Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen halve finales Europa League: gokken op United en Villarreal

Europa League voorspellingen halve finale

Deze week staan de eerste halve finales van de Europa League op het programma. Manchester United neemt het eerst thuis op tegen AS Roma. Tegelijkertijd neemt Villarreal het op tegen Arsenal. In deze voorbeschouwing de tips voor het Europa League wedden deze week. De odds op winst van de favorieten zijn aantrekkelijk.


Wedden Europa League Manchester United – Roma

United tegen AS Roma is een halve finale die veel mensen in Nederland liever niet hadden gezien. Roma schakelde natuurlijk in de vorige ronde van de Europa League Ajax uit. United was in die ronde Granada eenvoudig de baas.

Focus United op de Europa League

Manchester United kan de tweede Europa League titel in vier jaar binnenslepen. In 2017 won United natuurlijk de finale van Ajax en ze willen dat kunstje graag herhalen. De ploeg is zeker de favoriet in dit tweeluik. Niet alleen gezien de selectie, maar ook zeker als je kijkt naar de vorm van beide ploegen. Man United staat in de eigen competitie op een tweede plaats en is eigenlijk al wel zeker van Champions League voetbal. Ze staan namelijk 12 punten voor op de nummer 5, tegelijkertijd staan ze ook 10 punten achter op de nummer één. In de Premier League lijken ze dus wel uitgespeeld, waardoor de focus naar de Europa League kan.

Afgelopen weekend kwam Manchester United niet verder dan 0-0 tegen Leeds en hield het onder andere Pogba aan de kant. Zodoende lijkt United met een fitte selectie naar deze halve finale te gaan. United is al zes wedstrijden ongeslagen in alle competities en is prima in vorm.

Roma zwak

AS Roma was zeker niet de beter voetballende ploeg tegen Ajax, maar wist uiteindelijk dus wel te winnen. In beide wedstrijden had Roma amper de bal, de counter werd slecht uitgespeeld en ze creëerden amper kansen. De goals kwamen behoorlijk gelukkig tot stand maar verdedigend deed Roma het wel goed. Met name in de tweede wedstrijd wist Ajax weinig te creëren.

In de eigen competitie doet Roma het een stuk minder goed. Ze staan in de Serie A op een zevende plaats met zes punten achterstand op de nummer zes. Ze lijken dus naast Europees voetbal te grijpen. In de Italiaanse competitie heeft Roma nog steeds niet gewonnen van een top zes club. Afgelopen weekend ging het ook nog eens compleet mis tegen de nummer achttien Cagliari, ze verloren met 3-2.

Voorspellingen Europa League United – Roma

Ons geld gaat op Manchester United, ze hebben simpelweg een veel beter team. Ze zijn daarnaast ook nog eens goed in vorm en hebben een fitte selectie. We hebben allemaal kunnen zien hoe zwak AS Roma eigenlijk was tegen Ajax, maar Ajax wist daar geen gebruik van te maken. United heeft met mannen als Rashford, Bruno Fernandes, Greenwood en Martial genoeg spelers om in de kleine ruimte kansen te creëren. Aan de andere kant heeft Manchester United defensief genoeg zekerheid om het achterin dicht te houden tegen het zwak aanvallende AS Roma. Daarom gokken wij op een overwinning van United zonder tegengoal. Het noteert 2.50 bij de bookmakers.

Gokken op Villarreal – Arsenal

De andere halve finale in de Europa League gaat tussen Villarreal en Arsenal. Twee ploegen die het niet geweldig doen in de eigen competitie, maar in Europa dus wel. Met name Arsenal heeft een Europa League winst nodig om volgend seizoen ook Europees te spelen.

Villarreal mix talenten en ervaren rotten

Villarreal schakelde in de vorige ronde Dinamo Zagreb uit. Ze wonnen twee keer vrij eenvoudig van de Kroatische club. In de Spaanse competitie staat Villarreal op een zevende plaats, maar ze doen zeker nog mee om plek vijf. De vijfde plaats geeft toegang tot de Europa League volgend seizoen.

Afgelopen weekend speelde Villarreal tegen FC Barcelona en ze maakten het de ploeg van Koeman behoorlijk lastig. Uiteindelijk verloren ze met 1-2, maar dat kwam mede door een rode kaart. Villarreal is een lastig te bespelen ploeg, ze zijn ontzettend vaardig aan de bal en kunnen met onder andere Chukwueze snel omschakelen. Achterin hebben ze met Pau Torres een van de grootste verdedigende talenten van Spanje rondlopen. De ploeg is echt een mix van talenten en ervaren rotten als Albiol (oud Real Madrid en Napoli), Dani Parejo en een uitstekende keeper Asenjo.

Arsenal beter in Europa League

Arsenal staat in de eigen competitie op een ontzettend teleurstellende 10e plek, ze staan negen punten achter op de nummer vijf. Het lijkt er dus niet op dat ze volgend seizoen Europees zullen voetballen. Van de laatste vijf Premier League duels wisten ze er maar één te winnen – van de nummer laatst Sheffield United. Afgelopen weekend verloren ze nog met 0-1 van Everton. Tegen Everton wist Arsenal amper een echte kans te creëren. In de Europa League doet Arsenal het een stuk beter. De ploeg schakelde in de vorige ronde Slavia Praag uit door in totaal met 7-0 te winnen. In de ronde daarvoor schakelden ze Olympiacos uit maar dat ging al een stuk moeilijker, uit wonnen ze met 1-3 maar thuis werd er 0-1 verloren.

Wedden op zege Villarreal

Arsenals laatste strohalm voor Europees voetbal volgend seizoen is het winnen van de Europa League. Dat lijkt in onze ogen echter een utopie. Wij voorspellen namelijk dat Villarreal dit tweeluik zal gaan winnen. Arsenal is ontzettend slecht in vorm en heeft moeite met het scoren van goals. Terwijl Villarreal het prima doet en heeft laten zien dat het tegen goede ploegen prima mee kan doen. Ze scoren vrij gemakkelijk en achterin houden ze het met name door Pau Torres vaak goed dicht. Inzetten doen wij daarom in deze halve finale Europa League op een overwinning van de thuisploeg met een notering van 2.45 bij de bookmakers.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top