Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Ajax – Lille en PSV – Olympiakos Europa League

Europa League voorspellingen Ajax en PSV

Deze week gaan we zien of Ajax en PSV verder voetballen in de Europa League. Waar Ajax met een prima resultaat naar de tweede wedstrijd toe heeft kunnen leven, heeft PSV het zich een stuk moeilijker gemaakt. De Brabanders moeten een 4-2 verlies goedmaken terwijl Ajax uit met 1-2 won. Voor beide ploegen lijkt de volgende ronde echter wel nog steeds haalbaar. Onderstaand de voorspellingen voor PSV en Ajax – we gaan wedden op winst van de Nederlandse ploegen. De odds bij de bookmakers zijn prima en de vooruitzichten voor beide ploegen zijn goed.


Europa League voorspelling Ajax – Lille

Ajax verraste vriend en vijand toch enigszins vorige week donderdag in de Europa League. Velen hadden er een hard hoofd in (wijzelf ook), maar Ajax overklaste de nummer één van Frankrijk. Het leek lang op een deceptie uit te lopen maar uiteindelijk won Ajax toch nog verdiend met 1-2.
Op één fout van Nico Tagliafico na speelde Ajax geduldig en geconcentreerd. Ajax gaf eigenlijk geen enkele kans weg en Stekelenburg heeft maar één schot hoeven tegen te houden. Als Tagliafico niet zo’n ontzettend domme terugspeelbal had gespeeld had Lille werkelijk geen kans gehad. Aan de andere kant had Ajax het ook niet makkelijk met kansen creëren, maar kregen ze toch de nodige mogelijkheden. En dat is behoorlijk knap als je kijkt naar het defensieve record van Lille in Frankrijk.

Lille kreeg van Ajax weinig kansen

Lille was niet zichzelf, maar dat had ook veel met Ajax te maken. Door de hoge druk en de concentratie van Ajax kreeg Lille weinig kansen om de counter te gebruiken. Als Ajax al een keer balverlies leed zaten ze er meteen bovenop en gaven ze Lille geen kans om de bal gericht naar voren te schieten. Afgelopen weekend deed Lille het in de eigen competitie weer een stuk beter. Ze wonnen met 1-4 van Lorient. Nou is dat niet een hele knappe prestatie als je kijkt naar de ranglijst: Lorient staat 18e en kreeg al 49 goals tegen in 25 wedstrijden.

Inzetten op een overwinning van Ajax

Als Ajax net zo goed speelt als in de eerste wedstrijd dan gaat het ook deze Europa League wedstrijd winnen. Wij zien ook niet in waarom dat niet zou kunnen. Bij Ajax zal Tagliafico er niet bij zijn, maar Gravenberch is weer terug. Daarom is het goed mogelijk dat Blind op linksback zal spelen en Gravenberch op zijn eigen plek in het middenveld. Dit geeft wat meer power op het middenveld, maar de passing van Blind wordt niet weggenomen. Bij Lille zullen ze een plan moeten verzinnen om anders te gaan spelen, maar tot nog toe lijken ze niet echt een plan B te hebben. Daarom zetten wij ons geld in op een overwinning van Ajax. De quotering bij de bookmakers is 2.00, bij een goede voorspelling is de winst dus een verdubbeling van de inzet .

Voorspelling PSV – Olympiakos

PSV tegen Oympiakos was vorige week een bizarre wedstrijd. Echt gevoetbald werd er amper en toch werden er zes goals gemaakt. PSV gaf zelf de meeste kansen weg en Olympiakos maakte nog niet eens gebruik van alle cadeautjes. Als ze de verdedigende fouten eruit halen is een overwinning met twee goals verschil zeker mogelijk.

PSV krijgt genoeg kansen om te scoren

PSV moet dus met twee goals winnen om door te gaan in de Europa League. Kijkend naar de aanvallende kwaliteiten moet dat zeker kunnen want in de heenwedstrijd kregen ze ook de nodige kansen en scoorden ze ook twee keer. Afgelopen weekend won PSV met 3-1 van Vitesse, op voorhand een lastige wedstrijd. Hier zal PSV vertrouwen van hebben gekregen. PSV begon in deze wedstrijd met een b-opstelling, maar in de tweede helft lieten de basisspelers zien hoe het moet. In de tweede helft had PSV 60% balbezit en creëerden ze de nodige kansen.

Selectie PSV veel beter

Olympiakos stevent af op het kampioenschap in Griekenland en zal tevreden zijn met wat het tot nog toe heeft laten zien in de Europa League. Het uitschakelen van PSV zou een soort kers op de taart zijn, maar ze weten dat ze er nog niet zijn. Afgelopen weekend kregen de nodige spelers rust en kwam Olympiakos in de eigen voetbalcompetitie niet verder dan 1-1 tegen Aris Thessaloniki. Spelers als Valbuena, Bruma, Sokratis en M’Vila speelden niet of niet de hele wedstrijd. Olympiakos richt zich dus duidelijk op de wedstrijd tegen PSV.

De Grieken hebben laten zien de kwaliteiten in huis te hebben om van PSV te winnen, maar hadden daarbij wel de hulp van PSV zelf nodig. Zonder die grote fouten zullen ze het een stuk moeilijker hebben, op papier is de selectie simpelweg niet zo goed als die van PSV.

Wedden op winst PSV en goals voor beide

Wij verwachten dat PSV het recht gaat zetten. Als spelers als Malen en Götze opstaan gaan ze de nodige kansen creëren tegen Olympiakos. Met name Malen kan belangrijk zijn, zo’n snelle bewegelijke speler tegen o.a. Sokratis met een draaicirkel van een vrachtwagen daar moet PSV gebruik van gaan maken. Aan de andere kant hebben we de slechte defensie van PSV – we kunnen niet verwachten dat ze nu ineens helemaal geen fouten gaan maken. Daarom zetten wij ons geld in op een overwinning van PSV gecombineerd met ‘beide teams scoren’. De totale odd voor die weddenschap is 2.50 bij de bookies.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top