Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden tips Eredivisie: gokken op AZ – PSV en nog 3 mooie bets

Eredivisie wedden tips 12 mei 2019

De laatste twee speelrondes van de Eredivisie worden binnen een week gespeeld. Na zondag en woensdag weten we wie landskampioen is, welke clubs nacompetitie moeten spelen en welke ploegen nog gaan strijden voor het laatste Europese ticket. Voor de Eredivisiewedstrijden van dit weekend vind je hieronder de beste weddenschappen. $ucces!

AZ – PSV Eredivisie

De eerste wedstrijd die we hebben uitgekozen is AZ tegen PSV. AZ staat vierde en doordat Ajax de beker won geeft die plek recht op Europees voetbal. AZ staat vijf punten voor op FC Utrecht. PSV staat tweede met evenveel punten als Ajax, dus kunnen ze nog altijd kampioen worden. Beide ploegen hebben dus nog iets om voor te voetballen. Bij een overwinning van AZ is de vierde plek zeker, maar is PSV zo goed als zeker uitgeschakeld voor de landstitel.

AZ niet in vorm

AZ Alkmaar is de laatste weken niet bepaald goed in vorm. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen ze er maar één en dat was de meest recente tegen Heracles (2-1). Dat bracht ze wat steviger op de vierde plek. Opvallend is wel dat AZ in alle laatste acht wedstrijden wist te scoren. Maar in de laatste zes wedstrijden op rij, kreeg AZ ook altijd een goal tegen.

Ook PSV moet tegengoals incasseren

PSV is de laatste vijf Eredivisie wedstrijden ongeslagen, maar het gaat ook lang niet altijd gemakkelijk voor ze. Zo hadden ze een paar weken geleden makkelijk kunnen verliezen van Vitesse, maar ook tegen De Graafschap ging het erg moeilijk. De laatste wedstrijd uit bij Willem II werd wel eenvoudig gewonnen (3-0). Het was wel duidelijk dat Willem II met z’n gedachten bij de bekerfinale was, maar PSV speelde redelijk goed en creëerde makkelijk kansen.

Ook de Eindhovenaren krijgen de laatste tijd veel goals tegen. Op de wedstrijd tegen Willem II na, kregen ze drie wedstrijden op rij minimaal één goal tegen.

Voorspellingen AZ – PSV

AZ en PSV scoren eigenlijk altijd, maar krijgen de laatste tijd dus veel goals tegen. Omdat beide ploegen nog ergens voor spelen, wordt het een leuk duel. Een gelijkspel kan beide ploegen veel pijn doen, maar een overwinning kan ze heel veel brengen.

Wij verwachten een doelpuntrijke wedstrijd, waar PSV aan het langste eind gaat trekken. De kwaliteiten van PSV zijn simpelweg beter dan die van AZ. Daarnaast is het voor PSV nog belangrijker om te winnen, anders kan het kampioenschap verspeeld zijn, terwijl AZ bij verlies nog steeds twee punten voor staat op FC Utrecht. De beste weddenschap voor AZ – PSV is gokken op winst PSV in combinatie met de pick ‘beide teams scoren’:

SC Heerenveen – NAC

Ook de tweede wedstrijd die wij voor het wedden op Eredivisie dit weekend hebben uitgekozen is een spannende: Heerenveen tegen NAC. Beide ploegen strijden voor een laatste kans. Voor sc Heerenveen is er nog een kans om de play offs te bereiken – ze moeten dan beide wedstrijden winnen en de andere uitslagen moeten dan ook gunstig zijn. NAC Breda staat al tijden laatste, maar is nog steeds niet definitief gedegradeerd. Bij verlies is het voor NAC wel over en uit.

Nieuwe trainer Heerenveen brengt nog weinig

Heerenveen heeft vorige maand afscheid genomen van Jan Olde Riekerink en heeft assistent Johnny Jansen aangesteld als interim-trainer. De trainerswissel heeft nog weinig goeds gebracht. Tegen FC Groningen werd er gelijkgespeeld, daarna verloren ze van Heracles en de laatste wedstrijd werd weer gelijkgespeeld tegen VVV.

