Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op Feyenoord – Ajax en Willem II – AZ halve finale KNVB Beker

Voorspellingen KNVB Beker: Wedden op Feyenoord – Ajax
Tips weddenschappen halve finale beker

Deze week staan de halve finales van de KNVB Beker op het programma. Na de 6-2 nederlaag van een aantal weken geleden wil Ajax maar al te graag revanche willen nemen op de Rotterdammers. De bekerwedstrijd biedt hiervoor een ideale gelegenheid.

Hetzelfde geldt voor AZ, ook zij hebben wat goed te maken tegenover Willem II. Maar liefst twee keer dit seizoen werd er van de Tilburgers verloren. Hieronder de voorbeschouwingen van beide wedstrijden met een paar goede tips voor het wedden op voetbal deze week. $ucces!

Feyenoord – Ajax halve finale beker

Woensdag staat eerst de Klassieker Feyenoord – Ajax op het bekerprogramma. Voor velen de mooiste voetbalwedstrijd van het seizoen en die nu al voor een derde keer gespeeld gaat worden.

Voor Feyenoord zal het alles of niets worden. In de Eredivisie staan zij teveel punten achter op koploper PSV en ook Europees was er dit seizoen niets te halen. De enige prijs die de Rotterdammers dit seizoen dus binnen kunnen slepen is de KNVB Beker, waarvoor ze alles zullen geven.

Beker voor Ajax niet topprioriteit

Ajax daarentegen is op dit moment op meerdere fronten actief. Zo zijn ze nog in de race voor het kampioenschap, waarin ze maar twee punten achterstaan op de koploper, en spelen ze in Europa. Volgende week nemen ze het voor de tweede keer op  tegen Real Madrid (check hiervoor de odds op wedden op Champions League). Voor Ajax is de KNVB Beker dus zeker niet alles, en dat kan misschien wel meespelen in de wedstrijd van woensdag.

Thuisvoordeel Feyenoord

Ajax zal het wederom zonder eigen publiek moeten doen aangezien de supporters uit Amsterdam nog steeds niet welkom zijn in de Kuip.

De thuisploeg van woensdagavond in de beker heeft dus wat dat betreft een voordeel. Tussen Feyenoord en Ajax is er altijd veel chaos en beide clubs kunnen de steun van hun supporters goed gebruiken. Bovendien geven de supporters hun ploeg vaak een extra boost en dat zal Feyenoord dit keer ten goede komen.

Tegenvaller Feyenoord

Een tegenvaller voor Feyenoord is het gemis van Sven van Beek. De centrale verdediger moest door een rode kaart afgelopen weekend tegen PSV voortijdig het veld verlaten. Bij een directe rode kaart in de competitie wordt de desbetreffende speler ook uitgesloten voor de beker. Dit was bij Sven van Beek het geval en hij zal dus vanaf de tribune toe moeten kijken.

De selectie van Ajax lijkt vooralsnog compleet. Ze kunnen op volle kracht revanche nemen op de Rotterdammers.

Tips gokken op Feyenoord – Ajax

Wederom is Ajax favoriet in de Klassieker. De bookmakers verwachten dat de Amsterdammers de grootste kans hebben om in 90 minuten te winnen. Ik ben het hier echter niet helemaal mee eens en denk dat Ajax het in de Kuip weer moeilijk gaat krijgen.

Ik denk zelfs dat Feyenoord niet gaat verliezen, mede omdat de KNVB Beker het enige is waar de Rotterdammers nog voor kunnen strijden. Bovendien hebben zij eerder dit seizoen al bewezen dat zij kunnen winnen van het goed draaiende Ajax. De beste weddenschap voor Feyenoord – Ajax is de zogeheten 1X voor 2.10 x je inleg. Je doet hiermee de voorspelling dat Feyenoord wint of gelijk speelt.

KNVB Beker Willem II – AZ

Eerder dit seizoen is gebleken dat AZ het met één tegenstander niet zo goed kan vinden, en dat is Willem II. De clubs troffen elkaar al twee keer eerder dit seizoen en beide keren trokken de Tilburgers aan het langste eind. Voor AZ is dit de laatste kans om dit seizoen wel van ze te winnen.

De Alkmaarders zijn echte cupfighters waardoor er altijd iets extra’s loskomt bij de spelers. Willem II komt naar mijn idee in zulke wedstrijden net iets te kort.

Voorspelling winst AZ

Ook al heeft AZ twee keer verloren van deze ploeg, verwacht ik dat ze het deze keer wel flikken en winnen. De competitie is namelijk niet te vergelijken met de KNVB Beker en zeker niet voor AZ.

De Alkmaarders doen het elk jaar goed in de beker en ik verwacht nu niet anders. Mijn tip is dus ook wedden op winst AZ met een quotering van 1.64 bij bookmaker Mr Green. Ik verwacht dat AZ zich kan klaarmaken voor de bekerfinale.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top