Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Ajax – Bayern Champions League: inzetten op Bayern en corners

Wedden Ajax – Bayern München
Voorspellingen Champions League 12 dec

Zowel Ajax als Bayern zijn al geplaatst voor de volgende ronde maar kunnen nog wel uitvechten wie er bovenaan in de poule gaat eindigen. Bayern heeft genoeg aan een gelijkspel en Ajax moet winnen om bovenaan te eindigen.

De club die bovenaan in de poule eindigt, zal tegen een nummer twee van een andere poule moeten spelen die vaak op papier minder is. Er zal dus woensdag nog wel degelijk ergens om gestreden worden.

Hieronder de voorbeschouwing Ajax – Bayern München, afsluitend met een paar goede wedtips.

Vorige wedstrijd van Ajax tegen Bayern

De vorige wedstrijd zou op voorhand een moeilijk verhaal worden. Iedereen hoopte op een gelijkspel om zo de strijd met Benfica om plek twee te winnen. Na vijf minuten bezig, werd die hoop al weggenomen door een vroege goal van verdediger Hummels. Nu was het vooral noodzaak een monsterscore te voorkomen.

Echter wisten de Amsterdammers zich te revancheren door na 20 minuten de gelijkmaker te scoren. De resterende minuten kregen beide ploegen nog wat goede kansen, waarin Ajax zelfs de grootste kreeg. Zo had middenvelder Van Beek de winnende goal op zijn naam kunnen zetten maar schoot hij ongelukkig naast.

Ajax weer op de kaart gezet

Uiteindelijk waren de Amsterdammers aan de ene kant teleurgesteld met het gelijkspel vanwege de gemiste kansen maar waren ze ook weer tevreden met een behalen punt in München.

Ajax wist dus goed tegenstand te bieden tegen de Duitsers en werd uiteindelijk niet volledig beloond met de winst. Wel hebben de mannen van trainer Ten Hag Ajax weer op de kaart gezet en laten zien dat ook clubs uit Nederland in de Champions League thuishoren. Hopelijk nemen de Amsterdammers de uitwedstrijd mee naar de Arena en kunnen ze het Bayern weer lastig maken.

Blessures Ajax

Wat niet in het voordeel van Ajax is, zijn de blessures die zijn opgelopen zijn in het duel met PEC Zwolle afgelopen weekend. Zo viel niet alleen middenvelder Donny van de Beek met een dijblessure uit, maar moest ook keeper Onana zich naar de zijlijn begeven. Beiden wisten de rust niet te halen. Een aderlating voor het hele team en de twee belangrijke spelers zijn er hoogstwaarschijnlijk niet bij tegen Bayern.

Labyad en Ziyech

Mocht van Beek niet fit genoeg zijn dan zal naar waarschijnlijkheid Labyad zijn plek overnemen – net als in de wedstrijd tegen Zwolle. Lamprou zal Onana vervangen op goal. Daarmee gaan de Ajacieden wel degelijk achteruit in kwaliteit.

Als het meezit staat spelmaker Ziyech misschien wel aan de aftrap. Hij is op weg terug van een blessure en heeft een aantal wedstrijden gemist. Mocht hij fit genoeg zijn zal Ziyech de plek van Van de Beek overnemen.

Arjen Robben er ook niet bij

Wat wel weer een meevaller is voor Ajax is dat Arjen Robben waarschijnlijk ook niet fit genoeg is om aan de aftrap te beginnen. Hij kampt met een beenblessure die hij heeft opgelopen in het vorige Champions League duel met Benfica. De Nederlander wist overigens in die wedstrijd nog wel twee keer te scoren.

Ajax – Bayern wedtips

Bayern is kwalitatief natuurlijk iets beter dan Ajax waardoor het erg lastig wordt voor de Amsterdammers om de punten in de Arena te houden. Mede door de blessure van Onana zie ik het niet echt zitten. Daarom verwacht ik dat Bayern München uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken en met één goal verschil gaat winnen.

De Duitsers willen bovendien revanche voor de vorige wedstrijd en dat zal nu misschien wat gemakkelijker gaan tegen een gehavend Ajax. Ik raad jullie dan ook aan om Bayern op winst te zetten en dit levert je nu nog een mooie quotering op: De odds zijn 1.95 bij bookmaker Mr Green.

Champions League weddenschap tip 2

Bayern zal dan misschien de betere partij zijn komende woensdag maar mocht Ajax toch weer goed tegenstand bieden, heb ik nog een andere mooie weddenschap gevonden die misschien wat zekerder is.

Bayern krijgt namelijk veel corners, zo ook in de eerste wedstrijd tegen Ajax: maar liefst 9 stuks. Ook in moeilijke wedstrijden zoals tegen Dortmund, die overigens verloren werd, kreeg Bayern evengoed 6 corners. Mijn tweede tip voor het wedden op Champions League in deze wedstrijd is inzetten op ‘Bayern over 5,5 corners’. De quotering is 2.02 en je wint de bet als Bayern minstens 6 corners krijgt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top