Sinds de komst van de nieuwe trainer lijkt er wel makkelijker gescoord te worden. De verdediging is echter nog steeds niet best. In de laatste drie wedstrijden werd er vier keer gescoord en kregen ze evenveel goals tegen.

Zware tijden voor NAC Breda in Eredivisie

Voor veel fans van NAC Breda kan het Eredivisie seizoen niet snel genoeg afgelopen zijn. Ook Ruud Brood kon het niet omdraaien bij NAC, ondanks dat de resultaten wel iets beter werden.

Van de laatste vijf wedstrijden wonnen ze er één en werd er ook één gelijkgespeeld. De punten werden gehaald tegen Excelsior en FC Emmen, twee clubs die ook strijden tegen degradatie. In wedstrijden tegen ploegen die in de middenmoot of hoger bivakkeren lijkt NAC het hele seizoen al geen kans te maken.

In de laatste vijf wedstrijden kregen ze negen goals tegen en maakte ze er zelf vier. Met name in uitwedstrijden heeft NAC het heel moeilijk.

Gokken op winst Heerenveen

Onder de NAC supporters heerst er al een sfeer van acceptatie omtrent de degradatie en dit lijkt zelfs op de selectie over te druppelen. Door alle slechte resultaten mist de spelersgroep vertrouwen. SC Heerenveen is ook niet geweldig in vorm, maar met spelers als Vlap, Lammers en Van Bergen scoren ze wel heel makkelijk. Wij verwachten uiteindelijk een simpele overwinning voor Heerenveen. De quotering bij de bookmakers is prima:

Heerenveen wint voor 1.70 x je inleg

Betting voetbal tips bookmakers | Getty

Willem II – FC Emmen

De laatste tips voor het voetbal wedden dit weekend zijn voor de wedstrijd Willem II – FC Emmen. Bij de Tilburgers is er natuurlijk nog verdriet om de verloren bekerfinale, maar het mooie seizoen kan eindigen met de play offs voor Europees voetbal.

FC Emmen staat op dit moment nog op de vijftiende plek, dus veilig, met drie punten voorsprong op De Graafschap.
Willem II staat achtste en door de bekerwinst van Ajax geeft die plek recht op de play offs. Ze staan twee punten voor op FC Groningen.

Willem II presteert minder

In de wedstrijden richting de bekerfinale ging Willem II eigenlijk steeds minder goed. Van de laatste vier duels wonnen ze er maar één, terwijl ze daarvoor vier keer op rij wonnen. Wel moet er bij gezegd worden dat ze in de laatste vier wedstrijden o.a. speelden tegen PSV en Ajax. Tegen PEC Zwolle wist Willem II gewoon eenvoudig te winnen. De wedstrijd tegen Excelsior was niet best en toen leken ze al richting de bekerfinale te spelen.

FC Emmen op 15e plek Eredivisie

FC Emmen doet het uitstekend in de Eredivisie en staat nog steeds veilig, maar er kan nog van alles gebeuren. Met maar twee punten voorsprong is er nog absoluut geen zekerheid.

Als Emmen toch nog naar de nacompetitie moet, dan kunnen ze verschillende wedstrijden aanwijzen waarbij ze het hebben weggegeven. Laatst nog uit bij NAC hadden ze gewoon moeten winnen. Eerder in het seizoen speelden ze thuis tegen VVV en Heracles gelijk terwijl ze ook moesten winnen. De laatste weken speelt FC Emmen echter weer goed voetbal en de overwinningen op Heerenveen en Utrecht brengt ze op de mooie vijftiende plek.

Wedden op Willem II – Emmen

Deze Eredivisie wedstrijd voorspellen is wat lastig. Als Willem II speelt zoals ze kunnen in de wedstrijden voor de bekerfinale dan zullen ze winnen. Maar als ze een beetje minder spelen en FC Emmen erop klapt, kunnen de Drentenaren zeker winnen.

Wij voorspellen een spannende wedstrijd waar zeker in gescoord gaat worden. We verwachten goals van beide ploegen en uiteindelijk een gelijkspel. We sluiten af met deze twee Eredivisie  weddenschappen:

Beide teams scoren voor 1.70 x je inleg

Gelijkspel @4.30 bij Mr Green Sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top