Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voetbal wedden tips dit weekend: Eredivisie, Serie A en Premier League

Voetbal wedtips 14, 15 en 16 december

Dit weekend vier voetbal wedden tips uit drie wedstrijden. Willem II – ADO Den Haag in de Eredivisie, een Italiaanse kraker en een niet te missen bet in de Premier League. $ucces!

Willem II – ADO Den Haag

Vrijdag 14-12. In de eerste wedstrijd gaan we wedden op Eredivisie voetbal. In onze eigen competitie neemt Willem II het in thuis op tegen ADO. Beide ploegen hebben zestien punten en staan daarmee maar twee punten boven de nacompetitie plekken.

Willem II wisselvallig

Willem II heeft de laatste vijf wedstrijden afwisselend verloren en gewonnen. Van AZ en PEC werd er gewonnen en van Vitesse, Ajax en Heerenveen verloren ze. Willem II speelt dus erg wisselvallig, in sommige wedstrijden weten ze veel kansen te creëren en houden ze het achterin dicht (zoals tegen AZ). Maar tegen sc Heerenveen kregen ze dan weer vijf goals tegen en hadden ze maar weinig in te brengen.

Fran Sol en Avdijaj belangrijk

Voor Willem II is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat Fran Sol gebleven is. Dit seizoen heeft hij er ook alweer 12 in liggen. Daarnaast is de komst van Avdijaj ook een goede zet gebleken. Aanvallend zit het dus wel goed met Willem II. Met 31 tegengoals horen ze wel bij de slechtste defensies van de competitie.

Slechte fase ADO Den Haag

ADO Den Haag wist in de laatste vijf wedstrijden maar één keer te winnen, dat was uit bij PEC Zwolle. Afgelopen weekend speelden ze thuis tegen De Graafschap nog 0-0. Verder verloren ze dik van Ajax en met 3-0 van Utrecht. ADO is dus bezig aan een slechte fase in het seizoen.

El Khayati belangrijkste schakel

Bij ADO Den Haag hangt er ook wel heel veel af van één speler: El Khayati. Hij scoorde al tien keer en gaf vier assists in veertien wedstrijden. ADO scoorde dit seizoen maar 18 goals, dat laat wel zien hoe belangrijk El Khayati is. Als de tegenstander hem weet uit te schakelen, dan is er weinig te duchten van ADO.

Ik verwacht een spannende wedstrijd, met weinig kansen voor beide ploegen. Willem II heeft een sterk middenveld en als ze een man opofferen om El Khayati uit te schakelen hebben ze weinig te duchten van ADO.

De 2 beste weddenschappen

De verdediging van ADO is ook niet best, met spelers als Sol, Avidjaj en Crowley verwacht ik dat Willem II hier zeker gaat winnen. In deze wedstrijd heb ik twee betting tips voor je. De eerste is dus dat Willem II wint voor 2.05 x je inleg en een tweede goede weddenschap is gokken op een goal van Avdijaj voor 3.00 bij bookmaker Mr Green.

Derby della Mole: Torino – Juventus

Zaterdag 15-12. De tweede wedstrijd is een echte derby in Italië. De Derby della Mole, oftewel de derby van Turijn; Torino tegen Juventus. Juve staat zoals gebruikelijk bovenaan in de Serie A. Torino is dit jaar verrassend bezig, ze staan op de zesde plek en doen dus mee om een Europees ticket.

Torino maakt het iedereen moeilijk

Torino heeft dit seizoen een erg mooi team met spelers als Belotti, Zaza, Baselli en Sirigu. Ze hebben talent gemixt met ervaren spelers. Dat lijkt zich uit te betalen, ze staan dus op de zesde plek met maar vier punten achter de nummer vier.

Torino verloor dit seizoen nog maar drie wedstrijden, ze maken het dan ook elke ploeg moeilijk. Zo speelde AC Milan onlangs gelijk tegen Torino en ook Inter wist niet te winnen.

Juventus weer favoriet Serie A

Juventus doet het weer uitstekend ze gaan met 43 punten aan kop, acht meer dan de nummer twee Napoli. In de Champions League waren ze al voor de laatste wedstrijd zeker van de groepswinst. Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor Allegri.

In de Serie A heeft Juventus nu zes wedstrijden op rij gewonnen. Ook de moeilijke uitwedstrijd tegen AC Milan werd vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen. Vorig weekend versloegen ze nog thuis met 1-0 Inter. Dit seizoen lijkt weer niemand opgewassen tegen Juventus.

Wedden op Juventus en goals

De Derby della Mole is altijd een fraaie wedstrijd, vol spanning en strijd. In de laatste zeven duels werden er vier rode kaarten uitgedeeld, waarvan drie voor Torino.

Juventus trekt eigenlijk altijd aan het langste eind, ze wonnen zes van de laatste zeven duels en speelde een keer gelijk. Daarom verwacht ik ook dit keer dat Juventus gaat winnen. Wel verwacht ik dat Torino had Juve moeilijk gaat maken en dat ze minimaal één keer scoren. De bookmakers noteren een mooie 3.00 op winst Juventus & beide teams scoren.

Southampton – Arsenal

Zondag 16-12. In de laatste wedstrijd gaan we wedden op Premier League voetbal. En wel op Southampton die het in eigen huis opneemt tegen Arsenal. Southampton staat één na laatste terwijl Arsenal in de Engelse competitie vijfde staat.

Zwaar seizoen

Southampton wist nog maar één duel te winnen dit seizoen en ze verloren er al negen, de overige zes werden dus gelijk gespeeld. Vorig weekend verloor Southampton met 1-0 van Cardiff City, een andere degradatiekandidaat. Het lijkt een heel zwaar seizoen voor ze te gaan worden. De trainer is laatst al ontslagen en ze gaan nu verder met Ralph Hasenhüttl. Hij werkte eerder bij Ingolstadt en RB Leipzig.

Arsenal doet het goed met Emery

Arsenal lijkt steeds beter te draaien onder Emery. Ze staan nu vijfde en doen echt mee om de Champions League plekken. De titel zit er zeker niet in, maar Champions League voetbal moet haalbaar zijn. In de Europa League doen ze het ook prima, ondanks dat ze vrijwel altijd met een B-opstelling aantreden. Wat het wedden op Europa League betreft vind je de club bij de favorieten.

Voorspellen dat Arsenal gaat winnen

Arsenal is nu al 21 (!) wedstrijden op rij ongeslagen. Ze wonnen dit seizoen al van Tottenham en speelden gelijk tegen Liverpool en Manchester United. Arsenal is dus zeker een team om rekening mee te houden. Met spelers als Aubameyang, Lacazette, Torreira en ga zo maar door hebben ze ook ontzettend veel voetbal in de ploeg. Verdedigend kan het nog wel wat beter, maar tegen een ploeg als Southampton moet Arsenal altijd winnen.

100% winst bij bookmakers

Winst Arsenal noteert 2.00 bij bookmaker Mr Green. De ploeg speelt goed, heeft een beter team en betere vorm dan Southampton. Ik zie niet hoe Arsenal hier niet zou winnen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top