Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Eredivisie: wedtips eerste ronde na winterstop

Eredivisie voorspellingen

De winterstop is voorbij en vanaf vrijdag gaat de Eredivisie verder met speelronde 19. Wij zijn daar natuurlijk ook meteen weer bij met de beste wedtips voor de wedstrijden van dit weekend! Zo voorspellen wij een dikke overwinning van Ajax op Sparta, wint Utrecht van PEC en zal Feyenoord van Heerenveen winnen – maar niet zonder tegengoal…

Voorspellingen PEC Zwolle – FC Utrecht

Vrijdag 17-01. De eerste wedstrijd na de winterstop is PEC Zwolle tegen FC Utrecht. Beide ploegen hebben in de eerste seizoenshelft onder hun kunnen gepresteerd en zullen zich willen verbeteren.

PEC biedt weinig weerstand

PEC staat 15e, met maar één punt meer dan VVV-Venlo die op de nacompetitieplek staat. Van de laatste vijf duels voor de winterstop wist PEC er maar één te winnen. Ze wonnen van VVV-Venlo, maar verloren van PSV, Fortuna, AZ en Feyenoord. PEC Zwolle had dus zeker moeilijke tegenstanders, maar ze boden ook erg weinig weerstand. Tijdens de winterstop heeft PEC twee keer een oefenwedstrijd gespeeld en die werden ook beide verloren. Ze verloren van Zulte Waregem met 3-1 en met 2-0 van Standard Luik.

Utrecht rekent af met slechte reeks

FC Utrecht staat zevende in de Eredivisie, terwijl veel kenners Utrecht samen met AZ voor de competitie als beste clubs na de top drie zagen. Voor de winterstop werd er afgerekend met een slechte reeks. Na drie wedstrijden op rij verloren te hebben wonnen ze van FC Groningen, Heracles en nog een keer Groningen (beker). In de laatste wedstrijd voor de verloren ze van Feyenoord. Die wedstrijd had echter ook zeker anders kunnen verlopen. In de winterstop speelde Utrecht één wedstrijd. Ze wonnen met 3-4 van Bayern Leverkusen, zeker een knappe prestatie.

Wedden op winst FC Utrecht

Beide ploegen zijn natuurlijk op zoek naar een goede start van de tweede Eredivisie helft. Ze willen de mindere start achter zich laten, maar volgens ons gaat dat alleen lukken voor FC Utrecht. Wij verwachten dat ze deze wedstrijd gaan winnen – ze hebben simpelweg een veel betere selectie. Daarnaast lijkt PEC in de winterstop niet veel verbeterd te zijn, terwijl Utrecht juist wel de goede weg gevonden lijkt te hebben. De quotering is bij bookmakers prima: 1.80.

FC Utrecht wint voor 1.80 x de inleg

Bet Feyenoord – sc Heerenveen Eredivisie zaterdag

Zaterdag 18-01. De tweede wedstrijd die wij voor het wedden op Eredivisie dit weekend hebben uitgekozen is Feyenoord tegen SC Heerenveen. Dit zijn ook twee ploegen die ongetwijfeld meer van het seizoen hadden verwacht. Met name Feyenoord kan niet tevreden zijn met de vijfde plek. Maar ook Heerenveen moet nog meer laten zien om mee te kunnen doen met de play-offs voor Europees voetbal.

Feyenoord gaat voor derde plaats

Feyenoord staat dus op een teleurstellende vijfde plek en de derde plek lijkt eigenlijk het hoogst haalbare. Met maar drie punten achterstand op PSV is die derde plaats zeker nog te halen, maar dan zal Feyenoord wel snel beter moeten gaan voetballen. Met name de verdediging zal het beter moeten doen. Met het talent en de kwaliteiten voorin zal Feyenoord elke wedstrijd wel kunnen scoren, maar ze krijgen ook vrijwel elke wedstrijd een goal tegen (in de laatste vier officiële duels vijf stuks). In de winterstop speelde Feyenoord tegen Hoffenheim en Dortmund. Tegen Hoffenheim werd knap gewonnen met 2-3, tegen Dortmund verloren ze met 4-2.

