. In het Spaanse elftal laat hij zien een echte spits te zijn die kleine kansjes om kan zetten naar goals. Hij is echter ook een spits die met enige regelmaat grote kansen laat liggen.

Daar komt nog bij dat Luis Enrique in de knock-outfase zomaar weer eens met een valse negen kan gaan spelen, waardoor Morata weer op de bank belandt. Ten slotte moet Spanje nog tegen Marokko in de achtste finale, wat geen uitgemaakte zaak is én zeker geen walk-over gaat worden met veel kansen voor Morata.

WK gids 2022

Geen Engelse WK topscorer dit keer

Bukayo Saka van Engeland heeft er ook al drie in liggen, wat erg knap is voor een buitenspeler. Hij scoorde twee keer in de groepswedstrijd tegen Iran, die Engeland met 6-2 won. Daarna scoorde hij twee wedstrijden niet, maar in de achtste finale tegen Senegal maakte hij de 3-0.

Net als Saka heeft Rashford ook al drie keer gescoord. Beide spelers hebben echter niet gegarandeerd een basisplek in de volgende wedstrijd tegen Frankrijk. Engeland heeft zoveel vleugelspelers die goed zijn, dat er best wat gerouleerd wordt.

Richarlison kanshebber Gouden Schoen WK 2022

De enige speler waarvan wij verwachten dat die nog kans heeft om in de buurt te komen van Mbappé is Richarlison. De Braziliaan heeft er ook al drie in liggen en dat hadden er zeker meer kunnen zijn. In de laatste groepswedstrijd werd Richarlison gespaard, anders had hij misschien ook al op vijf gestaan.

Favoriet met Mbappé

Brazilië maakte een sterke indruk tegen Zuid-Korea en moet in de volgende ronde van het speelschema WK voetbal tegen Kroatië. Een ploeg waar ze zeker van kunnen winnen. Richarlison is echt de afmaker van dit team, die met al die creatieve klasse zeker genoeg kansen gaat krijgen. Wat ons betreft is Richarlison dus de enige die eventueel nog Mbappé in de strijd om de Gouden Schoen kan inhalen.

Bookmakers odds WK topscorer Richarlison

De odd voor Richarlison wordt topscorer is hoog, wat dus best een leuk gokje kan zijn. Ons advies is wel om er niet teveel op in te zetten, het blijft natuurlijk wel onwaarschijnlijk.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top