Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Ajax – AS Roma Europa League: winst tegen prima odd

Voorspelling Ajax – AS Roma Europa League

Vanavond  staat voor Ajax een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma. Met de landstitel zo goed als in de tas, zal Ajax zich vooral richten op de Europa League. Ze nemen het in de kwartfinale op tegen AS Roma. Onderaan de beste Europa League voorspellingen voor Ajax deze week en de favorieten voor de titel.

Kwartfinale bet Ajax – AS Roma Europa League

Tegen SC Heerenveen was Ajax afgelopen weekend niet in zijn beste doen, dit komt mede door de vreemde opstelling. Ten Hag gaf achteraf aan dat hij een aantal dingen uit wilde proberen, waardoor het dus niet zo gek was dat het niet lekker liep.

Ajax als enige nog ongeslagen in Europa

Voor de interlandbreak was Ajax in topvorm. Zowel qua resultaten als qua spel. Ajax is nu als enige in West-Europa nog ongeslagen in 2021. De laatste keer dat Ajax niet won was op 28 februari in de wedstrijd tegen PSV. In de Europa League heeft Ajax laten zien dat ze nog een stap bovenop hun niveau van de Eredivisie kunnen zetten. Met name de eerste wedstrijd tegen Lille, die afgelopen weekend in de Franse competitie de koppositie overnam van PSG, was ontzettend goed.

AS Roma niet goed in vorm

AS Roma is niet bepaald goed in vorm en kent sowieso geen goed seizoen. In de Serie A staan ze op een zevende plek, maar ze maken nog steeds kans op Champions League voetbal. Ze staan namelijk “maar” vijf punten achter op de nummer vier Juventus.

Verlies tegen grotere clubs

De afgelopen drie wedstrijden wist Roma in eigen competitie niet te winnen. Ze verloren van Napoli en Parma met 0-2, afgelopen weekend kwamen ze niet verder dan 2-2 tegen Sassuolo. De ploeg heeft dit seizoen vooral moeite met wedstrijden tegen grotere clubs. Ze wonnen niet van teams als Inter, Napoli, Juventus, Atalanta en Milan. In die wedstrijden was AS Roma vaak ook vrij kansloos.

In Europa League draait Roma beter

Roma geeft vooral de nodige kansen weg, dat kan je ook wel zien aan het aantal goals tegen. Met 44 tegendoelpunten in 29 wedstrijden horen ze bij de onderkant van de middenmoot in de Serie A.

In de Europa League heeft Roma het nog niet erg moeilijk gehad. In de vorige ronde schakelden ze Shaktar Donetsk uit, dat onthutsend zwak was. Daarvoor speelden ze tegen Sporting Braga, waarvan Roma over twee wedstrijden ook eenvoudig van won.

Ajax favoriet in Europa League vandaag

Dit gaat een spannend tweeluik worden, maar in onze ogen is Ajax favoriet in de kwartfinale. Zeker voor de komende wedstrijd. AS Roma mist namelijk behoorlijk wat spelers. Zo is sterspeler en topscorer Mkhitaryan waarschijnlijk niet inzetbaar. El Shaarawy is er sowieso niet bij en Kumbulla zal er ook niet bij zijn. Daarnaast is Chris Smalling ook een twijfelgeval en zijn Veretout en Cristante wel inzetbaar maar niet topfit.

Beste weddenschap

Ajax heeft laten zien hoe goed ze kunnen zijn en met name hoe gecontroleerd ze kunnen spelen. Ze kunnen kansen creëren zonder zelf veel weg te geven. Wij verwachten dan ook dat ze in deze EL kwartfinale de bovenliggende partij zullen zijn.

Wedden op winst Ajax

Roma heeft het ontzettend lastig dit seizoen met ploegen van vergelijkbare kwaliteit en in onze ogen is Ajax dat zeker. Misschien zijn ze op papier zelfs wel beter. Daarom voorspellen wij een overwinning voor Ajax. De Amsterdammers noteren 2.10 en bookmakers zetten 3.40 op een zege voor Roma. Favoriet voor de titel is Manchester United met odds van 2.55. Ajax staat op een vierde plaats in het lijstje met favorieten met een quotering van 8.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top