Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

EK voorspelling Nederland – Oekraïne: winst, corners en niet veel goals

Nederland – Oekraïne | Zondagavond 13 juni begint Nederland aan het EK voetbal 2021. Oranje neemt het in de Johan Cruijff Arena op tegen Oekraïne. Er heerst natuurlijk geen geweldige sfeer om het Nederlands elftal op het moment, maar dat kan heel snel omslaan. Als ze een goede overwinning neerzetten tegen Oekraïne dan lopen we zo weer allemaal de polonaise. Check verderop de beste EK weddenschap voor deze wedstrijd.


EK voorspellingen Nederland – Oekraïne

Nederland won de eerste oefenwedstrijd voor het EURO 2020 niet van Schotland, maar revancheerde zich enigszins in de wedstrijd tegen Georgië. In de wedstrijd tegen Georgië liep het spel al een stuk beter. De spelers leken meer vertrouwen te hebben en beter te weten wat er van ze verwacht werd. Natuurlijk is Georgië geen geweldige tegenstander, maar drie keer tegen ze scoren is toch voor weinig ploegen weggelegd.

5-3-2 systeem toch niet zo gek

Het 5-3-2 systeem lijkt voor Frank de Boer vast te staan, dus het is goed dat de spelers het twee keer geoefend hebben. Dat het in de laatste oefenwedstrijd beter liep is ook hoopvol en het zit er dik in dat er afgelopen week nog meer automatismen ingeslepen zijn. Als het niet loopt weet De Boer ook dat hij zo kan overstappen naar 4-3-3. Dat hebben we gezien tegen Schotland. Al met al lijkt het dus helemaal geen gek plan te zijn geweest om twee wedstrijden te spelen met 5-3-2, ondanks alle ophef die er ontstond.

Depay in vorm het belangrijkst

Voor Nederland is het belangrijk dat Depay goed in vorm is, kijkend naar zijn statistieken is hij veruit de belangrijkste speler. Hij scoort het meest, geeft de meeste assists en is een van de grote leiders. Dit seizoen speelde hij uitstekend voor Lyon en in de oefenwedstrijden leek hij fit, gretig en in vorm.

Oekraïne is een stugge ploeg

Oekraïne speelde ook twee oefenwedstrijden voor het EK voetbal. Ze wonnen met 4-0 van Cyprus, al had Cyprus bijna de hele wedstrijd een man minder, en met 1-0 van Noord-Ierland. De wedstrijd tegen Cyprus geeft een beetje een vertekend beeld. Kijkend naar een wat langere historie is Oekraïne niet geweldig in vorm. Zo wist Oekraïne voor de twee genoemde oefenwedstrijden, zeven keer op rij niet te winnen. Ze speelden gelijk tegen Kazachstan met 1-1, net zoals tegen Finland en Frankrijk. Daarvoor verloren ze van Duitsland, Zwitserland en Polen.

Het gelijke spel tegen Frankrijk is natuurlijk knap en laat zien dat het een stugge ploeg is waar niet super makkelijk tegen gescoord wordt. Zelf scoort Oekraïne ook niet makkelijk. Voor de wedstrijd tegen Cyprus scoorden ze maar liefst 12 (!) wedstrijden op rij niet meer dan één keer. Het is al bijna een jaar geleden dat ze twee keer wisten te scoren in één wedstrijd.

Selectie Oekraïne

Oekraïne heeft geen grote sterren in de ploeg. De bekendste speler is Zinchenko van Manchester City, een andere bekender speler is Yarmolenko. De rest van de selectie speelt bij kleinere clubs veelal in de eigen competitie, bij Shaktar en Dynamo.

Tips beste weddenschappen Nederland – Oekraïne

Wij verwachten dat Nederland het Europees Kampioenschap voetbal goed gaat beginnen. Het spel verliep tegen Georgië al een stuk beter. Na nog een intensieve voorbereidingsweek kan het alleen maar beter lopen. Daarnaast is Oekraïne simpelweg een minder goede ploeg. Het feit dat Nederland het thuisvoordeel heeft moeten we ook niet onderschatten. Met een halfvolle arena zal er behoorlijk wat geluid gemaakt worden.

Wedden op winst Oranje, corners en weinig goals

Oekraïne krijgt niet veel goals tegen en scoort zelf ook niet veel. Wij verwachten daarom niet heel veel doelpunten. Nederland zal veel de bal hebben (zoals bijna elke wedstrijd) en op de helft van Oekraïne spelen. Daarom verwachten wij dat Oranje de nodige corners zal krijgen. De laatste vijf wedstrijden hadden ze er elke wedstrijd minimaal zeven. Ze kregen acht, zeven, negen, zestien en elf corners mee. Oekraïne kreeg er in de laatste wedstrijden met serieuze tegenstanders elke keer minimaal zeven corners tegen. Al met al combineren wij bij de bookmaker de volgende weddenschappen in een bet builder:

  • Nederland wint
  • Nederland over 5.5 corners
  • Onder 3.5 goals in de wedstrijd

De totale odd komt op 3.50. Daarnaast verwachten wij een doelpunt van Memphis, zoals eigenlijk altijd als Oranje speelt. De odd voor ‘Memphis to score’ is verrassend hoog, kijkend naar zijn moyenne en het feit dat hij de penalty’s en vrije trap zal nemen. De bet Depay to score noteert 2.68 op. Als je op zoek bent naar echt hoge odds kan je Memphis to score ook toevoegen aan de bet builder, dan wordt de notering 8.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top