Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voetbal dit weekend: tips uit de Eredivisie en Serie A

Tips voetbal wedden dit weekend

Na een week vol bekervoetbal, wordt er dit weekend natuurlijk gewoon weer in competitieverband gevoetbald. Ik heb twee Eredivisie wedtips voor je en een mooie tip voor het wedden op een wedstrijd uit de Serie A. De quoteringen komen van bookmaker Mr Green.

Gokken op NAC – ADO

25-01. De eerste wedstrijd die we hebben uitgekozen is NAC Breda tegen ADO Den Haag. Waar ADO stiekem hoopt in play off voetbal, is voor NAC in de Eredivisie blijven het enige dat telt. NAC Breda staat nog altijd niet op een veilige plek: 17e met evenveel punten als De Graafschap en drie punten minder dan FC Emmen (15e).

Afgelopen weekend begon NAC de tweede seizoenshelft bijzonder slecht. In de derby tegen Willem II verloren ze vrij kansloos met 2-0.

NAC thuis beter

In thuiswedstrijden is NAC wel een stuk beter dan uitwedstrijden. Met name als je kijkt naar hoeveel goals ze zelf weten te scoren. In uitwedstrijden hebben ze nog maar zes keer gescoord in negen wedstrijden. Terwijl ze in eigen huis al 15 keer scoorden in negen wedstrijden.

In thuiswedstrijden krijgen ze ook iets minder goals tegen, maar 16 goals tegen in 9 wedstrijden is nog steeds erg veel. ADO Den Haag staat op een twaalfde plek. Zes punten achter de nummer zeven, maar ook maar vijf punten voor op NAC.

Aardig voetbal ADO

De strijd tegen degradatie is dus ongekend spannend want alles zit dicht bij elkaar. ADO verloor mede door een rode kaart afgelopen weekend van VVV. Ze speelden aardig voetbal en wisten veel kansen te creëren. Tot aan de rode kaart ging het dan ook gelijk op, maar met 10 man wist ADO het niet vol te houden. Uiteindelijk verloren ze met 2-4.

Tip: Wedden op goals in NAC – ADO

ADO scoort juist in uitwedstrijden meer en creëert ook makkelijker kansen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze in uitwedstrijden meer ruimte hebben om met de snelle spelers eruit te komen.

Beide ploegen geven vaak veel ruimte weg en creëren vaak aardig wat kansen. Ik verwacht een open wedstrijd met veel goals. Het is moeilijk om te voorspellen wie er gaat winnen dus zet ik in op over 3.5 goals. Het noteert een riante 2.50 bij bookmaker Mr Green en je wint de weddenschap als er minimaal 4 goals vallen.

AC Milan – Napoli bet

26-01. De tweede wedstrijd is een prachtig affiche uit Italië. AC Milan neemt het op tegen Napoli, een wedstrijd tussen de nummer vier en twee van Italië. AC Milan krabbelt langzaam maar zeker weer naar boven. Dit jaar lijken ze mee te doen om de Champions League plaatsen, de titel is alweer ver uitzicht. Milan staat op dit moment één punt boven AS Roma op de vierde plek, die recht geeft op Champions League voetbal.

AC Milan is dit seizoen wat wisselvallig en heeft moeite met het scoren van doelpunten. Topspits Higauin kwam met veel verwachtingen naar Milaan, maar vertrekt nu alweer naar Chelsea.

Milan scoorde dit seizoen 28 keer in 20 wedstrijden. In de laatste vijf wedstrijden kwamen ze tot vier goals en in drie van die vijf wedstrijden wisten ze helemaal niet te scoren.​

Napoli gaat winnen

Napoli staat op de tweede plek. Een beetje in niemandsland want ze staan namelijk negen punten achter op Juventus en zeven voor op Inter.

Voor Napoli is het zaak om gewoon de eigen wedstrijden te winnen en te hopen dat Juventus een paar keer punten laat liggen. Napoli won vier van de laatste vijf duels en verloor die andere. Ze scoorden maar liefst zeven keer en kregen er vier tegen.

Prima odd winst Napoli

Napoli is het betere team en ze zijn een stuk beter in vorm. De verdediging is niet super bij Napoli, maar laat dat nou net niet per se nodig zijn om AC Milan te kunnen verslaan.

Aanvallend zijn ze heel goed in vorm en ik verwacht dat ze deze wedstrijd toch vrij eenvoudig gaan winnen. Bij de bookmakers krijg je ruim 2.00 x je inleg op winst van de Napolitanen.

Fortuna Sittard – Vitesse

27-01. In de laatste wedstrijd gaat het weer om wedden op Eredivsie voetbal. En wel om Fortuna tegen Vitesse. Beide ploegen verloren afgelopen week in de beker en kunnen zich nu dus helemaal gaan richten op de Eredivisie.

Fortuna deed het als promovendus in de eerste seizoenshelft uitstekend. Maar de tweede helft van het seizoen werd erg slecht gestart met een 5-1 nederlaag uit bij De Graafschap. Fortuna staat op de elfde plek, maar heeft ook maar vier punten voorsprong op Excelsior (16e).

Fortuna verdedigend niet zo goed

In de laatste twee wedstrijden kreeg Fortuna Sittard dus 9 goals tegen en scoorden ze zelf twee keer. Fortuna heeft een aantal hele goede aanvallers, maar verdedigend staat het niet zo goed. Met 35 goals tegen horen ze qua tegengoals bij de onderkant van de Eredivisie.

Vitesse doet het prima in Eredivisie

Vitesse staat op een mooie vierde plek in de Eredvisie met zeven punten achterstand op Feyenoord en één punt voor op AZ. Vitesse lijkt al wel bijna veilig voor play offs voor Europees voetbal, maar wil natuurlijk meer. Met de vorm waarin Feyenoord verkeert kan het zo maar zo zijn dat er nog een andere ploeg derde wordt.

Vitesse had een slechte dag afgelopen week tegen AZ maar begon de tweede seizoenshelft wel met drie punten. Tegen Excelsior werd er met 3-2 gewonnen. Die wedstrijd liet goed zien wat het zwakste punt is: de verdediging. Aanvallend was het prima en wisten ze veel kansen te creëren en goals te maken. Maar als je zo makkelijk goals weggeeft gaat er wat fout.

Voorspellingen Fortuna – Vitesse

Ik verwacht een mooie wedstrijd tussen twee ploegen die aanvallend spelen maar die het verdedigend niet dicht houden. Beide ploegen scoren bijna altijd wel, maar krijgen bijna net zoveel tegen als voor. Ik verwacht dan ook veel goals, met uiteindelijk Vitesse als winnaar.

Mijn tip is inzetten op Vitesse wint en beide teams scoren. Vitesse heeft zoveel kwaliteiten dat ze de verdediging van Fortuna Sittard zoek kunnen spelen. De odds zijn 2.95 bij bookmaker Mr Green.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top