Heerenveen doet het prima

SC Heerenveen zal mee willen doen aan de play-offs, maar dan moeten ze zoals het er nu uit ziet nog wel een plekje stijgen. Eigenlijk deed Heerenveen het goed in de eerste seizoenshelft, na een moeizame start. Ze wonnen maar één van de eerste zeven wedstrijden. Daarna kwam de schwung erin en waren ze zelfs zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Na de slechte start werd er alleen nog verloren van PSV en Willem II, maar wonnen ze onder andere van Vitesse en AZ. Heerenveen weet heel makkelijk te scoren, maar krijgt ook veel goals tegen.

Beste weddenschap Feyenoord – Heerenveen

Beide ploegen scoren gemakkelijk en krijgen ook redelijk wat goals tegen. In onze ogen is Feyenoord zeker de favoriet. Ze spelen natuurlijk thuis en Advocaat heeft in de winterstop ongetwijfeld de tijd genomen om zijn spel te optimaliseren. Wij verwachten echter wel dat het een spannende wedstrijd wordt waarbij SC Heerenveen zeker één keer gaat scoren. De slechte defensie van Feyenoord zal niet zomaar verbeterd zijn in de winterstop, simpelweg omdat ze er geen geweldige spelers voor hebben. De beste weddenschap bij de bookmakers is de bet ‘Feyenoord wint en beide teams scoren’ met odds van 2.20.

Feyenoord wint + BTS voor 2.20 x de inleg

Gokken op Ajax – Sparta

Zondag 19-01. De laatste wedstrijd in dit artikel met Eredivisie voorspellingen is Ajax tegen Sparta. Ajax staat natuurlijk nog steeds eerste, maar zal door de uitschakeling in de Champions League toch een nare nasmaak hebben van de eerste seizoenshelft. Voor Sparta begon het seizoen goed en ze staan nu nog veilig in de middenmoot.

Eredivisie kampioen weer op krachten

Ajax liet in de eerste seizoenshelft bij vlagen geweldig voetbal zien, maar tegen het einde leken de spelers enigszins vermoeid en daardoor werden de resultaten ook minder. Daarnaast waren er natuurlijk een aantal blessures die roet in het eten gooide. Op dat vlak is er goed nieuws, Quincy Promes is er weer bij en Neres is ook goed op de weg terug. En verder is natuurlijk Ryan Babel van de partij.

Ajax is veruit de meest scorende ploeg met 58 goals (PSV is tweede met 42). Tijdens de winterstop wist Ajax ook twee prima wedstrijden neer te zetten. Tegen KAS Eupen werd het 2-0, met een veredeld jeugdteam. Tegen Club Brugge met een redelijk complete selectie werd het 1-3, maar het had ook zeker 0-6 kunnen worden.

Sparta krijgt veel goals tegen

Sparta won voor de winterstop verrassend met 3-0 van AZ (mede door een rode kaart). Maar daarvoor ging het niet bepaald goed met de Rotterdammers. Ze wisten maar twee keer te winnen in tien competitiewedstrijden. In de winterstop oefende Sparta tegen Waasland Beveren, dat werd 2-2. De laatste wedstrijden kreeg Sparta ontzettend veel goals tegen – ook tegen zwakkere teams. Zo verloren ze bijvoorbeeld met 2-0 van FC Emmen.

Grote overwinning Ajax voorspellen

Ajax gaat hier natuurlijk winnen. Wij verwachten ook dat Ajax meteen een grote overwinning neer gaat zetten. Gedurende de winterstop lieten ze zien weer fris en klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft. Quincy Promes is terug en met de komst van Babel is er nog meer aanvallende kwaliteit bij gekomen. Wij verwachten dat Sparta hier niet tegenop kan boksen en dat ze een zware nederlaag tegemoet gaan. Om de beste quotering te krijgen gaan we spelen met een 3 Way Handicap. We geven Ajax een virtuele achterstand van 3 goals bij aanvang van de wedstrijd. Weten ze desondanks te winnen dan pak je bij de bookies 2.80.

‘Ajax -3 goals’ voor 2.80 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top